Тагарев: ДАНС не са взели навременни действия за Руската църква

25 сеп 2023 07:37, Нели Христова
72
Тагарев: ДАНС не са взели навременни действия за Руската църква
Снимка: БГНЕС

Поисканата от Атанас Атанасов оставка на председателя на ДАНС Пламен Тончев е нещо нормално заради политическите изявления на Тончев. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред bTV.

"Държавните служители, било то председатели на Агенция, не би трябвало да си позволяват политически оценки и атаки", подчерта министъра на отбраната.

Той посочи, че нито една служба няма пълната информация и по тази причина България е част от НАТО и обменя информация със съюзниците.

"Появи се информация от 2012 г., когато е дискутирана ролята на Руската църква в София и какви неща се случват там. Свещеникът действа от 2018 г. и ДАНС не са взели навременни действия", каза той. "Ако ДАНС са знаели предварително, трябвало е да вземат мерки".

Тагарев заяви, че в този случай вярва на ДАНС. "Нямам наблюдения през годините какво се е случвало там", добави той. Според него Атанасов има много по-задълбочени наблюдения върху работата на службите.

В същото време Тагарев не се съгласи с идеята за сливане на службите, което се предлага от Атанасов. "Винаги има възможност служителите да бъдат усъвършенствани. Сливане на две организации без предварителен анализ не е приемливо", посочи министърът на отбраната.

"Конкретно за военното разузнаване, един министър на отбраната работи непрекъснато с ръководството на Служба военно разузнаване. Ние имаме оперативни функции и в мирно време. Не си представям как този тип дейност ще бъде изведена извън МО и аз ще мога да работя с тях в реално време, защото един министър взима решения за използване на сила. А това са много тежки решения и трябва да има пълната информация, а тя идва не само от разузнаването и от военните структури", обясни Тагарев.

Той даде и конкретен пример от последните часове със случващото се в Косово, където е комуникирал едновременно с разузнаването и военните. "Не мога да си представя как това може да се случи извън МО. Може въображението ми е да ограничено, но аз не мога да си го представя", каза Тагарев.


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ЗозоРадев има само представителни функции. Никого не назначава, освен своя екип в президентството.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До тя Северномакедонците го гонят защото е убеден, че Българската православна църква е наследница на Охридската архиепископия, а те се борят църквата им да стане автокефална. А нашите го гонят защото партньорските им служби се обадили. Доказателства .... Няма ненаказано добро.
51
0
 
6
 
! Отговори
AXE преди 2 месеца
Магареску, коги говориш от първо лице, единствено число, че си знаел от 2012г за информацията за съмнения около т.н.Руска църква къде спа, бе душко ненагледна, та сега да ми се пъчиш на гол тумбак с калашник /все пак беше съветник на некфи министърчета на руска украйна по руският и период до преди 2014г/. *** ти се бараш информиран изменник на българските интере си ли????? Аман от дупеслагачи и на лево и на запад и магареско им е втори полуполковник след ... изберете си б,к, х, а, цурка василева
50
0
 
7
 
! Отговори
009 преди 2 месеца
Вземат се мерки, действия се предприемат. Българския за нищо го нямат укро-атлантиците.
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вместо с корупцията, тръгнаха на война с паметници, църкви и празници. Вече се чудя нормални ли избираме или някакви крайно увредени. А това магаре и за собствените си деца не мисли, та не за нас. Толкова неготивна енергия го залива отвсякъде, ще се удави по някое време.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До тя, к.57 Ние сами паднахме до нивото за пореден път неприятелска държава на Русия. Хората станаха безразлични и покорни овчици,бивши крупни партийци ,членове на БКП като Р.Плевнелиев например се обърнаха на 180 градуса.Бивши министри отбраната като ген.Аню Ангелов, В.Шаламанов, Бойко Ноев превъртяха резбата и сега са убедени евроатлантици. Ами Елена п.Тодорова? ТАгарев е бил офицер по поддръжка на самолети, да каже не е ли бил член на БКП, Боце и той е бил верен на БКП!
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този министър на отбраната, бивш офицер по поддръжка на военни самолети на БНА, скорошен дългогодишен съветник на МО на ВСУ на Украйна и професор по информатика и кибернетика в БАН (нерде поддръжка на бойни самолети,нерде информатика и кибернетика) защо се намесва в делата на МВР? Ясно е,че се смята за Буда на новата политика на РБ. А учените и ръководството на БАН не трябва да са такива nomuяpи да раздават професорски звания като зеленчуци на пазара.Срам!
46
0
 
10
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Тоз магар кога ще бъде усъвършенстван?Или таз продажна модел на възтановяване не подлежи?
45
0
 
5
 
! Отговори
ТурбоПрост преди 2 месеца
Господ да те накаже!
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези управници са в тясна връзка със сатаната!
43
1
 
22
 
! Отговори
Гнуууус преди 2 месеца
Гнуууус...,имаше един същия надъхан във убедеността си и правотата си в нашия клас. Такива са много много нелицеприятни! С цената на всичко живо около му, е готов да затрие ,но да стани както му е в главата. Про тив ен. Челяк! Когато липсва срам,скромност,кротост и вяра в Бога се пъкват такива същества...,като моя съученик :-)
42
1
 
21
 
! Отговори
тя преди 2 месеца
България падна на нивото на С Македония и Украйна , направиха ни жалка страна !
41
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Народната любов ще оправи тея Тагаренко Атанасенко и другите "българи" !!! Часовника тик-така ТИК ТАК ....
40
1
 
14
 
! Отговори
тя преди 2 месеца
Добре ,че си ти та навреме да "опровиш "нещата !
39
2
 
23
 
! Отговори
Чакъров преди 2 месеца
Магарев никой нормален българин неможе да ти понася свинската предотелска муцуна ,..срам си за българския народ
38
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На тоя гнусляр, само като му види човек физиономията и погледа, и получава позиви за гадене
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нашите велики служби почнаха да вярват на македонските. Цялата работа е , че нашата и руската църква не искат отделянето на македонската църква като самостоятелна. Ако нашите служби се връзват на такива неща жална ни майка.
36
6
 
22
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
Обаче как се изчерви и оживи единствено на въпроса за секретаря с екстри и без образование
35
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Затова пък българският народ ще ти вземе мярката навреме при Втория Народен съд съвсем скоро, освен ако преди това не се качиш на някой колесник на път за любимия ти Краваршингтон.
34
5
 
28
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 месеца
Eгати държавата щом ни е страх от един поп. На калпава държава попа и виновен. И да знаете, че лично Путин е пратил този поп.