Костадин Ангелов за Мустафа Емин: Тагарев да му поиска оставката!

Описът от камерите в “Пирогов” съвпада с написаното от медиците
4 сеп 2023 15:27, Нели Христова
58
Костадин Ангелов за Мустафа Емин: Тагарев да му поиска оставката!
Снимка: БГНЕС

Изисках и прочетох цялата документация по скандалния случай за действията на Мустафа Емин в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". В документите пише, че г-н Емин е проявил "вербална агресия" и е “отправял заплахи като споменава за намеса от министъра на здравеопазването". Поискал е "да се сдобие с имената на целия медицински персонал, участвал в прегледа и лечението на детето му", “с цел да бъдат показани на министъра на здравеопазването”.

Това написа в страницата си във Facebook народният представител от ГЕРБ-СДС и бивш министър на здравеопазването Костадин Ангелов.

"По същото време същите медици са се борили за живота на дете с хеморагичен шок! Докато са провеждали ресусцитация в детска противошокова зала, “агресивен мъж е настоявал детето му да бъде прието незабавно". Всички обяснения на дежурния медицински екип са идентични и доказват историята с факти. Описът от камерите в “Пирогов” също съвпада с написаното от медиците", подчертава Ангелов.

Депутатът от ГЕРБ-СДС продължава: В едно от обясненията се казва: “Моля, вземете мерки, така че да можем да работим, без да бъдем заплашвани с министри и хора, използващи служебната си власт.” Тъжно е, нали?!“

Ангелов е категоричен, че ще изпрати цялата тази информация на депутатите от Комисията по здравеопазване и Комисията по отбрана. "Призовавам министъра на отбраната Тодор Тагарев незабавно да уволни Мустафа Емин", заявява той и допълва, че очаква и незабавна реакция от министъра на здравеопазването Христо Хинков, с която да защити екипите на “Пирогов” и всички медици в България.

Ангелов подчертава, че в противен случай ще е кристално ясно, че за потулването на случая има натиск "отгоре". "Българските медици не заслужават това! Поклон, колеги", пише още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Асен преди 7 месеца
Цялото ръководтво на Да, България да дават също оставки, след като не взеха отношене по случая!
53
1
 
1
 
! Отговори
Тихомир преди 7 месеца
Абе тоя ме не кефи, но ако това което казва е вярно, тоя Емин настина трябва да го изволнят, и то дисциплинарно, за уронване на престижа на Б. Армия.
52
2
 
2
 
! Отговори
Дрън-дрън преди 7 месеца
Преди години, в един друг живот, казах на един майор, на който бях пряко подчинена, че е лукова глава и за нищо не става, защото се въсползваше от служебно положение и вменяваше отговорности и задължения, които длъжностната ми характеристика не предполагаха, а същевременно, когато кандидатствах за повишение, написа, че съм безинициативна, за да продължи да ме използва. Жив и здрав да е, благодарение на него спрях да търпя властимащи *** и се махнах бързо от армията.
51
0
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 7 месеца
Още гласувайте за тези харесват ли ви сега искат и София да управляват тези дето се мислят за нещо повече от обикновените българиГласувайте за тези
50
1
 
3
 
! Отговори
Дрън-дрън преди 7 месеца
Преди време ме уволниха от една болница, защото казах на една лелка от МЗ, облечена с бяла манта, каквато вероятно не беше обличала от дипломирането си, че близкия й е като всички останали чакащи и ще го прегледам като му дойде реда. Същата вдигна скандал. Аз реших, че имам нужда от 10-15 минути почивка, каквато не бях ползвала от сутринта и да е жива и здрава, остави ме без работа. Сега си работя в частния сектор и нямам намерение да работя по 280 часа на месец в някоя болница за без пари...
49
0
 
9
 
! Отговори
Дрън-дрън преди 7 месеца
Искам да попитам с какво един служител на министерство е с нещо повече от редови гражданин, за да изисква да се ползва с привилегии и предимство пред хора в подобно и по-тежко състояние? И откъде на къде от министерство на отбраната ще се месят в дейност, от която нищо не разбират, все едно лекар да се меси във военни дела и защо някой генерал е разпоредил такава военна стратегия, а не друга?
48
0
 
