Неочаквана формация! Петима ни представят на "Евровизия"

Ще търсим добро представяне с песента "Bones"
12 мар 2018 09:00, Александър Попов
220

Вече е ясна песента, с която България ще бъде представена на тазгодишното издание на "Евровизия" в Лисабон. Тя е озаглавена "Bones" и носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят.

В изпълнението й се включват петима изпълнители - Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл, които се обединяват в групата Equinox.

Вокалната формация ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави - Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария.

"Новата българска песен е силна заявка за "Евровизия" 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, "Bones" дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне", каза продуцентът на българското участие в "Евровизия" Йоана Левиева - Сойър.

Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия ще си партнира за българското представяне на "Евровизия" 2018, е Symphonix International, които седят зад песните "Beautiful Mess" на Кристиан Костов, който завоюва второто място миналата година, и "If love was a crime", с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016 година.

Проектът Equinox се реализира специално за песенния конкурс тази година, по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Композицията на "Bones" е дело на Борислав Миланов, в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.

"Първоначално имах различни планове за тази песен, но дълго време не намирах подходящия изпълнител за нея. Всичко се промени на 180 градуса, когато Георги Симеонов – JJ ми се обади, за да ме попита дали имам подходяща песен за "Евровизия", защото искаше да участва в селекцията на БНТ. Когато той записа части от нея, осъзнах, че може да се получи нещо уникално, ако включа различни гласове. Всеки нов изпълнител, който се присъединяваше към проекта, носеше нещо ново като емоция и история и надграждаше песента. Връщане назад нямаше - без някой от тези изпълнители, "Bones" губеше своя заряд, емоция и усещане. Затова те останаха в група, за да не жертваме начина, по който звучи парчето. Това е първият проект, който реализираме по този начин - групата се събра, заради песента, а не обратното. Тя е доказателство, че  музиката е по-голяма от всички ни, стои над всяко его, защото в проекта се обединиха хора от различни култури и със специфично светоусещане", поясни композиторът и продуцент Борислав Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: EquinoxBones
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
6
 
9
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
взели са песента на финландката, аранжимент от англичанката и група като на швейцарката, ама да има 2ма интегрирани "за цвет" и RnB и готово, имаме песен. немате песен, имате попара от клишета, подгрята на копирната машина, дето са снимани партитурите.
138
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прилича на некрофилия със садо-мазо.
137
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клипът е междугалактически с индиански и джендърски мотиви от патологията.
136
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхотно!Нормално е на *** да не му хареса.
135
5
 
16
 
! Отговори
Песента преди 6 години
става за Евровизия, харесва се навън и имаме шанс за финала.
134
12
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Абе тва сериозно ли е?Кви са тия неандерталци и цветнокожи в български клип бе?
133
8
 
15
 
! Отговори
Ха-ха! преди 6 години
Български изпълнители пеят на български език, за да представят България.
132
8
 
3
 
! Отговори
Mustafa преди 6 години
Turskata pesen "Kosmi...v imambaqldata"e mnogo po-dobra.
131
4
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
айде, като ви не харесват балканджиите, гледали ли сте "злите езици" на "ювиги" ? а, забраих че човека с нормален глас, уникално чувство и перфектен текст на песента е "оня сакатия дето мрънкя". пущайте преслава! въпреки, че и "лъжа е" на гореспоменатата е 11 пъти повече клип от тая боза с косми.
130
9
 
7
 
! Отговори
Малката булка преди 6 години
Ох, депресирах се за една седмица напред!
129
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имате малки деца,гасете телевизора,защото при вида на тия ще сънуват кошмари.
128
8
 
7
 
! Отговори
Деси на Румци преди 6 години
екстра са, ше ги слушам у мерцедесо докато бегам от ушевите!! не че съм чак толко голема фенка, ама не можах да си намеря диска на Миле Китич
127
12
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
клип за евровизия е "видение" на балканджи. това тука е боза с косми.
126
4
 
12
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Кристиян Петровединственото различно в тая попара от клишета- музикални и лирически, е, че тоя път хората дето ще приберат парите ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ги е домързяло да напрвят нормален видеоклип. домързяло, Карл.
125
7
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Сред унифицираните бози на повечето страни тази песен ми харесва.
124
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Песен с натрапващи се думи за плът и кокали (без значение от останалия текст и послание) носи тежки и грозни картини в съзнанието на хората. Все едно ме подсеща за разлагащи се трyпове. Изпълнението е лошо, грубо. Напомня тъга и смъpт.
123
6
 
11
 
! Отговори
ЛЪВЧЕ преди 6 години
Почна да ми писва да ни втълпяват западната нова култура..... От запада харесвам само рок и метъл музиката, красивите бели,русокоси и синеоки жени и филмите....
122
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв е тоя сбирщайн на снимката,всяващ ужас и страх?Свършиха ли българите,та опряхме до неандерталци?Явно не се разчита на песента,а на шантавата визия на изпълнителите.
121
12
 
20
 
! Отговори
bonto преди 6 години
Най-накрая нещо добре и модерно звучащо Стига тея гайди, носии и гадулки. Това да си патриот и да не забравяш народното не означава да останеш 300 години назад.Разбира се всички почнаха да са композитори, текстописци и т.н. Вместо да турите един омирисан овчар (мачо с косми по гърдите), отстрани неколко девойки до мивката нашамарени, че чорбата не е вкусна и един двама алкохолици да припевам "Калино моме" те се мъчили и клип със ефекти да правят.А забравих и девойки игращи на "Бяла роза"
120
4
 
11
 
! Отговори
До 124 преди 6 години
Щото ще направим нетолерастки избор- ще пратим бял, християнин, типичен българин, а това не се харсва на евроислямските държави и продажниците им тук.