Кичка се нацупи, не ще да е почетен гражданин на Бургас

Естрадната певица недоволна, че е аут от "Бургас и морето"
19 юни 2018 08:00, Александър Попов
31
Кичка се нацупи, не ще да е почетен гражданин на Бургас
Снимка: Булфото, архив

Естрадната певица Кичка Бодурова се нацупи, че нейна песен не бе одобрена за традиционния конкурс "Бургас и морето". Обидата й е толкова голяма, че тя щяла да се откаже от званието си "почетен гражданин на Бургас".

"Ще има там и рецитал с песни на Тончо Русев. Той, Великия, ме покани да участвам в неговия юбилеен концерт и присъстваше на всички мои концерти в НДК. Но сега не съм поканена. Приемам всичко това като лично отношение към мен, което се допуска от организаторите на фестивала. И реших , че не заслужавам титлата "почетен гражданин на Бургас", пък и не ми е нужна след като съм игнорирана години от този единствен форум на песента. За мен, за разлика от други, които са в журита, този фестивал не е най-върховната точка в кариерата ми. На мен ми стига любовта на хората за 40 г. и това, че съм донесла на България награди от 5 международни фестивала. Тези, които не ме приемат и уважават никога няма да наранят любовта ми към моя роден град и България! И все пак ме боли, много ме боли... защото става дума за Бургас!", написа Бодурова в социалните мрежи.

Певицата стана почетен гражданин на морския град през 2013 г., като тогава определи приза като "най-голямата награда в живота й". От журито на "Бургас и морето" пък са категорични, че не са проявили лично отношение към изпълнителката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 5 години
До 15Има наистина стойностна съвременна музика примерно през тази година излязоха Queen Of Time на Amorphis и Unsung Prophets & Dead Messiahs на Orphaned Land.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпочитам Карпентърс пред нашите селящински псевдо музиканти. Единствено ФСБ бяха по читави.
25
1
 
5
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Eххх, Кичка... спомням си неин концерт, бях в казармата тогава и ни заведоха под строй... събрах материал за две седмици, поне... :)))
24
1
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Не става въпрос за соц. естрада, както и не става въпрос за многото музикални шедьоври , сътворени по време на демокрацията! Става въпрос за хубава и качествена музика, както и за великолепни изпълнители, за можещи певци-артисти!Лили Иванова, Емил Димитров , Йорданка Христова, Орлин Горанов, ФСБ, Сигнал.........никой и кой и по никакъв начин няма право да отрича хубавото! И нашата музикална история . И великолепните певци ! А Кичка...ами който се самозабрави си го получава с лихвите!
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм чул Лили Иванова да реве, че не са я поканили тук-там!
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не и харесва, да се връща в Щатите!
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая не е никаква певица. Проби с оная си работа. Всеки го знае.Първо в Бургас, после на Слънчев бряг, после през разните комисии в София и накрая при оня дърт грък в Америка.Това е историята на живота и на Кутка-Кичка.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква футболна драма драги зрители!
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам минусите на най-адекватните коментари, ми става тъжно. Тука е пълно с ретрогради, които милеят по соца и по ания от партията стил и са против пазарния принцип в музиката. След като "добрия" ви вкус се определя от партията, дерзайте и живейте в миналото на мухляссали соц легенди, които не са си мръднали пръста през последните 30 години, но не спират да мрънкат колко се пренебрагвани и забравени.
18
6
 
17
 
! Отговори
Do 15 преди 5 години
До Не я защитавамЕдно време имаше само соц естрада.Всички живеехме в нея и каквото ни поднесяха го харесвахме...по задължение и заради това, че друго просто нямаше.Всякакви Кички, Ритони, Нелирангелови и др. са с музикална стойност - НУЛА.
17
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срамно е да си слагаш силикон на възраст, на която наборките ти си слагат изкуствени ченета и си сменяват тазобедрената става.Или сърбежът отдолу още не е преминал.При хорвите е до по-късно, да.
16
6
 
14
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
Ами никой не пее само за наркотици и секс. Има много нова музика за съвсем други неща. Айде да не генерализираме така. Просто сега има различна музика за различни публики, защото пазарът се води свободен. Едно време имаше само соц естрада, защото партията така определяше. Айде стига с това " а едно време каква музика имаше, сега само плява...." и с приказки на ангро....
15
3
 
7
 
! Отговори
ДО АСЕН преди 5 години
Асенееее ето тук е мястото да научиш разликата между коЙто и коИто, не е трудно.
14
7
 
14
 
! Отговори
Не я защитавам преди 5 години
Не я защитавам, но наистина простотията (Сузанита и купища други) дотолкова е налегнала днешната музика, че песни като Писах му, Камбанката и други не ги виждам. Не знам как е като човек, но изслушайте "Писах му" и ми сложете минус на коментара. Не е нормално да се пее само за наркотици и секс, просто не е ...
13
3
 
25
 
! Отговори
Кичке, направи нещо преди 5 години
Аман от самозабравили се соц величия. Днес нещата не са като едно време - артистите да са част от пропагандата на партията и да се дундуркат, независимо от възможностите и резултатите им.Нека Кичка да ни припомни кога за последно направи нова песен, нов албум....какво направи напоследък или трябва сантиментално да ридаем на соц творчеството й отпреди 40 години и да я каним на всяка забава? Айде да положи малко труд и ако резултатът е добър, публиката сама ще го оцени и ще я търси за изяви.
12
4
 
6
 
! Отговори
Асен преди 5 години
Кичка кво се трогва, за 40 години слава не свикна ли да има хора който не я оценяват и такива който я обичат? Всички артисти се сблъскват с това.
11
6
 
4
 
! Отговори
saki преди 5 години
Това не е силикон, просто са големи и са събрани и повдигнати нагоре.
10
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То никой нямаше и да знае, че не са я поканили, ама така вече всеки ще е наясно, че са ѝ казали, че нейната музика няма вече кой под строй да я слуша.
9
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Естрадната певица Кичка Бодурова се наДупи"Преди 40 години имаше виц: Посъветвали Кичка да си смени името, за да не навява аналогия с дамски ...Кичка Бодурова приела съвета и си сменила името. Когато я попитали, сменила ли си е името, тя отговорила:"Да, сега съм КУТКА Бодурова". :)
8
16
 
17
 
! Отговори
Пета възраст преди 5 години
Жалба за младост! Тъжно е! Не бъдете жестоки към миналата слава, защото това е знак, че и вие сте финиш!