Европрокуратура тепърва ще влиза в новините у нас

Водят се все повече разследвания за злоупотреби
Обновена: 15 авг 2023 06:32 | 15 авг 2023 00:30, Росен Стойчев
16
Европрокуратура тепърва ще влиза в новините у нас
Снимка: БГНЕС

"Тепърва ще чуваме новини от и за Европейската прокуратура в България. Машината се задвижи много сериозно от около една година. Като всички европейски институции - там машината се задейства бавно, но за сметка на това действа безкомпромисно".

Още по темата

Това каза пред БНР Зинаида Златанова, бивш ръководител на Представителството на ЕК в България и бивш правосъден министър.

Тя припомни, че Европейската прокуратура работи от по-малко от две години и първият доклад за дейността ѝ е за 2022 г.:

"През март 2023 г. имахме съобщение за един друг проект, който беше ноторно известен в България. Той е за т.нар. Ларго. Ако погледнете новините на сайта на Европейската прокуратура, че там има стартирано разследване. Има и няколко разследвания за злоупотреби с ДДС в много големи размери, които са трансгранични, в които и България, за съжаление, участва. ... В доклада на Европейската прокуратура за 2022 г. от 865 новозапочнати разследвания за целия ЕС - 101 са в България, което е доста съществена цифра, имайки предвид размерът на нашата страна".

Като бивш правосъден министър тя коментира, че в промяната в законодателството, което е под натиска на общественото недоволство, има добра новина и тя е, че политиците чуват това, което искат хората, но "лошата новина за тези, които приемат законите, е, че гражданите няма да се задоволят само с това, а то трябва да бъде продължено през институциите, за да се ликвидира това явление".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мара пунтата
13
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
защо имам чувството че европрокуратурата е въздух под налягане нищо няма дасвърши
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Имаме нула доверие към всякакъв вид прокуратури! За повече от три десетилетия се убедихме, че са мафиоти и слуги на други мафиоти! Берете си лайката!
11
0
 
7
 
! Отговори
Тоест преди 8 месеца
Да разбираме, че европейската прокуратура ще разследва Боци който 12 години краде европейски пари. Или ще разследва далаверите на семейство Лорер. Да бе да, това е институция създадена да прикрива престъпленията на висшите чиновници от ЕС и да натиска неудобни хора или най-много да хване някой кокошкар. Ще разследват ли далаверите на Фон дер Ла й -нен и мъжа и, май не. Жалки лицемери
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тлъстия похотлив крадец вече е изпран. Сега се суши в центрофугата.
9
1
 
14
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 8 месеца
Продължавайте да издевателствате върху обикновените хора , най-бедните , безработните и хората с нулеви доходи . Спокойно вече ще можете и да ги биете в магазинните офиси на мобилните оператори . В банковите офиси ще може да ги карате да сключват кредити , които не могат да ги изплащат . По тези начини ще прикриете кражбите си , ще узаконите и престъпните си действия , схеми и практики .
8
3
 
18
 
! Отговори
ДИМНА ЗАВЕСА преди 8 месеца
А баш мафията що я пазят? Дебелият стар Буцан още кълве парички от гламавия ЕС! Тази сбирщина от травеститски държавички трябва да се разпадне! България трябва по почина на Великобритания да им каже ЧАО !!!
7
1
 
14
 
! Отговори
позлатанова преди 8 месеца
Слугиня си на Асфалт паша, Хидроинженера и Интермодал-терминал ефенди, скрий се в дупката от която изпълзя ***
6
4
 
12
 
! Отговори
Реторично : преди 8 месеца
А кой ще разследва ЕК? И кой ги назначи за над-национална институция над суверени държави? А България суверена държава ли е или колония? Не беше ли "демократична" държава?
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аре, аре това че ще влезнат в новините не значи, че някой у нас ще влезе в затвора.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зинаида - тая не е ли руска агентка :)))
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щеше да е много смешно, ако не беше тъжно...
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да, вярваме, ще хванат крадеца на кокошки от Долно Уино!
1
11
 
5
 
! Отговори
Bg izmet преди 8 месеца
БЬЛГАРИН НА СНИМКА ДА ВИДИШ..ШАМАР МУ УДАРИ