Рут Колева се присъединява към родния гей парад на 5 юли

Певицата ще пее на "София Прайд" в събота
120
Рут Колева се присъединява към родния гей парад на 5 юли
Снимка: Булфото, архив

След като бе отложен заради трагедията във Варна, тази събота, 5 юли, гей парадът по софийските улици ще се състои, като на него ще гастролират представители и подкрепящи гей общността у нас.

Мисията на "София Прайд" е да повиши видимостта на ЛГБТ общността, да поддържа обществения дебат за приемането й и да покаже на хилядите нехетеросексуални българи, че не са сами. 

Тази година фокусът на Прайда е върху липсата на каквито и да е отговорни политики от страна на партиите и институциите у нас по отношение на нехетеросексуалните, трансполовите и интерсексуалните хора.
 
След шествието, по време на което ще бъдат оставени послания до всяка институция, свързана с човешките права, ще се състои концерт пред Паметника на съветската армия.

На сцената ще излязат Рут Колева и Александра Александрова от телевизионния формат „България търси талант“, съобщиха организаторите. Българската Кончита Вурст, една от най-големите драг куин звезди на клубната гей сцена в България пък ще представи на сцената собствено буфо шоу с авторски костюми.

Според предварителната програма хората, които ще се включат в "София Прайд", ще започнат да се събират на Паметника на съветската армия в 17 часа, а шествието тръгва по столичните булеварди точно в 18 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
18
 
! Отговори
nqkoi преди 9 години
Подобни паради със закон трябва да се забранят. Къде да разходят родителите си децата по време на парада, като е в централната част на София. Това ли е примера, които ще се дава на децата - майката Иван, а бащата Гошо. *** да си правят каквото искат, но не и да ми натрапват тази изродщина.Аз примерно обичам да спя със жени - дайте и ние хетеросексуалните да си организираме парад и да бъдем придружени от оскъдно облечени жрици. Надявам се да не отнесем някоя глоба за неприлично поведение.
56
6
 
19
 
! Отговори
още информация преди 9 години
Това е изключително важна информация. Може ли и аз да се присъединя с една не по-малко важна: в района на гр. Свищов кьорав кон преплува Дунава.
55
8
 
25
 
! Отговори
phantom menace преди 9 години
като чуя за гей-паради и секви мръсни ***, почва да ме тегли към касата с пушкалата.....
54
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обратните, са хора с увредени мозъци, доказан факт. Всички желания, действия и емоции идват от мозъка на човека. Нямам нищо против тези болни хора, но защо трябва да парадират с болестта си и да ги гледат децата ни. Имат си клубове и там да си правят, каквото си искат. Потази логика и диабетиците могат да излязат на парад и хипертониците и други. Трябва и ще се приеме закон за забрана на толерирането на ******ерастията по медиите, за да спасим България от сатанинското зло.
53
8
 
17
 
! Отговори
хас ям преди 9 години
Всичката Мара втасала само не се сресала.Какво демнстрират тия извратяняци.
52
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все повече се убеждавам, че ТемеРут Колев е дегизиран травecтит!
51
6
 
23
 
! Отговори
Иван Пешев преди 9 години
И без това не се кефех особено на Рут Колева , сега разбирам защо ...
50
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая какво ли не направи ,само да я пишат по новините.
49
4
 
22
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Като я гледам - достойна е да ги води!
48
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докога ще ни занимавате с тази безочлива и нагла некадърница
47
4
 
30
 
! Отговори
Пу-пу-пу ! преди 9 години
Като чуя гей - парад си представям Кончита Вурст по прашки пред Ал.Невски.
46
0
 
2
 
! Отговори
57 преди 9 години
По пътя на логиката разбирам, че ти нямаш аквариум.
45
4
 
15
 
! Отговори
Пиночет преди 9 години
Но в редица модерни държави в това число и "САЩ" позволяват на различните да дефилират полуголи все едно сме Содом Гомор. Нека се облекат нормално, и кротко да минат из софия, това е тяхно право като граждани. Под тяхното разбиране за парад виждам само жалко излагане на дреболии на показ, жалки подобия на човеци живеещи за този розов ден в който ще си разходят жартиерите - цинизъм безподобен !!!Никои не им на хетеро сексуалността на сила - тогава защо ми натрапват телесата си ????
44
2
 
4
 
! Отговори
Пиночет преди 9 години
Живеем в свят в който всеки сам избира пътя си. Успели хора излизат и предават опита на други следващо пътя им, младите водачи на МПС минават по аналогичен път, изобщо примерите са безброй за предаване на опит. Но в нито едно общество не се толелира да речем парад на жриците на любовта - защо, какво е по различното ? Различното е че хората са оставили тепърва начеващите пътя сами да изберат, и без това интернет залива всичко с желана и нежелана информация
43
3
 
7
 
! Отговори
до Tulski преди 9 години
"Какво значи това ? Какви трябва да са тия отговорни политики по отношения на тези хора ? Какво очакват всъщност ?"Е как какво- повече привилегии и специално отношение. Само дето не се сещат, че всички сме кюпа и на политиците им е през оная работа за нас, и ако хомотата получат по-специално отношение, останалите ще ги намразят още повече.
42
5
 
18
 
! Отговори
Българин преди 9 години
И на Марс да направят парад, няма да си излекуват психопатията тия психични и морални ***.
41
8
 
7
 
! Отговори
Скинхед програма преди 9 години
20,00 - потвърждава се, че повечето участници в гей-шествието са СПИНозни, улиците на София се дезинфекцират с огън от газови горелки21,00 - поради риска за здравето на нормалните хора, събраната в камиони за *** гейска *** се изгаря и остатъците се закопават в яма с хлорна вар
40
5
 
15
 
! Отговори
Прелюбодейников преди 9 години
*** е средство за контрол на популацията. Затова се и промотира толкова.Целта е да се намали бялата раса, тя е най-податлива.
39
4
 
25
 
! Отговори
Ив преди 9 години
Колкото повече се афишират - толкова по-противни стават на обществото!!!
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е сега със сигурност гей парадът ще се провали, след като тази гарга ще грачи на събитието. Току виж се е оказала таен агент провокатор.