Джамбазки: Като махнем пропагандата със знамето на дъгата, остава Шенген

Евровърхушката компенсира липсата на политика с налагането на истерични идеологии
2 дек 2023 16:46, Анисия Иванова
55
Джамбазки: Като махнем пропагандата със знамето на дъгата, остава Шенген

"Провалът по темата Шенген стои като дамоклев меч върху брюкселската бюрокрация. Това е един от основните, работещите договори за ЕС, един от моторите на ЕС, каквото е свободното придвижване и търговия, каквото е шенгенското споразумение. Благодарение, на което е премахната митническата и граничната проверка между държавите членки и те могат бързо, ефективно и икономически обосновано да произвеждат, да търгуват помежду си и да увеличават своето благосъстояние. Това е смисълът на Европейския съюз в икономически план – Шенгенското пространство. Като махнем пропагандата със знамето на дъгата, остава това – Шенгенското пространство“. Това заяви Ангел Джамбазки при откриването на шестата конференция „Западни Балкани“, която се провежда в Националния дворец на културата.

Събитието се организира от Фондацията за европейска реформа New Direction, чийто вицепрезидент е Джамбазки. Съорганизатори са „Варшавски институт“ и Младежка мрежа за европейска демокрация (EDYN).

„Няколко държави заради своите икономически интереси си измислят абсолютно неверни аргументи и посочват държава, която да ги представя. За мое съжаление, поради историческа носталгия, в случая това е Австрия, която взима ролята на политически изразител на икономическите интереси на управляващите икономически кръгове в държави като Нидерландия, до голяма степен Германия. И Австрия казва „ние не желаем разширяване на Шенгенското пространство, защото идва нелегална миграция“.

Нелегалните имигранти, които се озовават в Австрия, не минават по този път. Този аргумент е фалшив и не е верен“, допълни Джамбазки и подчерта отговорността именно на Австрия и Германия за нелегалната миграция.

„Те, в лицето на бившия канцлер г-жа Меркел, произнесоха знаменитата фраза, станала символ на техния провал: „Ще се справим.“ И тя стана: „Няма да се справим.“ И не се справиха“, каза съпредседателят на ВМРО.

По отношение на РСМ И Сърбия той коментира: "Има какво да се желае по отношение на критериите за спазване на човешки права и право на самоопределение както от Белград, така и от Скопие. Това е основният препъникамък за започване на мащабни преговори за присъединяване на всички държави от Западните Балкани към Европейския съюз“.

Той допълни, че ЕС преживява бурна трансформация. "Политическата идея за бъдещето на ЕС е меко казано неприемлива и скандална за нас. От Съюз, формулиран от тезите за Европа на отечествата, Европейски съюз на европейските държави, които уважават своите законни интереси и намират начин да живеят заедно, да използват общия пазар за своето икономическо и политическо развитие. Сега, включително през последните дни, сме свидетели на трескава подготовка за промяната на този Съюз в нещо различно, заяви Джамбазки.

„Това не е съюзът, който беше проектиран след края на Втората световна война. Идеята Европейският съюз да бъде превърнат в една пирамидална структура, ръководена от Европейски правителство в Брюксел, което не е избрано, а е назначено, ръководено от генерални секретари. А позицията генерален секретар е показателна – това беше главата на Централните комитети на комунистическите партии по време на Студената война. Те си представят тази пирамидална структура, която да се ръководи от Брюксел и да е на различни нива – вътрешен кръг, периферия, която сме ние – централно и източноевропейските народи, държави от чакалнята, където те виждат Западните Балкани.“, подчерта Джамбазки.

„Това е опит да бъде преконструиран и преоснован Европейският съюз по начин, който не отговаря на интересите на гражданите, данъкоплатците и народите в него. Съюз, в който ще има хора, които ще вземат решенията. Съюз, в който ще има хора, които да изпълняват решенията, взети в Брюксел. И Съюз, в който ще има хора, които ще чакат завинаги - Западни Балкани, Източно партньорство, Черноморско сътрудничество. Всички тези държави са предвидени в подобен план като държави получленове на полусъюз“, каза Ангел Джамбазки.

„Ние имаме нашата идея за Европейския съюз. Един подреден, регулиран Съюз, основан на взаимното ни уважение, на зачитането на взаимните ни интереси, на непреченето един на друг, на неналагането на диктат и абсолютно безумни идеологически политики. Тъй като в безсилието си европейската върхушка компенсира липсата на политика с налагането на истерични идеологии“, каза българският представител в ЕП.

Ангел Джамбазки обърна внимание на факта, че в момента стокооборотът в Шенгенското пространство е по-нисък дори отколкото по-време на пандемията с COVID-19.

