Криза във властта провали заседанието на Народното събрание

Депутатите от ГЕРБ се събраха в централата на партията
Обновена: 8 ное 2023 09:48 | 8 ное 2023 09:48, Камелия Цветанова
84
Криза във властта провали заседанието на Народното събрание
Снимка: БГНЕС

Първото заседание на Народното събрание след местните избори се провали поради липса на кворум.

При първата регистрация в пленарната зала бяха 74 народни представители, а при втората 67. Така че председателят на парламента Росен Желязков обяви, че следващото заседание на НС ще се проведе утре.

От пленарната зала днес отсъстваха законотворците от ГЕРБ и от ДПС.

Десислава Атанасова съобщи, че депутатите от ГЕРБ са се събрали на заседание, но не в НС, а в централата на партията.

"За нас е важно сега да направим анализ, почти шест месеца след началото на управлението, как се движат всички реформи, всички законодателни и управленски инициативи, кои от министрите се справят добре, кои – не", каза тя.

"Притеснява ни фактът, че се вземат решения, включително и предложения за законодателни инициативи като например данъчните закони, без да са обсъдени с нас", обясни Атанасова.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков пък призова депутатите от ГЕРБ да влязат в пленарната зала, защото има важно законодателство за обсъждане.

"След изборите са моменти, когато човек трябва да направи ревизия, да осмисли резултатите си и за колегите ще са трудни моменти, но все пак изборите свършиха и ги призоваваме да дойдат в зала, за да можем да работим. Идват данъчните закони преди бюджета, цяла България чака бюджета, трябва да работим заедно. Има и вето на президента, което трябва да се обсъди", коментира Петков.

"Ние сме платени от народа, за да работим в пленарната зала. Ако те не дойдат, ние днес няма да се регистрираме, за да дадем възможността "Възраждане" и хората около тях да лидират законодателните процеси в НС", отсече той.

Според него депутатите от ГЕРБ трябва да влязат в пленарната зала, защото това е работата на всеки един народен представител.

"Ние сме готови на срещи, на разговори, защото целият народ нас чака, идва и Шенген и ние не можем да изоставим законодателните процеси", отсече Кирил Петков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кворум в НС може да има и без ГЕРБ-ДПС. Защо не са на работа останалите?
53
1
 
2
 
! Отговори
ПРОСТО СЕ ЧУДЯ? преди 5 месеца
ПП, ДБ, БСП, ИТН И ВЪЗР. ОБЩО ИМАТ КВОЛУМ, ЗАЩО НЕ РАБОТЯТ?
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега ще видите - нахлува Доган, чрез Пеевски. Сега друго Посолство ще дирижира музиката. Сега ще видите "Кой" ще ви стане министър председател.Ще слагате пак фесовете и шалварите.Прочетете книгата "Джамията Парижка Света Богородица" - Това ви чака!
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При бай Тошо , колко пари вземаха общинските съветници -0 лева , работиха доброволно за добруването на държавата , а депутатите
50
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Спомням си преди много години, всяка къща на село, а даже и по градовете си имаше Геран от който млади моми с Менци носеха бистра водица... По времето на Соца, за да имат комунистите да лочат повече от народа, му забранига да имат Герани и да имат Хората своя собствена вода, понеже тази вода била на комунистите.... и така ... и така... въвеждане на Комунистическото Крепостничество до край!
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
аве тези от ППДБЛГБТ освен "шенген" и "еврозона" друго знаят ли? Да вземат малко да си обновят плочата, че то бива едно и също, но това вече е прекалено
48
1
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
Криза във властта: тиквите се скриха на бостана при главната тиква за да се вайкат, че ги наритаха. ПеПерудите реват за интимният си партньор, ДПС се чудят кой държи кормилото, умрялата опозиция се опитва да си прави командно дишане като симулира дейност и подскача за неща които така или иначе няма да минат.С други думи пародия на държава и анархия сред националните предатели в НС.Какви закони имате да приемате като не спазвате вече приетите?Седнали две ромчета да умуват какво е квантова физика!
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
КВОРУМЪТ ДЕЛО НА СГЛОБКАТА ЗА ПЕТИЛЕТКАТА...
46
2
 
10
 
! Отговори
Вън! преди 5 месеца
Кировщината!
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По-добре да ги няма ПП от пленарната зала и където и да е, честно казано
44
2
 
5
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 5 месеца
ПЛАЧА ЗА ЗАТВОРА , ДА МЕ ПОРЯТ КАТ *** И ДА МЕ ПЪЛНЯТ КАТ АГНЕ!
43
1
 
21
 
! Отговори
Всички сТе равни преди 5 месеца
Много интересно аз ако не отида на работа за няколко дни дали някой така вежливо ще ме умолява да се върна, или директно ще ми бият шута.За един познат питам
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всеки ден омраза за гербероидната зараза
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По времето на Бай Тошо, кой ти е ходил до Народното Събрание... Ходеха от Петилетка на Петилетка... и комунистите от кръчмите командваха сърповете, чуковете да одят да орат и жънат!
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Преди ходеха до Народното Събрание за печелене на пари и Понеже Народното Събрание не е кръчма, сега всички си харчат парите по кръчмите! Наздраве! Чаши Горе!
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лекуването чрез магнитни методи е нова прогресивна техника в медицината. Боко много бързо ще бъде излекуван до довечера. В посолството имат ядрен магнитен резонанс, ако схващате намека...
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Айде чак пък криза... иска ви се на копейките... ББ си придава женските фасони. От посолството ще извадят магнита и той бързо че си седне на трибуквието!
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Чао, Киро. Работите срещу националните интереси и по-добре да не работите. Като двойни граждани искате да работите.
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези данъчни закони са краят на ПП. Всичко, което дадоха на пенсионерите сега ще им го вземат с данък върху имота и старата кола! Кой луд ще гласува за тях?
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
боко, айде да ти дадат АСКЕЕР, стига циркове! Че де магнит деее... На кого ги продаваш тия театри?