Киров: Да видим как Иванов ще реализира своята мечта

Близо сме до конституционни промени
Обновена: 21 сеп 2023 10:51 | 21 сеп 2023 10:51, Росен Стойчев
11
Киров: Да видим как Иванов ще реализира своята мечта
Снимка: БГНЕС

„Много сме близо до промените в Конституцията. Не само е известна датата, на която ще започне - 6 октомври, но се знае и датата, на която ще приключи конституционната ревизия – 6 декември“, каза проф. Пламен Киров, преподавател по Конституционно право пред БТВ.

Още по темата

По думите му датите съобщил Христо Иванов, който дирижирал този процес. „Трябва да видим как ще се реализира мечтата на Христо Иванов“, посочи Киров.

„Това не е обикновен законодателен процес. Тук става въпрос за изменение на Конституцията. Когато вие гласувате на първо четене не може да промените смисъла и съдържанието на това, което е прието. В крайна сметка, когато се гласува на първо четене един проект за изменение на Конституцията, на второ и трето не може да излезете от смисъла и рамката, която е зададена с първото четене“, подчерта Киров.

По думите му магистратите били против отнемането на правомощията на държавния глава. По-точно за назначаването на „тримата големи“.

„Вносителите четат чужди Конституции“, посочи Киров.


11
Още по темата: промениПламен Киров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Магистратите дали са против за нещо , каквото и да е , е без значение , след като масово са корумпирани. И чрез работата си не осигуряват правова държава. Точно обратното - оставят престъпници да вилнеят на воля.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Tpиe ce яko, caмo и caмo ga нe нayчи мaт'pиaлo kви ca мy нa Бoйkиkeв "мeчтитe"...
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докъде стигнахме Ристьо Бойкикев, без един трудов ден стаж като юрист да променя конституцията, дон Чалгаре какви ги надроби
2
6
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Мерси, казвам аз на тия специалисти! Всичките много разбират, но когато трябва да се действа твърдо изчезват от полезрението :-)
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалко, че не слушаме специалистите, а само изпълняваме каквото нареди Посолството.