Невена Цонева взела 100 000 лв. от Вирджиния рекърдс

Скандалът и съдебните спорове между двете страни тепърва ще набира скорост
27 яну 2011 12:05, Екип на Dnes.bg
0
Невена Цонева взела 100 000 лв. от Вирджиния рекърдс
През последната седмица Невена Цонева даде няколко интервюта, в които съобщи, че е осъдила Вирджиния рекърдс. И че се чувства удовлетворена, че е взела правилното решение да напусне музикалнатаВирджиния рекърдс. Тя сподели своите бъдещи планове, в които влиза и създаването на собствен лейбъл. Явно обаче споровете между двете страни ще се разрастват и отново зрбитър ще бъде съда.

От музикалната фирма изпратиха до медиите своето становище във връзка с нарастващия скандал, който се различава доста от позицията на Невена. Публикуваме изявлението на Вирджиния рекърдс без намеса.

 
Във връзка с изявленията от последната седмица на Невена Цонева по повод постановено от съда решение по едно от делата между нея и Вирджиния Рекърдс, бихме искали да Ви информираме за следното:
 
Твърденията, че Невена Цонева е спечелила това дело не са точни. От общо двете претенции, които тя е предявила срещу нас, съдът напълно е отхвърлил едната, а именно това, че Вирджиния Рекърдс не е изплащала коректно дължимите по договора суми. Назначената и приета от съда съдебно-счетоводна екпертиза доказва, че компанията не е ощетила финансово Невена Цонева и изплатените й над 100 000 лева съответстват точно на дължимите й по договор възнаграждения. Това е изрично потвърждение за коректността на компанията към Невена Цонева.
 
Съдът е уважил една формална претенция, която касае основно формата и реквизитите на предоставените на Невена Цонева отчети. Предвид несъгласието ни с мотивите на съда в тази връзка, Вирджиния Рекърдс ще обжалва решението в законоустановения срок.
 
Коментираното съдебно решение по никакъв начин не се отнася до обстоятелството има или няма действащ договор между страните. По този 
повод има образувани от Вирджиния Рекърдс съдебни дела, които са висящи и по тях тепърва предстои произнасяне.
 
Убедени сме, че подобни негативни изяви не са начинът да върнеш интереса на публиката към себе си. Оставаме със съжалението, че всичко това води до разрушаването на статуса на един артист, в който бяха вложени много усилия и амбиции. 

Пред bliasak.bg Невена още един път обясни причините, според които съдът се произнесъл в нейна полза.
"Една от точките в обвиненията ми към бившите ми работодатели от „Вирджиния рекърдс“ е за това, че не ми предоставиха отчети за приходите си от мои участия. Точно заради този аргумент съдът отсъди в моя полза, защото признаха моята правота“.

 

0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари