Филип Киркоров не познавал българските автори

Певецът отхвърли претенциите на родните композитори
22 фев 2012 18:45,
26
Филип Киркоров не познавал българските автори

Филип Киркоров отхвърли всички претенции на българските композитори, които го обвиниха в нарушаване на авторските им права.

Четирима родни автори - Александър Савелиев, Димитър Пенев, Иван Пеев и Найден Андреев решиха да търсят правата си чрез съда.

Техният адвокат Чавдар Гагов обясни преди ден, че произведенията им се възпроизвеждат, разпространяват и излъчват в интернет и в търговската мрежа от Филип Киркоров без съгласието на техните автори.

За подобно деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева, поясни юристът.

Спорът възникна заради неправомерно използване на песните "Плюс и минус", "Детски спомен", "Изповед" и "Звездна фантазия". Българските автори твърдят, че изпълнителят не съгласувал с тях използването на
произведенията им и не бил изплатил полагащия им се хонорар.

Според ищците Киркоров използвал тези хитове много години, без да получи разрешение от техните автори. Те били включени както в негови концертни изпълнения, така и в дисковете му.

Филип Киркоров обаче е на друго мнение. Неговата прессекретарка Олга Алексеева обяви, че Киркоров от 20 години не изпълнява песните на тези автори. "Аз дори не се познавам лично с тези автори", заяви певецът.

"Що се касае до отчисленията от дисковете, за това трябва да има грижата компанията, която ги издава", допълва Алексеева. В конкретния случай това е фирмата "Мелодия", към която Киркоров няма никакво отношение."

Говорителката смята, че атаката не е случайна, тъй като през лятото Филип Киркоров започва голямо турне в Европа. Kонцерти ще има и в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: скандалФилип Киркоров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
18
 
28
 
! Отговори
Алла преди 12 години
Нашите мишоци се чудят от къде да докопат малко пари.Готови са на всякакви машинации за 100 рубли.
1
8
 
13
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Вече писахте за него - сега пак ли?! Някакви по-съществени теми не ви ли вълнуват?! Аааама ха!