Румен Радев нямало как да извърши реформата след Борисов

Има редовно правителство и то прави назначения
4 сеп 2023 14:51, Росен Стойчев
33
Румен Радев нямало как да извърши реформата след Борисов
Снимка: БГНЕС

"Президентската институция нямаше как да извърши нужната реформа, която очакваха хората от протестите, които свалиха правителството на Борисов.

Още по темата
Тези лобита около президента не са от най-почтените хора и те като че ли опорочиха онова, което очакваха хората около тях. Сега сме във фаза на редовно управление и вече имаме друг феномен - то е принудено да управлява с ключови фигури, спуснати от президентската институция. Президентът доста разшири своите правомощия.. Същото се отнася за Агенция "Митници", Гранична полиция, данъчни институции. Ако редовното правителство остане със същите екипи досега, как да управлява, да извършва политики и да постига политически цели, ако на ключовите места стоят фигури, които са подчинени или зависими от институцията президент и лобитата, които са около тях. Не е възможно! ... Едни лобита се сменят с други".

Коментара направи пред БНР Николай Марков,  преподавател в Нов български университет.

По думите на Марков България е парламентарна република и не е редно Румен Радев да решава дали Живко Коцев е годен за поста главен секретар на МВР.

"МВР би трябвало да има различни функции по време на предизборните кампании и провеждането на избори - да противодейства на спекулации, фалшифициране или нагаждане на избори", добави специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 8 месеца
Радев е президент на държавата България е парламентарна държава
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Президентът доста разшири своите правомощия." Това правомощия по конституция ли са или не са? Конституцията май пречеше на някого. На кой? Аз на приказки на анализатор от Нов български университет не се хващам.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
21- В НАЙ ТЕЖКАТА КОВИД ЕПИДЕМИЯ МОДЕЛЪТ БОРИСОВ 0.8% ИНФЛАЦИЯ- СЛУЖЕБНИТЕ НА РУНДЕЛА- 27.3%- ТОЙ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА И ТОВА БЕШЕ ЦЕЛТА ЗА ДА НЕ ВЛЕЗЕМ В ЕВРОЗОНАТА- БГ БЕШЕ СЪСИПАНА ОТ РУНДЕЛА.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Реформата стана *** дума в България. Реформа означава значими промени към по-добро, а това, което в България наричат реформи са някакви промени към по-лошо.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Придворният лакей на Борисов казва: "Президентската институция нямаше как да извърши нужната реформа, която очакваха хората от протестите, които свалиха правителството на Борисов.". Много ясно, че не може да направи реформите, които очакват хората отвратени от управлението на ГЕРБ. За реформите трябва да има работещ парламент и редовно правителство, а служебните правителства се опитаха да възстановят България от управлението на ГЕРБ, доколкото е възможно.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всички настоящи български генерали имат склонност да се самозабравят.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
РУНДЕЛ ГРОЗЕН- КОЛКО СЛУЖЕБНИ ПРАВИТЕЛСТВА СГЛОБИ, НАПРАВИ НАЙ ГОЛЯМАТА ИНФЛАЦИЯ- НСИ- КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ- 27.3%- ТЕ ТОВА ГРОЗНО ЧУДО ГО АКТИВИРАХА ОТ КРЕМЪЛ В ДЕНЯ КОГАТО ОБЯВИХА ЧЕ БГ Е ПРИЕТА В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА- 10 ЮЛИ 2020Г- А ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ПЛАЩА МИЛИОНИ ЗА ОПИКАВАНЕ НА СОФИЙСКИТЕ УЛИЦИ И ТАКА ПРЕЗ СЕДМИЦАТА НА ПРОТЕСТ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ В ГЪРЦИЯ НА МОРЕ НО НА РЕЗИДЕНТА И КРЕМЪЛ ИМ ПРЕЧИЛО БОРИСОВ- ЗА 9.8 ГОДИНИ БОРИСОВ НАПРАВИ НАПОЛОВИНА ИНФЛАЦИЯ 12.3% ХЪРВАТИЯ ПРИЕ ЕВРОТО А НИЕ
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев все още е българофил, за разлика от краварофилите, които го атакуват.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом мафията протестира против президента, значи Радев е на прав път
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
бухай радко. троши сглобката на трески.
15
3
 
