На финал сме! Equinox преодоля първото препятствие на "Евровизия"

Песента "Bones" ще се бори за първите места на 12 май
123

България се класира за финала на песенния конкурс "Евровизия" на 12 май в Лисабон на състоялия се тази нощ първи полуфинал.

Групата Equinox в състав Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл, представи песента "Bones" и бе изпратена с аплодисменти от публиката.

Българската песен бе избрана с гласове от Франция, Германия, Италия, Испания и Обединеното кралство, заедно с домакина - Потругалия, които автоматично се класираха за финала.

Другите девет страни, които преминаха първия полуфинал в португалската столица, са Австрия, Албания, Естония, Израел, Ирландия, Кипър, Литва, Финландия и Чехия.

Вторият полуфинал ще се състои на 10 май, а Equinox ще се борят на финала на "Евровизия на 12 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
13
 
16
 
! Отговори
8 преди 5 години
Нито песента е българска нито изпълнителите, грам не ми дреме дали ще са първи или последни в някакъв наглаен 'конкурс" на бездаеници и ***
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49За да представим България с българска песен трябва да е от вида на песните на Криско.Ако сегашната песен беше на български щяхме да отпаднем бързо.
44
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половината не се българия, нито има и една дума на български. Да се чудиш защо и как въобще представляват България?!
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом имаме афроамериканец в групата означава, че ще спечелим....Има още двама чернокожи, представителите на Австралия и Австрия. Как по-точно ще спечелят три държави едно първо място, защото певците им били чернокожи? Певецът на Австрия, между другото, последните две години е пял за България като бек вокалист на Генова и Костов. Това, че нещо не се вижда на сцената, не значи, че го няма.
42
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпълнението е трагедия.Певческото изпълнение е уникално и всички коментатори го казват. Критиката е към сцената, която е доста статична и студена.
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом имаме афроамериканец в групата означава, че ще спечелим. Знаех още от началото, че ще стигне до финал.
40
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ли се интересува от този конкурс?!
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето това е е единствения начин - българския талант да го мениджира западен екип....Не го е менажирал западен екип. Песента е на Симфоникс, тоест Борислав Миланов. За избора на самата песен има допитване до западни журналисти, което Швеция например прави от години за песните на Мелодифестивален, победителят от които се класира за Евровизия.
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целия конкурс е създаден с цел разните му там патриоти в чужбина да подкрепят чрез есемес нашата песен и конкурса да печели от такива хора.Гласуването трябва да е безплатно.
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже и името на групата са го откраднали от Жан Мишел Жар!...Човек, Equinox си е обикновена дума, която значи равноденствие. Не я е измислил един човек. Как може да се открадне дума от езика???
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да гласувате смал за слабите държави, че дамподбиваме по силните !...Ако това се отнася за българското жури - миналата година направи много лошо впечатление и тази дори един шведски журналист сега си го каза в прав текст на БНТ на едната пресконференция. А за публиката - кой си дава парите, за да гласува за песен, която не харесва, вместо за тази, която харесва???
35
4
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 5 години
До АнонименА ти гордееш ли се със себе си? Гоуем си, нали!? Веуик си!? И на какво отгоре???
34
8
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Гледайте сега, "песента" има всичко шансове да спечели Еврео-визията. Точно, защото има "визията" необходима за това. Не говорим за песенни качества, а точно за "визия", евроатлантическа, правоверна "визия" - имаш в нея 2 ***, един ***, един западен клубар и нещо като българин за цвят.
33
8
 
11
 
! Отговори
Евроскептик преди 5 години
В този ЕвроФарс - тип конкурс няма почти никаква никаква музика. Някакви врякащи третополови се кълчат на кичозно лъскава грандиозна сцена. Всичко там е само геополитика, *** лобита и малко джангър с много сценични ефекти.
32
16
 
16
 
! Отговори
??? !!! преди 5 години
Какви хубави български именаEquinox в състав Бергендорф, ...JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл, ... песента "Bones"
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БЪЛГАРКАЯ се намали малко кафетата - то бива патос, то бива ама НЕ Е ИСТИНА. Най-жалките нещастници във вселената няма как да знаеш кои са. А това, че сме се родили в тази красива страна, но сме бедняците на Европа е достойно за съжаление, и повярвай, навсякъде по света, където съм съм ходил ни съжаляват. Е, в Хаити може би ни завиждат.
30
14
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 5 години
Пента е прекрасна, настръхваща, ...Страхотно, съвършено вплитане на фолклорните ритми...Пеенето е със такава страст, че ме разтрепера... ХОРА, НАЙ-ХУБАВОТО НЕЩО КОЕТО НИ СЕ Е СЛУЧВАЛО Е...БЪЛГАРИЯ И ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ! Ако не го оценим и прегърнем, ако не го пазим като живота си.....сме най-жалките нещастници във вселената!!!
29
15
 
16
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Коя е тази Жана Бергендорф? От къде идва и какви ги е събрала около себе си? Да се чудят в Чужбината - Това ли са Представителите на българския народ? Както и да е .вписваха се добре на цялата гюрултия от врещене.силна музика и силни бляскави светлини...дразнещи очите и ушите! Типично за Евровизия! Кич и шум!
28
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си обективен не означава да си злобен. Песента е интересна, но лично на мен ми създанва неприятни усещание и е много натрапчива. Не ми дреме за някакъв си конкурс Евровизия, чиито "хитове" умират за месец след конкурса. Отделно - България е представена от американски певци - що за национална гордост е това?
27
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо продължавам да го гледам всяка година. Все по-зле става, а си мислех, че няма накъде. Австрийците преди вадеха кончити вурстове, сега беше един тъмно бял австриец, изсраел са типичните европейци на евровизия, а тазгодишния плондер изби все още живата риба, ние пък изпращаме нарконедоразумението с античната българска фамилия Бергендорфф... Б'х м'' му!