Вежди Рашидов внесе оставките си в НС

Той напуска като депутат и шеф на Комисията по култура и медии
Обновена: 9 авг 2023 19:16 | 9 авг 2023 16:53, Стела Стоянова
53
Вежди Рашидов внесе оставките си в НС
Снимка БГНЕС, архив

В деловодството на парламента, в 11:46 ч.. и 11:51 ч. днес са постъпили последователно две писма от Вежди Рашидов до председателя на Народното събрание, потвърдиха за БТА от пресцентъра на парламента.

С първото Рашидов подава оставка като председател на Комисията по културата и медиите, а с второто - като народен представител.

До оттеглянето на Рашидов се стигна в резултат на негови непремерени думи към жените, жертва на насилие, изречени в почивката на извънредното заседание на Народното събрание в понеделник - 7 август, на което се обсъждаха промени в Закона за защита от домашното насилие и в Наказателния кодекс. Повод депутатите да прекъснат ваканцията си беше случаят с 18-годишното момиче от Стара Загора.

Още по темата
При уж изключени микрофони Рашидов казва: "Всички к**ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна".

В същия ден, след като изказването на Вежди Рашидов стана публично известно, от ПГ на ГЕРБ-СДС поискаха той да се оттегли от председателското място в медийната комисия и от Изпълнителната комисия на партията, а скулпторът се извини за думите си. Днес сутринта граждани се събраха пред сградата на парламента с настояване Вежди Рашидов да подаде оставка и като народен представител. Малко преди протеста дойде и официално съобщение, че Вежди Рашидов се оттегля и като депутат, и като член на ГЕРБ и напуска политиката.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
сбогом преди 8 месеца
,,ПИЯНИСТЕ,,
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
крал.. крал.. недокрал..
37
1
 
1
 
! Отговори
от народа е: преди 8 месеца
Вежди показа и доказа народната приказка: СИТ на гладен НЕ ВЯРВА !!! - политиците са се изолирали и не знаят какъв е живота в страната, какво отгледаха докато крадяха
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сбогом, мултак! Простащината ти те погуби.
35
1
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 месеца
Габриел го...нарочи,той е един от...първите за махане в ГЕРБ от...списъка й. Следват Атанасова,Митов,Сачева и още десетина...стари кримки.
34
8
 
6
 
! Отговори
Накрая преди 8 месеца
Стана за смях пред цялата държава. Определено няма да го помним като достоен депутат.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НАСИЛИЕТО НАД ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! НООО КАКВО ПРАВЯТ ТЕЗИ 18 ГОДИШНИ С ЖЕНЕНИ МЪЖЕ?КЪДЕ СА РОДИТЕЛИТЕ? КАКВА ОТГОВОРНОСТ ЩЕ СЕ ТЪРСИ ОТ ДЛЪЖНОСТНИТЕ ЛИЦА КОГАТО С ДЕЙСТВИЯТА СИ ЗЛЕПОСТАВЯТ СЪДЕБНА ВЛАСТ И ЕКСПЕРТИЗАТА НА ВЕЩИТЕ ЛИЦА?ЗАКОНИ ИМА НЯМА СЪВЕСТНИ СЪДИИ,ПРОКУРОРИ И СЛЕДОВАТЕЛИ! ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ
32
3
 
6
 
! Отговори
чичо преди 8 месеца
Моето мнение-ако имаше повече Рашидовци,Деборите щяха да са много по-малко.Но това важи за там където живеят хора но не и за там където някои решиха,че чалгари като Слави и Кирчо ,че престъпници като Радев могат да управляват държава.Уви,това сме ние.Нито конституция,парламент или закон могат да заменят домашното възпитание,сами сме си виновни.Към г-н Рашидов-РЕСПЕКТ.
31
4
 
7
 
! Отговори
ЕГН-то не прощава преди 8 месеца
След една определена възраст, човек започва да си приказва неща, който нормално няма да каже, дори и наум - камо ли в залата на парламента. Хора, обръщайте внимание на здравето си.
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Респект господин Рашидов ...
29
2
 
3
 
! Отговори
сега ако има акъл преди 8 месеца
да пусне книга с мемоари за 16г в греб и чекмеджета общ поръчки та над 600 000 гервави поклонници да я изкупят
28
6
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
за едната заплата и пенсия се излага непрекъснато мултигруп илия павлов догансега ще се мотае по коридорите на нс и ще бръ=що=ле-ви врели некипелиотвратителна картинка скрии се и не се показваи повече
27
6
 
6
 
! Отговори
обективен преди 8 месеца
Мишките напускат потъващата яхта ГЕП.Напускат преяли ,препили и откраднали за 10 поколения напред.
26
5
 
10
 
! Отговори
Demonaz преди 8 месеца
Долу ръцете от Вежди! И той ли ще е жертва на изкукалите фемнистки-левичарки?! А, наздраве!
25
19
 
3
 
! Отговори
Bg izmet преди 8 месеца
РЕЗАКА РАШИДОФ ДА СИ ОБРЬСНЕ ВЕЖДИТЕ И ДА СИ ОДИ У ТУРЦИЯ БАРАБАР САС ДЛЕТАТА СИ.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Спомняте ли си Валери Симеонов? Спомняте ли си как стана зам.-председател на народното събрание? Как го "издигнаха" след простотиите на границата и обидите към майките? Веждичката трябваше да напусне ГЕРБ веднага след "сглобката", но и сега постъпва мъжки! Да, груб е, но това, което каза се коментира от всички - трябват ни справедливи закони, пред които да сме равнопоставени, и тези закони да се прилагат...Достоен човек!
23
2
 
7
 
! Отговори
Км преди 8 месеца
А ,,проста кърджалийска п...**** а,,Ще ги такова с 200,, ,,Ало Ваньо,,и мн.други------РЕАКЦИЯ имаше ли????
22
0
 
15
 
! Отговори
Км преди 8 месеца
Може да има много недостатъци,но в този случай действа като мъж .Сгрешил-напуска.Много от депутатите мислят много по -долни неща,но като не ги изразяват гласно,се смятат за читави.
21
6
 
7
 
! Отговори
смешен плач преди 8 месеца
Видов ден дойде.Случаят Вежди е показателен за ненаказуемостта на тези посткомунистически п....ци, които направиха на практика прехода.Те вършиха ужасни неща и се опияняваха, че няма кой да ги накаже ,защото видите ли и другите не са СВЕТЦИ.И правеха постоянно дивотии по пътищата, заведенията , НС и общината.Е, накрая стана тя каквато стана.Понеже този и другите субекти имаха чувство за ненаказуемост им дойде отникъде.А, че са си простаци си пролича и накрая, когато взе да се извинява.ОПОЗОРЕН!!
20
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дърт пърцулник и пенция и заплата влачи :)))