„Това означава, че икономиката е в рецесия и не работи. И на фона на това неработене бюрократите в Брюксел отговарят с повече регулации и повече данъци. С данък въздух, данък превоз, с данък дизел, с данък каквото ни хрумне. Което повече и повече спира и стагнира икономиката. Нещо напълно необяснимо и неоправдано“, завърши Джамбазки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Мара Бунева преди 2 месеца
Джамбазки и Каракачанов са като попа: не го гледай какво прави, а го слушай какво говори.На приказки го докарват твърде добре, но по делата им ги познаваш от кой ДС отдел са...Иначе всичко казано е вярно, само в борбата срещу коварния и безмилостен *** малко попрекаляват, но там конкуренцията е силна.Лично на мен не ми пречи дали ще е Ангел или Ангелина, нищо че Болен Лидеров преди време го нарече ,,гей".Предпочитам истински родолюбци, ако ще да са и трансполови,пред путиниските 4-хилядници.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак го изберете тоя напълно опростачен БГ герой- получава хилди евро да ни излага....
45
1
 
2
 
! Отговори
пикай преди 2 месеца
ни с маркуча, че нямаме вода
44
4
 
4
 
! Отговори
Наздраве преди 2 месеца
Джъмби!
43
2
 
1
 
! Отговори
ХайлДжамбазки преди 2 месеца
Кога ше пиеме по едно? Royal Salute?
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това дете не знае, че в ЕС границите са виртуални и търговията е директна без вносители и износители да декларират, а в Шенген такива не съществуват поради уеднаквена съдебна практика.
41
6
 
3
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 2 месеца
Сега чета тук разправят нямали време да се подготвят за влизането на БГ в ЕС?!Кой ще ви чака да се подготвяте Рус0роби и сомунистически фат маци с зелени чорапи гивота ни мина в чакане кога ще започнем да живеем като европейци в една по добра европейска държава с закони които се спазват не Дс мафията през зърнари млекари сюморзжии да краде парите та бъргарския народ от бюджета чрез дотация от държавата и непрестанен рев че ше фалират ми да фалират бе дее ба и изгустирали те комунисти!Ние сме ЕС
40
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДЖАМБАЗКИ Е АГРЕСИВЕН НАЦИСТКИ ПРИМИТИВ, ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е ДА ОТИДЕ В ЗАТВОРА.
39
11
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 месеца
Хората имат право да си сменят пола щом настоящия не ги кефи как ще им забранява държавата за си сменят пола в документите и да се женят с каквито други полове искат това е дискриминация ГанYOвци!
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може да направим мини шенген заедно с Румъния като начало с перспектива да се включат Унгария и Молдова, по късно и от тъй наричаните западни балкани, а и Турция ще има интерес. Така ще ни натежи стойността.
37
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
МНЕНИЕТО НА НАЦИСТИТЕ ОТ МВРО НЕ ВЪЛНУВА НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК.
36
2
 
5
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 2 месеца
В Шенген само след като изчезне милиционерската псевдоевропейска помия от последните 15 години. Боко знае защо.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бойко руското биде тъкмо беше убедил милиционерите че ще ги извади от комунистическата канавка и ще ги представя пред запада като европейци а в същото време ще лапка руски ресурси... няма как да стане.
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ХАХА МИЛИЦИОНЕРСКО ИНВАЛИДНО ГЛИСТЧЕ ПРОСТО КАТО ИСКАШ ДА ТЕ ПУСНАТ В СЪЮЗ ЩЕ ГО УВАЖАВАШ ЯСНО ЛИ ТИ Е МРЪСНО *** ОТ БКП
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По добре Бг близо до САЩ, ако ще е чужда валута да е американски долар.
32
3
 
2
 
! Отговори
Бунгар преди 2 месеца
Много на серизно се взехме като равноправни европейци.Когато си влязъл неподготвен в Европейския съюз,естествено.че ще ни дадът време да се доподготвим. Това и става.Нашето лутане и говорене на празни приказки не върши работа.Неможем да се погледнем отстрани и с очите на истинските европейци.Заблудата ни прави неадекватни и смешни.
31
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За голямо съжаление на Джамбазки твърдите руски китки ядат голям бой от меките украински китки.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДЖАМБАЗКИ АКО ВЪРНЕ ОТКРАДНАТОТО ЩЕ ЗАБОГАТЕЕ БЪЛГАРИЯ.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като махнем празните приказки от Джамбазки остава една нула даже две нули.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е честито, Джамбазки описа всичко, точно както е. На периферия Шенген не и трябва, но еврозона, за да се премахне възможността за собствена валута и суверенитет и премахване на кеш- а и въвеждане на цифровото евро - да. Е от свободно движение на хора и капитали, каква стана тя, периферия с диктат от Брюксел. Джамбаски е в Европарламента и знае за какво става въпрос. Е перфектно бъдеще в ЕС описава човекът.