Неочаквана формация! Петима ни представят на "Евровизия"

Ще търсим добро представяне с песента "Bones"
12 мар 2018 09:00, Александър Попов
220

Вече е ясна песента, с която България ще бъде представена на тазгодишното издание на "Евровизия" в Лисабон. Тя е озаглавена "Bones" и носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят.

В изпълнението й се включват петима изпълнители - Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл, които се обединяват в групата Equinox.

Вокалната формация ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави - Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария.

"Новата българска песен е силна заявка за "Евровизия" 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, "Bones" дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне", каза продуцентът на българското участие в "Евровизия" Йоана Левиева - Сойър.

Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия ще си партнира за българското представяне на "Евровизия" 2018, е Symphonix International, които седят зад песните "Beautiful Mess" на Кристиан Костов, който завоюва второто място миналата година, и "If love was a crime", с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016 година.

Проектът Equinox се реализира специално за песенния конкурс тази година, по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Композицията на "Bones" е дело на Борислав Миланов, в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.

"Първоначално имах различни планове за тази песен, но дълго време не намирах подходящия изпълнител за нея. Всичко се промени на 180 градуса, когато Георги Симеонов – JJ ми се обади, за да ме попита дали имам подходяща песен за "Евровизия", защото искаше да участва в селекцията на БНТ. Когато той записа части от нея, осъзнах, че може да се получи нещо уникално, ако включа различни гласове. Всеки нов изпълнител, който се присъединяваше към проекта, носеше нещо ново като емоция и история и надграждаше песента. Връщане назад нямаше - без някой от тези изпълнители, "Bones" губеше своя заряд, емоция и усещане. Затова те останаха в група, за да не жертваме начина, по който звучи парчето. Това е първият проект, който реализираме по този начин - групата се събра, заради песента, а не обратното. Тя е доказателство, че  музиката е по-голяма от всички ни, стои над всяко его, защото в проекта се обединиха хора от различни култури и със специфично светоусещане", поясни композиторът и продуцент Борислав Миланов.


220
Още по темата: EquinoxBones
Още от
Напиши коментар Коментари
193
1
 
1
 
! Отговори
той преди 2 седмици
Разбира се "Кости", хмм-така да видим, мястото на кокалите и черепите им е на едно друго мрачно и вечно тихо място, което предизвиква, страх и размисъл за живота и смъртта, но на сцената на живота е вече прекалено да присъстват, УЖАС...хора някак злокобно, обречено...
192
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кога някой ще изпее песен на български език и с традиционно звучене?
...
С какво точно традиционно звучене? Естрада от социализма? Поп от 90-те - имали сме многократно, нито една песен не се класира. Чалга? Нямали сме, но Софи Маринова беше там. Уж народно или, както се казва, „песен на фолклорна основа“ - един път стана, другите бяха страшна излагация. Тук фолклорните мотиви са майсторски включени. А и по принцип българските песни, които звучат “българско“, имат влияние от куп чужди стилове.
191
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кога някой ще изпее песен на български език и с традиционно звучене?
190
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сбирщайн черна дупка от пидирунгели, *** и наркоманка, пълен състав за пълна излагация и деградация! А можеше да сме с песента на Вида Пиронкова "Прераждане", нищо, че не харесвам наркоманката Жана да пее тази прекрасна песен.
189
1
 
9
 
! Отговори
Име * преди 2 месеца
До аз
Ако Поли Генова и Графа сформират дует ще се казва Полиграфа.
188
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Земя като една човешка длан,
но по-голяма ти не си ми нужна,
щастлив съм,че твойта кръв е южна,
че от кремък твоят стар Балкан "
Възможно е да има грешки,това стихотворение научих в 3ти клас,преди много много години..
187
3
 
7
 
! Отговори
nina преди 2 месеца
Преди 20 години,на 6 март 1998 напуснах България.Тръгнах да търся себе си,да търсия щастие по широкия свят.Може би никога няма да се върна.Но любовта "отвъд костите"за мен е любовта ми към България.За това и тази песен толков ме трогна.Вие,които сте там,няма да го разберете"Земя,като една човешка длан,но по-красива ти не си ми нужна,че е от кремък твоят стар Балкан..
186
10
 
13
 
! Отговори
nina преди 2 месеца
Аз мисля,че песента е супер.Като музика, a живота или цвета на кожата на певците нямат значение за моите уши.Поздрави :)
185
7
 
3
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
Жалко, че можахме да видим всичките 13-те кандидатствали песни. Аз лично покрай скандала:"Жана Бергендорф ме измами" видях единствено парчето "Rebirth" ("Прераждане) на Вида Пиронкова, което парче според мен е брилянтно и можеше да ни представи достойно, колкото и да е политизиран въпросният песенен конкурс.
184
11
 
8
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
Дано на живо да я направят да не изглежда така умряло, дано чрез красиво звучащите гласове на певците, сценично поведение, ефекти и добавки песента даже да заприлича на неповторима, уникална и интересна ...да бъде нещо като химн за задгробния живот, химн на наркозависимите, на самоубийците, на психично болните, на мятащите се между този и онзи свят хора, на такива в състояние на кома или на други подобни другарки и дрОгари по света и у нас.
183
13
 
13
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
Песента ми звучи първо някак небългарско, и второ-някак зловещо! Като на опело на починал от свръх доза наркоман или пък самоубил се, изпята от негови дрОгари наркомани, изпаднали в групово състояние на транс. Язък за прекрасните гласове на изпълнителите! С една дума за песента: Ужасна! С две думи: пълна отврат!! С три думи: музикална кална боза!!!
182
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая смотла ще представя България,срам и позор,даже името и не е български,пропаднала к...а.
181
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Песента може и да е добра, но това е въпрос на пари.Много по важно е как възпитава ме младежта с избора на тази певачка.За да пробиеш в живота у нас трябва да си скандалжия и наркоман
180
6
 
11
 
! Отговори
DJ преди 2 месеца
Песента е хубава определено, но да спечели Eurovision 2018 просто няма шанс. На този конкурс има много фактори за да станеш победител и не всичко зависи от хубавата песен. А тази песен е типичен шаблон на поп-музиката от последните две три години което е голям минус. Все пак желая и успех.
179
2
 
16
 
! Отговори
nina преди 2 месеца
Чух за втори път песента на ютюб,вече има над 1500 коментара под нея,определено е мелодична и хората,99 % чужденци,които коментират под нея,я харесват.На мен ми харесва.Чух и гръцката песен,която също много ми хареса личо на мен.
178
13
 
28
 
! Отговори
Ани преди 2 месеца
Песента в страхотна, много по-добра от тази на Поли и К.Костов. Много сте критични, но ако спечели всички ще се втурнат да празнуват и да обиждат чужденците, които не я харесват.
177
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредния болкук, който ще бъде навикан заради медиите за да се превърне в новата чалга. /И не, под чалга, не визирам само поп-фолка, а цялата култура, израснала с него./
176
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен

испанецът спечели, защото пуснаха кампания, че умира и му трябват пари за операция, всички се просълзиха от историята му
......................
Както е казал Чарлс Буковски "Нямам време да се занимавам неща без душа"
Това че е спечелил от човешката добрина само потвърждава, че любовта е живот и светлина, а не"черна дупка" както още твърди първото изречение на "нашата", с извинение, песен.
Да сърцето може да бъде разбито само веднъжD но трябва да го имаш, то е което те прави жив
175
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен

испанецът спечели, защото пуснаха кампания, че умира и му трябват пари за операция, всички се просълзиха от историята му
174
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
богато досие като за "Кокали" на Визията,
и колко ще профука БНТ за кича тази година?