Радев: Когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия резултат

Разговорите за служебен премиер продължават
Обновена: 29 мар 2024 11:53 | 29 мар 2024 11:52, Нели Христова
71
Радев: Когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия резултат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия възможен резултат". Това заяви президентът Румен Радев и информира, че разговорите с потенциалните кандидати за министър-председател вървят спокойно и конструктивно, предаде БГНЕС.

"Вече достатъчно ясно се изразих, че опциите са изключително стеснени", каза президентът относно възможностите, които му предоставя Конституцията в търсене на сужебен премиер.

Още по темата
"Виждате, че има и редица проблеми по отношение на съвместимост на редица от тези длъжности. Но винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия възможен резултат", допълни Радев. По думите на президента така, както са изготвени конституционните промени, могат да се появят всякакви подводни камъни.

"Аз вече заявих, че ще направя всичко възможно да изпълня изискванията на Конституцията, независимо колко лоши са тези промени", отбеляза той.

На въпроса наясно ли е вече кого ще назначи за служебен кабинет, президентът заяви, че ще отговори на този въпрос, когато се види с всички потенциални възможности. Разговорите му днес продължават.

Радев коментира, че досега срещите вървят спокойно и конструктивно. "Но нека ви споделя за моя избор, едва когато приключа всички срещи", заключи той.

В 12.30 часа днес държавният глава ще разговаря с омбудсмана на Република България Диана Ковачева.

На „Дондуков“ 2 Румен Радев ще приеме подуправителите на Българската народна банка както следва: в 13.00 часа е срещата с Петър Чобанов, в 13:40 с Радослав Миленков, а в 14.20 часа с Андрей Гюров.

Със заместник-председателите на Сметната палата президентът ще се срещне в 14.50 часа, когато на "Дондуков" 2 ще пристигне Тошко Тодоров и в 15.30 часа е разговорът с Горица Грънчарова-Кожарева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от Политика
Доц. Христев: Не сме изправени пред конституционна криза
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 4 седмици
Впрочем ,Радев лично лансира тези "титани"на мисълта от ДБ и ПП,които правят глупост след глупост в законодателството.
57
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 4 седмици
Така е ,когато вкарваме в парламента некадърни "политици",които като ДБ и ПП създават некадърни закони
56
1
 
2
 
! Отговори
Коментар преди 4 седмици
Абе защо не направите Радев и президент, и премиер, до като момчетата се върнат от фронта в Украйна и направят нови служби? Борисов се крие, ДАНС го търси да ги арестува, ЦРУ го търси защото е троен агент
55
0
 
7
 
! Отговори
@@@ преди 4 седмици
Един сапунджия много иска да е премиер и да се рутира сам със себе си.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Разбира се, че Гербб+ДПС не са добър резултат за българите!!
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Изборът между калинки на гербери, десебари и депесари винаги ще е лош, даже катастрофален.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С ограничени фигури, ограничени резултати!! Това е!ю
51
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
пРЕДИШНИЯ ТИ ИЗБОР НА СЛУЖЕБНИ КАБИНЕТИ СЪЩО БЕШЕ ЛИМИТИРАН ОТ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРУЕЯ ХАХАХАХ ЛИМИТАТИВЕН МЕНТАК
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В БГ законите се правят заради някого, а не в полза на народа!! Това е бедствие на държавата!! Аз откакто се помня, законите им са все срещу мен. След кати мине вренето да навредят в живота ми, ги сменяха!! Ети затова, не чакайте да гласуван за вас, колкото и да се саморазправяте с мен!! Винаги ще гласувам против тези, коити навредиха живота ми!! Загубите, коити ще ми нанесете, нямат значение!
49
1
 
6
 
! Отговори
Закривай преди 4 седмици
Ако беше в друга държава тези ПП-ДБ щяха да ги вържат за едни стълб на жълтите павета и да ги оставят на хората.....Толко глупости успяха да сътворят че нямат описване.Съд ще малко, държавна измяна.И хорята спят успани.Сега честит служебен кабинет на ДПС и Герб и напред към ЧЕСТНИ избори...Закривай.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До АнонименТебе това какво те интересува- кой се е развеждал и за кого се е женил. Това е ежедневие в България. Не можем да ги съдим. Лично аз имам 40-годишен брак, но не ми е било лесно много пъти...
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Изброените 10 не могат, щото били партийно свързани. От една страна се доказва, че всички службици са за партийносвързаните. От друга страна, тези хора са подложени на изпитанието. - винаги верни на партията, ама им се иска да са министър председатели. От трета страна, създаденият от неграмотници хаос бе предсказуем. Щото беше мислено само за СРЕЩУ Радев. Но ако беше Плевнелиев, например, пак щеше да е същото, щото никой няма да си напусне готината службица заради едни 2 месеца. Съд за тези твар
46
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Койти иска Орбан, да ърви в Унгария!! България не е Унгария!ю
45
1
 
8
 
! Отговори
ганьо преди 4 седмици
Премиер трабва да бъде някои от тия които отказват и не искат. Другите са пробити.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Напълно е вярно!!
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
кокорчокирчовия резултат ти го видяхме, позорен резултат
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И не разбирам защо Радев обвинява някой друг, освен Конституционният Съд, който допусна несъвместими закони.Но какво да очакваме с политически зависими хора като Десислава Атанасова в КС
41
0
 
4
 
! Отговори
НА ЕДИН ПЕСАМИСТ преди 4 седмици
И ДОЛИНАТА В ОТЧАЯНИЕ ЗАМРЪКНА... НО УТРОТО ПО-МЪДРО Е ОТ ВЕЧЕРТА И РОДИ НИ В ГЛАВАТА МИСЪЛТА КРИЛАТА ДА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ И СВЕТА ЩЕ ПРОМЕНИМ,ЗА ДА ПРЕСУШИМ ЖАБЕШКОТО БЛАТО ЗА БЛАГОТО НА ВСИЧКИ АГНЕТА ВЪВ ДОЛИНАТА - ТОВА Е МИСИЯТА НАША СВЯТА!!!...
40
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А президентските чиновници сякаш бяха нещо по-добро.
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Очаквам рекордно ниска активност ,защото изборите ще са през лятото първо и второ не се вижда нов "месия" всичко ще си остане почти като преди едва ли пак ще се състави правителство,затова служебния премиер трябва да е стабилен,защото може и година да кара ,че и повече.