В София се провежда сесия на Парламентарната асамблея на НАТО

Фокус ще бъде и подкрепата за Украйна
25 май 2024 09:19, Елка Василева
64
В София се провежда сесия на Парламентарната асамблея на НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Близо 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации ще участват в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на Алианса от днес до 27 май т.г. в София, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание, което е домакин на форума.

Участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО ще обсъдят ключови теми от дневния ред на евроатлантическата отбрана и сигурност с фокус върху подкрепата за Украйна и приоритетите на предстоящата през юли среща на върха на НАТО във Вашингтон. Днес и утре парламентаристите ще участват в работата на петте комитета на Парламентарната асамблея, ще дискутират проектите на техните доклади и ще приемат ключови политически препоръки.

Предвижда се на откриването на пленарната сесия на 27 май участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО да бъдат приветствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, председателя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба, заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и служебния министър-председател Димитър Главчев.

На форума Асамблеята трябва да приеме своите препоръки за срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

При откриването на пленарната сесия се очаква чрез видеоконферентна връзка послание към парламентаристите да отправи министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров.

В работата на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в София за първи път ще участват шведски парламентаристи след като страната стана пълноправен член на Алианса. Във форума е предвидено изказване да има и председателят на парламента на Швеция Андреас Норлен.

На срещата си в София парламентаристите от държавите членки на НАТО ще обсъдят и приемат решения по молбите на Малта и на Косово да станат делегации на асоциирани членове. Сред темите на форума ще бъдат и предизвикателствата в страните от Западните Балкани, наред със стратегии за подкрепа на партньори в риск и засилване на ангажираността с Глобалния юг, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от Общество
Радев: Успяваме, когато обединим усилия в духовното израстване
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
1
 
! Отговори
Чудя се преди 3 седмици
Кой я плаща , служебния кабинет на граб ли
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Асамблея на национаните предатели и западните им господари.
55
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
стига вече спрете оръжието толкова народ се изби заради печалбите от оръжиетопреговори и мир без външна намеса където е нато там е смърт-та не искамеконфликти с русия ние сме тук от векове за векове махаите се от тук и ни оставетена мира нато да не се разширява на изток мир мир мир мир
54
0
 
4
 
! Отговори
една пиратка преди 3 седмици
у НДК и всичките натовски амшалаци ше оцапат гащите
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма лошо, без НАТО, Бг съвсем ще я втаса, само снаряди у кутийки ще има.:))
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
О, герберино, поради что се срамиш да се наречеш натовец преди срещата и да не избягаш от общественото мнение? Събират се като конспиратори и чужди агенти на чужда териотория.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И да пият лека бира,че е много горещо!
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мечокът ще ги схруска всичките на закуска.
49
2
 
8
 
! Отговори
сравнението преди 3 седмици
Цар БорисIII към депутатите приели решението за влизане в тристанния пакт-Е МОЖЕШЕ И БЕЗ ОВАЦИИ И ДИТИРАМБИ!Войната е започнала а тук се упражнявате в евроатлантически промивания на мозъци!Фашизоидите от фашингтон искат да принесат Европа курбан за сатаниските си мечтания!ИЗХОДА-ИМПЕРИЯТА НА АНТИЧОВЕЧНОСТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕНА!
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А дано на връщане да ги споходи нЕкоя руска ракета!!
47
3
 
6
 
! Отговори
Пепо преди 3 седмици
Да пратят на бате Зеленски Люк Скайуокър със светлинния си меч да отсече главата на Мечката,както каза мама.
46
1
 
16
 
! Отговори
Джуч преди 3 седмици
Нарязаха ни 250 самолета 600 ракети и танкове . Свиха армията до 15000 по малко от джандармерията. Сега дайте да дадете. Праъете да пратите. Ама джуч.
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А дано природата ни помогне и спаси с едно земетресение от 14 степен по рихтер
44
21
 
6
 
! Отговори
Стига бе, преди 3 седмици
Руските таракани, който нахлуха в Украйна да грабят, убиват и мародерстват,обявяват другите за "военнолюбци"? Безценно...
43
3
 
21
 
! Отговори
Бабите на пейката преди 3 седмици
По бай тошовия тоталиризъм и Л.Живкова . Бог да ги прости . Имаше международни асамблеи на мира . София се пълнеше с деца от цял свят. Биеха камбани рисуваха пееха Сега асамблеи на войната и точене *** ножове. Превзели са ни лоши извънземни.
42
10
 
4
 
! Отговори
Ха ха, преди 3 седмици
До "Гошо "! Ти на Кремълски лъжи ли вярваш! Че на тази среща в Истанбул Лавров твърдеше, че въобще не са нападали Украйна ? А фактите са, че на 2-3-ти март е имало заповед да се проведе парад насред Киев , да си назначат Янукович , и нататък се знае...
41
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Напускаме НАТО И ЕС и отиваме в БРИКС- и гледай къф рай за милионерите и милиардерите е там- Индия- над 271 милиардери а народът тъне в мизерия и мръсотия, виси по врати, прозорци и покриви на автобуси и влакове, комунистически Китай 814 милиардери- - мин заплата 400лв, средна 1800лв и средна пенсия 43 лв, над 30 000 000 китайци живеят в пещери- няма ресурс за имот- в ЮТУБ и ГУГЪЛ, Русия- мин заплата- 360лв, средна 1800лв и пенсия- 200/400лв- олигарсите им странно забогатели живеят на ЗАПАД.
40
2
 
11
 
! Отговори
ГОШО преди 3 седмици
До някой: за да се проведат преговорите в Истамбул Русия се оттегли от Киев. Това беше условие. След подписани споразумения Зеленски скъса документа и забрани преговори с Русия. Така че Русия не е искала да превзема Киев и на нея и трябва санитарен коридор заради натовските ракети и те го постигат.
39
3
 
22
 
! Отговори
Гошо преди 3 седмици
След като Украйна не е член на НАТО какво ще разискват? Това е един съюз доминиран от САЩ и е използван за терористичните цели на САЩ. Войната се води на територията на ДОНБАС която обяви независимост от Украйна и това доказва не отбранителната, а нападателната стратегия на НАТО. САЩ разбиха целия арабски свят и сега всички ние страдаме от мигранти.
38
20
 
5
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Русия загуби войната, още когато не можа да превземе Киев за две седмици! От тук нататък, ще е само агония!