8
 
! Отговори
Аман от този преди 8 месеца
Израза на лицето на това нещо от снимката е същият като на Тодор Живков , когато го свалиха от власт. Същото ****отско изражение .
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
РАДЕВ СЪСИПА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ! СЪСИПА ДЪРЖАВАТА! ДОКАРА НЕКАДЪРНИЦИ! НАЗНАЧИ ГИ !ПРЕГАЗИ КОНСТИТУЦИЯТА! СЪСИПА ОТНОШЕНИЯТА С ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ! ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ЕРДОГАН Е ЗАБРАВИЛ ЗЛОБНИТЕ ПОДМЯТАНИЯ ЗА СРЕЩАТА МУ С МЕРКЕЛ В БЪЛГАРИЯ? СЕГА МИГРАНТИТЕ ЗАЛИВАТ ДЪРЖАВАТА!ИНФЛАЦИЯ!Едно яйце 50 ст!СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ББ ХВЪРЛЯХА ЯЭЦА ОТ ПАТПАДЪЦИ И ДОМАТИ.....ЗАЩОТО БЯХА ЕВТИНИЯ! НЕКАДЪРНИК СИ РАДЕВ И ***!БИВА ТЕ САМО ЗА ДАЛАВЕРИ И ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА ЗА ЛЮБОВНИЦА!
13
2
 
8
 
! Отговори
?! преди 8 месеца
А след като две години управляваше, като цар--без отговорности, но с цялата власт в негови ръце, какво постигна --ръст над два пъти на всички стоки....,заробващ договор с Турция, .... международна изолация на президенството, загуби на България от неизвършени сделки с оръжия за Украйна...и един несъмнен успех--публично наведен пред мутрофанова в дена на Съединението, ден за който русия винаги е била против.
12
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев да не внушава на хората неистини!Първо протестите бяха нагласени,второ Б.Б никога не е свалян нито като Правителство, нито като мин.Председател,неговият четиригодищен мандат изтече по закон и пак имаше най-голямо одобрение от българите.Трето, кой е упълномощил Радев да прави реформи и работа ли е на Президента да си пъха гагата където не му е работа.?Такъв бъркоч направи в държавата какъвто му е и характера.Осигури си с наглост и машинации 2 ри мандат за да продължи с хаоса който създава
11
3
 
12
 
! Отговори
Румен Радев преди 8 месеца
не можел да извърши "промени"!!! Той чел ли е някога Конституцията на Република България, за да поналучка кои са оторизираните органи на България, които се занимават с тази дейност?
10
2
 
19
 
! Отговори
Бико преди 8 месеца
Юмручето се меси в работата на правителството,което му врътна кранчето и сменя саботьорите на държавата. По-голям манипулатор от него не сме имали. Докато управляваше с протежета "гълъбчета" вся власть беше негова. Изпълняваше нарежданията на Путин и саботираше помощите ,които можехме да дадем на Украйна. Намразиха ни всичко натовски държави.
9
3
 
16
 
! Отговори
До 5 преди 8 месеца
Овенният ни пРезидент никога не греши! Той е вездесъщ и се е вживял в ролята на "Строител на България" по русский модел, но му липсват знания, познания и историческа грамотност. Тодор Живков не е разсмивал света, като това творение на родната овенна индустрия.
8
5
 
9
 
! Отговори
Велика ПРОСТОТИЯ преди 8 месеца
Ако,редовното правителство остане със същите екипи досега, как да управлява, да извършва политики и да постига политически цели, ако на ключовите места стоят фигури от служебните правителства.СЪЩАТА ЛОГИКА важи при смяната на това редовно правителство...следващото правителство/редовно или служебно/ ще постави същите изисквания !!!И така това е един ОМАГьосан КРЪГ !
7
5
 
17
 
! Отговори
леля Пена преди 8 месеца
РАДЕВ Е ПРОСТО ЕДИН МАНИПУЛАТОР, ИЗВРЪТКА НИ КАТО ИЗПЕЧЕН КГБИСТ. ВЪПРОСА Е,ЧЕ ТРУДНО ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ НЕГО.СЕГА ОБИКАЛЯ ПО СТРАНАТА КАТО ЦВЕТАРКА И ПРАВИ ПЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ.
6
4
 
22
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Радев направи ПОВСЕМЕСТНА ЧИСТКА в държавната администрация, когато се докопа до властта. ПУБЛИЧНА ТАЙНА Е, че назначаваше "свои хора" на ВСИЧКИ постове, които имат някакво значение в държавата, като по този начин не само наруши ролята му, зададена от Конституцията, но и "подготви" терена за по-нататъшния САБОТАЖ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ, чрез назначените от него хора. Примера с главния секретар на МВР е КРАСНОРЕЧИВ. Това той направи по инструкции на Държавна сигурност, която стои зад него.