Комисията за Нотариуса изслушва съдия Цариградска и прокурор Зартова

Това ще е второ заседание на комисията
22 фев 2024 09:01, Елка Василева
10
Комисията за Нотариуса изслушва съдия Цариградска и прокурор Зартова
Снимка: архив, БГНЕС

Съдия Владислава Цариградска и прокурор Невена Зартова ще бъдат изслушани във временната комисия в парламента, създадена да разследва фактите около групата на Мартин Божанов - Нотариуса. Това е второ заседание на комисията и е пореден епизод в търсене на истината за дълбочината на влиянието и механизмите за натиск на схемата на убития Мартин Божанов.

Още по темата
Съдия Цариградска заговори за натиска, който е упражняван върху нея още преди 4 години, но тогава думите й не получават отзвук. Заради заплахите към нея тя все още е с охрана, припомня БНТ.

Името на Невена Зартова беше свързано с това на Нотариуса като част от групата му за натиск около него от гръцките бизнесмени Каламарис и Дикос. Тя подаде оставка като районен прокурор на София, но преди това, за да се разграничат от нея, оставка подадоха и четиримата й заместници. Срещу нея беше образувано второ дисциплинарно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Anonymus преди 2 месеца
В БГ в затвора влизат само бедни граждани дето не могат да подкупят магистратите. Тия на високите постове няма да ги видим зад решетки, по-скоро преместени на друга позиция или временно 'отстранени'. Но винаги невинни в края на деня..
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя нотариус преди 20 години е мамил хората и им е взимал апартаментите и вместо да изгние в затвора, си е бил с чисто досие и е "работил" с политици от най-високо ниво. Страхотна държава и после американците и ЕС са ни виновни. Ами да ги викнеме да ни направят реформите, защото при тях тия работи не могат да станат. Казвам го като човек живял на запад дълги години.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя които гръмна нотариуса, направи голяма услуга на обществото. Хем една *** по-малко, хем обществото започва да проглежда за най-големия проблем на България, съдебната власт.
6
1
 
1
 
! Отговори
поглед преди 2 месеца
И като ги слушат какво...
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ФРИЗЬОРСКИ САЛОН "СЪЕДИНЕНО НС" ВИ ПРЕДЛАГА ВИСША ШОПААРСКА КОЗМЕТИКА ЗА КЪДРАВИ ОПАШЧИЦИ!!!...
4
1
 
6
 
! Отговори
Проверено е преди 2 месеца
Тази комисия е измама, всички прокурори работят за мутри и политици! Хора лъжат ви нагло!
3
3
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
цариградска нали е омъжена за бандит как ще получава заплахи и охрана нещоне разбирам и двете вън от системата колко време комисии изслушване и какволи не само губене на време
2
0
 
8
 
! Отговори
Герен преди 2 месеца
НЕ ДА Я ИЗСЛУШВАТ. СЕ ТАЯ ПАК ЩЕ ИЗПЕРАТ ВСИЧКО. А ДА Я СЛОЖАТ ЗА МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО. А ТЕ ДА БЕГАТ СЪС 300.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И какво като ги изслушват ,отиди се е криело и сега че скрият от народа