Рут Колева се присъединява към родния гей парад на 5 юли

Певицата ще пее на "София Прайд" в събота
120
Рут Колева се присъединява към родния гей парад на 5 юли
Снимка: Булфото, архив

След като бе отложен заради трагедията във Варна, тази събота, 5 юли, гей парадът по софийските улици ще се състои, като на него ще гастролират представители и подкрепящи гей общността у нас.

Мисията на "София Прайд" е да повиши видимостта на ЛГБТ общността, да поддържа обществения дебат за приемането й и да покаже на хилядите нехетеросексуални българи, че не са сами. 

Тази година фокусът на Прайда е върху липсата на каквито и да е отговорни политики от страна на партиите и институциите у нас по отношение на нехетеросексуалните, трансполовите и интерсексуалните хора.
 
След шествието, по време на което ще бъдат оставени послания до всяка институция, свързана с човешките права, ще се състои концерт пред Паметника на съветската армия.

На сцената ще излязат Рут Колева и Александра Александрова от телевизионния формат „България търси талант“, съобщиха организаторите. Българската Кончита Вурст, една от най-големите драг куин звезди на клубната гей сцена в България пък ще представи на сцената собствено буфо шоу с авторски костюми.

Според предварителната програма хората, които ще се включат в "София Прайд", ще започнат да се събират на Паметника на съветската армия в 17 часа, а шествието тръгва по столичните булеварди точно в 18 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
9
 
! Отговори
до 44 преди 9 години
Точно тук е заровено кучето - няма нищо срамно, но няма и нищо ПОХВАЛНО. За това дето 10 годишния ти племенник бил със сигурност гей ?! смятам, че трябва да се занимаят социалните служби, как го преценихте със сигурност детето, щото хомосексуализмът като ориентация можело и да бъде придобит.
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
e то тази "певица" само обратни могат да я харесат...
35
4
 
5
 
! Отговори
До 41 преди 9 години
Добре, значи искаш закон който да ти позволява да се бракуваш за които си искаш добре, значи аз искам да се оженя за дъщеря си или майката за сина си! Това ли искаш да кажеш? После ако една хетеро жена е изнасилена това не е по-различно от това един мъж да бъде изнасилен, странно е но не е различно! После ако на работното ти място, както ти казваш, се гледа само на уменията ти, то никой няма да се интересува от това с кого и как спиш! Така, че пак не разбирам!
34
11
 
9
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
Ами обясни му,че има такива хора и,че няма нищо срамно ако си такъв човек!!! Аз имам племенник,който е на 10 год и със сигурност е гей-какво да му обясним на него?! Че няма право на щастие,че няма право на детство,че няма право на бъдеще?!Ако детето ти види двама мъже или две жени да се целуват едва ли ще го направи гей....И ако твоето дете е объркано,както се изразяваш,какво ще му обясниш?! Докато хомосексуализма не се приеме за нещо съвсем нормално ,прайдовете трябва да съществуват!!!
33
3
 
6
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 9 години
Няма свободомислещи. Има мислещи и не мислещи. Т.н. "свободомислещи" са ограничени от игнорирането на природните дадености и закони.
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕ КОЙ ДРУГ ЩЕ Я СЛУША ТАЯ ОСВЕН ТИЯ НЕНОРМАЛНИЦИ
31
11
 
7
 
! Отговори
Jj преди 9 години
До 36 - Виж, в работата не ме интересува другите дали знаят или не, както и какво мислят. Нито искам да бъда оценяван за качеството си на работа на базата на ориентацията ми - не това имам предвид. Под социална политика говоря за: 1)приложими закони (а не само на хартия) срещу дискриминационно отношение на работното място (ако такова отношение съществува); 2)правна и полицейска защита срещу нападения въз основа на сексуалност и 3)възможност да сключа граждански брак, с когото си искам :)
30
9
 
20
 
! Отговори
до 38 преди 9 години
Не ги съдя, нека бъдат щастливи, но да не ме правят мен нещастен, да не ми натрапват своите ценности, имам си мои. Имам и деца, на които дължа разяснения какви са тези чичковци облечени като каки и трябва да им го обясня по начин, който няма да ги обърка.
29
9
 
