Неочаквана формация! Петима ни представят на "Евровизия"

Ще търсим добро представяне с песента "Bones"
12 мар 2018 09:00, Александър Попов
220

Вече е ясна песента, с която България ще бъде представена на тазгодишното издание на "Евровизия" в Лисабон. Тя е озаглавена "Bones" и носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят.

В изпълнението й се включват петима изпълнители - Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл, които се обединяват в групата Equinox.

Вокалната формация ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави - Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария.

"Новата българска песен е силна заявка за "Евровизия" 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, "Bones" дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне", каза продуцентът на българското участие в "Евровизия" Йоана Левиева - Сойър.

Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия ще си партнира за българското представяне на "Евровизия" 2018, е Symphonix International, които седят зад песните "Beautiful Mess" на Кристиан Костов, който завоюва второто място миналата година, и "If love was a crime", с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016 година.

Проектът Equinox се реализира специално за песенния конкурс тази година, по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Композицията на "Bones" е дело на Борислав Миланов, в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.

"Първоначално имах различни планове за тази песен, но дълго време не намирах подходящия изпълнител за нея. Всичко се промени на 180 градуса, когато Георги Симеонов – JJ ми се обади, за да ме попита дали имам подходяща песен за "Евровизия", защото искаше да участва в селекцията на БНТ. Когато той записа части от нея, осъзнах, че може да се получи нещо уникално, ако включа различни гласове. Всеки нов изпълнител, който се присъединяваше към проекта, носеше нещо ново като емоция и история и надграждаше песента. Връщане назад нямаше - без някой от тези изпълнители, "Bones" губеше своя заряд, емоция и усещане. Затова те останаха в група, за да не жертваме начина, по който звучи парчето. Това е първият проект, който реализираме по този начин - групата се събра, заради песента, а не обратното. Тя е доказателство, че  музиката е по-голяма от всички ни, стои над всяко его, защото в проекта се обединиха хора от различни култури и със специфично светоусещане", поясни композиторът и продуцент Борислав Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: EquinoxBones
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова ли нямаме една брата "жена" да пратим да спечели? Ужасен конкурс, трябва да се забрани!
118
7
 
14
 
! Отговори
Хюго Бос до 117 преди 6 години
Никой нормален няма да гласува за нас. Натрапваме им визия, че сме неХри и обичаме неХри- това не се приема добре на фона на събитията д ислямския неХърски башибозук. Аз също- не подкрепям черни и мулти култи ценности и няма да гласувам за нашата песен. Бойкотирам всички фирми, марки и мероприятия, които ми натрапват неХри и ислям.
117
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ядайте да напишем истинската история - значи, Финландия от любов към българите, напада Руската империя и я побеждава с малкато си войска от 300 спартански финландци, сред които се откроили с подвизите си финландецът Сандо Македонски, Финко Юла Цераанен и Шкимбе войвода. Руският цар въпреки че извел на бой 300 хилядна армия в защита на Турция се предал от героичната армия на Финландия и като финландски васал бил пратен да воюва против волята му с Ердоган ага и лейди ГА-ГА. фИНЛАНДИЯ НИ Е ОСВОБОДИ
116
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този път участието ни е на олимпийски принцип-важното е да участваме,а не какво ще представим и как ще го изпълним,а също и кой.
115
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние българите защо не си избираме кандидата за Евразиявизия, а са ни натрапили тези? Къде, как е направен избора на тез?
114
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Засега добре се приема песента от чужденците. От пето място вече се изстреля на второ.
113
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе я преведете тая песен да видим за какви истински ценности в живота и любовта става дума да не стане като превода на конвенцията.
112
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това е България аз съм марсианец .
111
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не е зле,бива, въпреки че никога не съм разбирал как избират победителите ... все не съвпадат с моя вкус :):)
110
3
 
14
 
! Отговори
До 105 преди 6 години
Кристияне,това псевдоним ли ти е?Изглежда си от създателите на това недоразумение.Вие думата нормалност знаете ли я?Или колкото нещо е по-извратено,толкова повече се надява на успех.Само че в тая държава има и нормални хора и те не харесват това,което виждат и чуват.
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат визия на биячи от филма Bone and bones със *** дето играеше противник на Юрий Бойка, Майкъл Жай Вайт.
108
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 500 години турско робство,България не загуби българската си визия...Но за 30 години в ЕС....
107
5
 
4
 
! Отговори
Celena преди 6 години
Shtom Jana ucavstva -ste ni izvede napred-DA,DA,taka ima neveroiaten glas!!!
106
5
 
13
 
! Отговори
Обективен-нехейтър преди 6 години
Едно досадно мънкане под нос на английски. Не грабва с нищо.То, при нас винаги са двете крайности, като мънкачи-*** от Каффе или тъпанджии като Елица и Стунджи. Нищо наистина хубаво...
105
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Песента е отврат.
104
14
 
6
 
! Отговори
Петър Василев преди 6 години
Оригинална е, хубаво е,че всяка година се опитваме да сме различни в представянето.Имаме големи шансове, а хейтърите, що не си постнете снимките под коментарите и ние да ви се посмеем, мишки ***..
103
0
 
4
 
! Отговори
до 103 преди 6 години
То и ти уж на български се опитваш да пишеш, но в 2 изречения толкова правописни грешки...
102
6
 
14
 
! Отговори
Bravo преди 6 години
Айде хаирлия да е! Двама нови българи виждам тук! Догодина само с нови - те са истинските!А сега сериозно! Тези които пускат тази група трябват да бъдат съдени за национално предателство!
101
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дребни душици ли сме, но ходете с тая песен да представите Англия. Защо англичаните не пеят на български. Тоя път петнайсто място ви зове.
100
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В проекта се обединили хора от различни култури и със специфично светоусещане,според композитора.Интересно какво разбира под "специфично светоусещане",защото аз се сещам за нещо,което за малко не беше прието в НС и срещу което възропта дори църквата.Та тия ли със специфичното светоусещане и специфичните навици ще ни представят на Евровизия?Направо сте надградили Кончита Вурст.Ако това е била целта,постигнали сте я.