Политолог за Хекимян: Очертава се загуба на ГЕРБ в София

Десният избирател ще бъде доста разколебан
25 сеп 2023 19:45, Анисия Иванова
86
Политолог за Хекимян: Очертава се загуба на ГЕРБ в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Кандидатурата се обявява в последния момент. Невинаги тази практика на ГЕРБ е била много успешна. Пропуска се предварителната фаза в кампанията, в която гражданското общество може да каже своето мнение. ГЕРБ това искаше да избегне. Кандидатурата се сервира буквално в последния момент. С тази кандидатура се скъси максимално времето, в което може да бъде извършван дебат."

Това мнение изрази пред БНР политологът проф. Тодор Галунов, преподавател във Великотърновския университет. Според него кандидатурата на Антон Хекимян увеличава шансовете на другите кандидати.

Част от традиционните гласоподаватели на ГЕРБ могат да се преориентират. ГЕРБ върви към вариант да загуби София, смята проф. Галунов.

Освен София, са проблем и други градове, в които ГЕРБ има традиционно силни позиции. Тази тактика на ГЕРБ е рискова, отчита политологът.

"С този избор силите се изравниха, дори ГЕРБ дърпа видимо назад. Десният избирател ще бъде доста разколебан", каза той.

Още по темата

Според Галунов на този фон проф. Вили Лилков ще привлече част от гласовете, а Ваня Григорова ще се опита да обхване всички натрупани социални проблеми в София, но и за двамата ще е трудно да стигнат до балотаж.

Битката остава неясна, но се очертава възможност за загуба на ГЕРБ, обобщи ситуацията Тодор Галунов. По думите му спускането на кандидатурата в 12 без 5 прилича на поднасяне на победата на някоя от другите формации.

Ще стои и въпросът до каква степен цялата кампания ще се отрази на сглобката, допълни той.

Кандидатът на ПП-ДБ Васил Терзиев определи кандидатурата на Хекимян като "нестандартна" и "странна" и посочи, че Борисов е успял да изненада и тях, и обществото.

"Скок от ръководител във водеща медия на водеща политическа позиция, като кандидат, е леко странно. От колко време се познават, за да имат подобно доверие", попита Терзиев. Той задава още въпроса дали на Хекимян са "спуснати" хора, с които да работи.  

"На 30 октомври ще се види кой е бил по-убедителен в посланията към гражданите и в това да докаже, че има по-добра визия и капацитет за управлението на този град."

Васил Терзиев подчерта, че с него договорки няма и е "независим". ГЕРБ са основен конкурент и това не се е променило, настоя той в предаването "12+3".

"Никакви договорки няма и няма да има."

"Основният ни конкурент е да сме възможно най-убедителни в тезите ни", заяви Терзиев, запитан Антон Хекимян или проф. Вили Лилков ще бъдат негов основен опонент.
 


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
До63 преди 2 месеца
БТВ винаги е била антигерб. Скоро при гостуване на Десислава Атанасова водещият Златомир смени всички цветове на дъгата от злоба и безсилие. Злобата, ненавистта и омразата му към гостенката личаха във всяка дума и жест. Не напразно в един момент БТВ беше наричана нарицателно Божковата телевизия.
66
0
 
1
 
! Отговори
Габи преди 2 месеца
ГЕРБ и Борисов ще загубят много гласове заради неразумните решения, които вземат напоследък.На кого помагат като гласуват против връщането на 20%ДДС, на кого помагат като застанаха на колене пред зърнарите, на чия страна са като защитават 3 март за национален празник?На фона на всички тези гафове изровиха един от застъпниците на Божковата защита. Моето гласуване за тях свърши.
65
0
 
0
 
! Отговори
ТЕРЗИЕВ Е ОБРЕЧЕН преди 2 месеца
ДС. нема да управлява София....
64
0
 
4
 
! Отговори
Кой е Галунов!? преди 2 месеца
Досега не съм чувал да коментира! Явно са много уплашени, че човекът на ДС няма да успее и пускат всички в действие! Това е хубаво! Притеснени са, с право! ДС номенклатурата няма да получи в дар София! Не стига, че ограбихте парите на нашите родители, а сега искате и властта!
63
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Репертоарът на ББ взе да омръзва.Този филм вече сме го гледали,когато Румен Радев разкова Цецка.Сега ще гледаме същия филм,но в главната роля ще е Хекимян.
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе и Хекимян и Лилков,че даже и Григорова мога някак си да ги приема,ама виж от това напереното"дясно"отроче на ДС Терзиев,направо ми се повдига или по скоро ми се повръща!
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко ли услуги е извършило хекимянчето, за да заслужи тази награда? Колко ли интервюта е водило в угода Бокова, колко ли пъти е бърсало зaдникa на Борисов и неговите копои?
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще гласувам за кандидата за кмет на Възраждане или на ИТН. Още не съм решил точно за кой от двамата. Отвратих се от ГЕРБ, когато се коалираха с ПП-ДБ и сега с номинацията на Хекимян. Никога повече няма да гласувам за ГЕРБ.
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като чух слуховете, че Хекимян ще е кандидатурата на ГЕРБ, побеснях! Вече свиквам, до изборите може и дасе престраша да пусна за него. Все пак по-важно е жълтопаветната *** да не се докопа до властта в града!
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Глупости, БТВ беше телевизия на Киро просто ПП,ДБ. Само той модеше да плюе по ГЕРБ и Борисов, в тази телевизия, когато си поиска и да нахълтва в студиото без да е поканен.
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В тикток излизат материалчета, че бил палава седалка.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Очаква се загуба на синя София, защото идва кохортата на комунистите и ченгетата от ДС, чрез синове и внуци в ПП,ДБ. Бог да пази България!
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Веждичката след оставката:"А сега кой ще гали ухото на Борисов?"Ето кой.
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой съмнявал ли се е,че БТВ е Бойковата телевизия.И на Делян Пеевски също.Не знам кой от тях има по-голям дял,но да даваш в праймтайма години наред турски филми,а през деня да ги повтаряш,не говори за друго.Явно шефа е подставено лице.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Снимали са го отдолу,за да изглежда по-висок и по-мъжествен.Ама ние си го знаем какъв е и външно и вътрешно.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По-лошо от евреин е само арменец. Евреите парички си имат, а арменеца същия мошеник, но гладен!
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма кандидат за София, за който бих гласувал.
50
4
 
8
 
! Отговори
нн преди 2 месеца
Бойко изперка, колкото Цачева стана Президент, толкова и Хекимян ще стане кмет на София.
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Единственото качество на тоя туфлек е смес между алчност и ректумлизачество.
48
2
 
6
 
! Отговори
Жададык преди 2 месеца
Е, не е нужно да си политолог, за да разбереш, че Тиквоний залага на куц кон-съвсем съзнателно....Послушно наведена промискуитетна мисирка с розов уклон е предизвестена смърт....Като Цецка преди години в президентската кампания...Буци гледа само да не потъне под леда и е готов на всичко, за да запази статуквото....