10
 
! Отговори
АНТИСВОБОДОМИСЛЕЩ преди 9 години
ГНЪС, ГНЪС !!!
28
17
 
8
 
! Отговори
Свободомислещ преди 9 години
Факта,че има хомофобски коментари оправдава гей прайда.Това не е протест,това е само една проява, която се прави за да се види,че тези хора съществуват и имат права както и всички останали.Кои сте вие да ги наричате ненормални?! Какво ненормално има в това да обичаш и да бъдеш обичан,да живееш спокойно с човека,който е всичко за теб?! Какво значение има дали ще бъде мъж или жена?! Не съдете хората,които искат да бъдат щастливи!!!
27
4
 
8
 
! Отговори
Osman pasa преди 9 години
,,a Azis i Mestan ste bidatli tam ??
26
1
 
16
 
! Отговори
До 26 преди 9 години
Значи пич, извинявай ако това, че ти казвам пич те обижда, та като си търсиш работа да не би в CV то ти да трябва да си пишеш каква ти е ориентацията? Или може би искаш да ми кажеш, че ако си на некоя стачка с некой хетеро и полицията почне да ви бие то ще бият повече тебе отколкото хетерото? Не разбирам! Не според мен ти искаш да идете на работа и задължително да покажеш, че гей и след това това да ти е като един вид броня, да не те закачат за нищо! За каква социална политика говориш!?
25
5
 
14
 
! Отговори
ЕДНА БЪЛГАРКА преди 9 години
Човек е такъв, какъвто го е създала природата.Някой е лишен от зрение и никога не може да види света около себе си,друг е глухоням и не знае какво е да чуваш гласа на детето си и природата около тебе,други с раждането си са приковани до края на живота си към инвалидния стол или леглото и още и още какво ли не.Кой трябва да организира форуми за тях?Не съм чула някой с различна сексуална ориентация да е заточен,осъден или лишен от граждански права.Колко от тях отидоха във Варна като доброволци
24
7
 
19
 
! Отговори
s преди 9 години
Нека са си гейове, въпрос на вкус дето се вика. Ама прайдовете трябва да бъдат забранени, защото натрапват, защото дразнят и защото са развратни. Голи мляскащи се мъже, облечени като *** и ***, викащи и крякащи. Какво му е необходимото на това? Излишно. Гейове има от край време, но от скоро има прайдове.
23
5
 
21
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 9 години
Аз ще направя парад под наслов "ОСТАВЕТЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА НА МИРА!"
22
10
 
23
 
! Отговори
стар, но точен виц преди 9 години
-Джеймс, какъв е този шум отвън? -Гей парад,сър. Мъже, които харесват мъже. -Някой пречи ли им, Джеймс? -Не,сър. -Тогава защо протестират?! -Ами...пед....асти, сър.
21
15
 
8
 
! Отговори
Jj преди 9 години
.. губят работата си, заради сексуалността си. И колко млади хора изпадат в депресия затова, че са с различна ориентация. Каквото и да е, ние сме деца на България. :)
20
22
 
9
 
! Отговори
Jj преди 9 години
Изключвайки глупавите коментари, коментиращи хомосексуалните като извратеняци и прочие, искам да кажа на онези, които не виждат смисъла да има прайд... Прайд има, не защото хомосексуалните искат да парадират със своята сексуалност. Не смятам, че това, че съм гей ме прави по-добър или по-лош човек. Прайд се прави, за да се увеличи видимостта върху липсата на социална политика и социално равноправие. И преди някой да каже, че няма социално равноправие, моля да се замисли колко обратни хора
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че е на 5 юли гей парада,така ще могат да празнуват и униформените гейове. Да бъдем толерантни, те не са никак малко.
18
0
 
15
 
! Отговори
До Обяснете ми моля преди 9 години
Обяснявам ти: За да се вдига празен шум и да се изпуска парата през свирката. Тези паради винаги ангажират общественото внимание у нас. По форумите се водят люти разправии и т.н. По този начин, поне за кратко, хората забравят за истинските си проблеми - безработица, бедност, липса на здравеопазване и прочие. Изобщо не ме интересува, кой какъв е. Но някой изкуствено създава напрежение и така се поддържа установения ред. А този ред, всъщност, не устройва никого, нито правите, нито обратните.