7
 
! Отговори
Дивергент преди 7 месеца
След поисканата отговорност от Тагарев за санкция на този който е публикувал истината, трябва лично да си подаде оставката за злоупотреба със служебно положение. Да не говорим за морала му като министър, защото в това правителство няма хора с морал.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Незабавно оставка,какво чакат още?
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен, к.46 Това не е твърдение само на медицинската сестра, а на целия медицински персонал на шоковата зала. Министърът на МО Т.Тагарев изискал от "Пирогов" състава на това звено с цел да се проведе разследване (и сплашване) на персонала.ШЕфът на ПК по здравеопазване в НС К.Ангелов разследвал случая, записът на камерите в залата и показанията на служебния персонал в нея.Еднозначно е определено като скандално поведението на Мустафа Емин и искането му да се изведе дете с хеморагичен шок.
45
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Коцко Здравето изпълзя от там, дет се беше скрил и сега лъска имиж... Ботокс, скрий се пак!
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нали има правителствена болница защо не се е насочил натам след като е сред служебния персонал на правителствените лица как съветник на министър и въобще нали лицата как служители от властовите държавни институции пренципалите им не са ги осигурили със здравно-социални осигуровки въпреки че получаваните им заплатите са в пъти над минималните или средните заплата за страната и не се внасяни към фондовете осигуровки,че така е от много години като не е от вчера или преди седмица,а ползват услугите
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На този поведението е било от типа "Ти знаеш ли кой съм аз?". Всички сме наясно подобен тип екземпляри колко струват и къде им е мястото - в ъгъла и далеч от държавни служби и постове. Да се провери и ако наистина е действал така, както твърди медицинската сестра трябва да му забранят поне за 10 години да заема държавна длъжност.
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Опппаааа:-))) И съпругата му е била с него. И що репортерката от Нова дето му ходи на крака у тях не поиска още тогава тя също да разказва какво е станало? Ясно що ...Що ДБ не публикуват документите и записа д сайта си? Ясно що...Какви ( поне един) съвети е давал уонаби- ефенди то за да си заслужи заплатата? Ясно какви.... Какво трябва да стане сега? На всички ( без Тагарев) е ясно какво....
41
2
 
15
 
! Отговори
В преди 7 месеца
ПП-ДБ всички са с такова мислене!
40
1
 
15
 
! Отговори
Каква преди 7 месеца
отбрана и ВС може да има България, щом хора, които нямат никаква компетентност като тоя мустафа работят в това министерство?
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До до трети т апанар - Май освен Путин и Русия друго в главите на такива като теб няма. Нито Путин, нито Русия е виновна за ограничените ви мисловни способности. Дори и Путин и Русия да ги няма, вие ще сте си същите нахал_ни връз_кари, които ние останалите трябва да набутаме в ъгъла, за да може най-сетне България да тръгне напред. Дали ще сме с ЕС или Русия значение няма да има докато такива като вас имат достъп до властта.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой крив кой прав, кой на булката сват - на изборити ще ви накажем!
37
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тагарев трябва да подаде оставка, а не само Мустафа Емин да изгърми.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Разсува се случая с пропутинистки трррролчета и ***. Истината е друга." - Каква е истината трябва да прецени съда и прокуратурата, обаче нали Емин е с връзки там, затова не вярвам да видим правосъдие. Докато в Бг има подобни хора с подобно поведение и подобни екземпляри като теб, които ги защитават, ще си останем в блатото без значение дали сме с ЕС и Запада или с Русия. Срам ме е от такива като вас, но вас не ви е срам, защото явно срам нямате, а и как да имате. То се иска глава на раменете!
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Ако вместо Емин бяха грепа организирани роми с тояги - мнооооого бързо щяха да ги обслужат за 5 шева!" - Щяха да викнат полицията, както е редно, но понеже Емин е свързан с управляващите от ДБ, затова лекарите са били наясно, че и да викнат полицията, нищо няма да се случи. ЕВАЛА на медицинската сестра описала случая, за да може такива връз_карчета да ги види цяла България колко струват. Дори някои роми с тояги са по-ценни от тях.