Мустафа Емин с предупреждение за изключване от ДБ

Причината е скандалът в Пирогов, уронил престижа на партията
Обновена: 18 сеп 2023 19:55 | 18 сеп 2023 19:05, Анисия Иванова
31
Мустафа Емин с предупреждение за изключване от ДБ
Снимка: Facebook

Националната контролна комисия (НКК) на "Движение Да, България" е наложила наказание "предупреждение за изключване" на Мустафа Емин за инцидента на 28 август, разиграл се в УМБАЛСМ "Пирогов".

Решението е взето от членовете на комисията след обстойно и задълбочено проучване на фактите около събитията в "Пирогов", изследване на докладите на медицинските лица, преглеждане на видеозаписите от болницата и изслушване на Мустафа Емин, който предоставил обстойни обяснения за действията си, съобщиха от партията.

Още по темата

Оттам допълват, че при разглеждането на случая НКК намира, че има нарушение, произтичащо от неоправданото споменаване от страна на г-н Мустафа Емин за съществуването на лични връзки с други институции с цел подобряване на процесите в "Пирогов" към медицински лица, които нямат отношение на контрол и управление на тези процеси.

Според НКК последващото поведение на г-н Мустафа Емин показва липсата на осъзнаване на укоримостта на позоваването на лични връзки и на отрицателните последици от това не само за него лично, но и за организациите, които представлява и с които е свързан.

"Неговият фокус остава върху твърденията в публичното пространство, че е изискал неговото дете да бъде прието с приоритет (факт, който не се потвърждава категорично от събраните доказателства), а не върху позоваването на лични връзки. НКК намира това за утежняващо отговорността обстоятелство", допълват от  "Движение Да, България".

Аргументите за наказанието на Мустафа Емин според контролната комисия са, че нарушава в два аспекта устава на "Да, България":

- направените от Мустафа Емин пред служители на болницата референции към връзките му с изпълнителната власт представляват нарушение на заложената в Устава цел на партия "Да, България" за институционално укрепване вместо политически произвол;

- поведението на Мустафа Емин в болницата и приносът му към поддържане на случката във фокуса на общественото внимание са допринесли за уронване на престижа на организацията в съчетание с огромното медийно внимание и разразилите се спорове в социалните мрежи, почиващи на частична информация или предположения.

Цялото решение на НКК можете да намерите тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Трудно може да се урони престижа на партия,която сапуниса и изпра ББ.И преди изцепката на Емин,ДБ си беше тотално компроментирана.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Страшно наказание няма що. Ще си го премести в другия крачол. Голяма промяна
26
12
 
0
 
! Отговори
1262 преди 7 месеца
Do Елена. Ами един лекар има, за толкова плащате. Ще чакате не 4, а 40 часа. Ама нали искате безплатно.Ей това ви е безплатното. Българинът продължава да плаща нежеланието да заплаща по европейски на лекарите си с живота и здравето на близките си и на децата си. Русофили, сър.
25
2
 
5
 
! Отговори
много неприятен реза преди 7 месеца
монотонно си мели и продължава да се оправдава по медиите, ***...
24
2
 
6
 
! Отговори
Петър преди 7 месеца
Евтин театър за пред хората, толкова си могат!
23
1
 
9
 
! Отговори
Месут Хасково преди 7 месеца
Да изхвърлят пoмaка, за какво им и!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този мюмюн директно в белене
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
МEKEPE
20
1
 
11
 
! Отговори
тоз прилича да е от преди 7 месеца
"Да, Турция"
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Забулената му ханъма дали му се е "изрепчила" вече?
18
2
 
12
 
! Отговори
Ivan преди 7 месеца
Само го погледнете него и забулената му п.ача и ще ви стане ясно какъв съветник може да е!В голяма държава живеем,няма що!Срам и позор,щом такива т.иквеници са допуснати до такива важни постове.То повече от тютюна на село не видяло,в Пирогов скандали ще вдига.Аре,марш на нивата,където си роден!
17
18
 
4
 
! Отговори
Елена преди 7 месеца
Как се нахвърлиха всички върху един баща, чието дете е ранено, а в Пирогов вечер има само един хирург, на цяла София. След чакане 4 часа, напразно чакане, на човека не му издържат нервите. Търси по-ефикасно лечение за сина си. В нищо не сгрешил, стояла съм там и аз за близък човек, пропускахана който си искаха, до мен едно момче държеше в буркан със спирт отрязаните пръсти. И той чакаше. И аз като Емин направих скандал, заплаших с телевизия. Високомерно ми отговориха, идете в частна болница.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мустафа да дава един коч на Гнома за нова служба :)))
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе вземете натирете и онова отроче на комунисти Бойкикев-Ристю,ако искате тая партия да има някакъв успех!
14
2
 
10
 
! Отговори
Мда преди 7 месеца
В анадола поне няма да яде укро еко продуктите които и африка отказа
13
0
 
13
 
! Отговори
Okoto преди 7 месеца
Тоя да си ходи в Анадола, барем с детето и парцуцата си.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И този имам бил борец за демокрация, видеата в тубата ясно говорят - проповядва в джамията
11
3
 
15
 
! Отговори
Кондьо преди 7 месеца
Много неприятен памук. Как може такива да са в министерство на отбраната. Тоя сигурно рапуртува и на Ердоган по два пъти на ден. Предатели големи са май правителството. *** на чужди цепки денонощно.
10
1
 
18
 
! Отговори
Мда преди 7 месеца
Нали ви уредиха с герб и дпс да хапвате вкусен украински зеленчук
9
0
 
7
 
! Отговори
Dj преди 7 месеца
Укор но не съвсем. След дъжд качулка, и тая партия е като тоя ***, уволнение