Без България на Евровизия, БНТ оптимизира разходи

Страната ни ще пропусне конкурса в Израел
Обновена: 15 окт 2018 12:50 | 15 окт 2018 12:50, Александър Попов
71
Без България на Евровизия, БНТ оптимизира разходи
Кристиан Костов донесе най-доброто класиране на България в конкурса. Снимка: Reuters

Следващото издание на Евровизия ще мине без българско участия. Управителният съвет на БНТ взе решение обществената медия да не участва в тазгодишното издание на международния песенен конкурс, който ще се проведе в средата на месец май 2019 г. в Тел Авив.

Решението е част от мерките, които ръководството на телевизията предприе за оптимизиране на публичните разходи, се казва в официално съобщение на медията.

През последните две години БНТ организира българското представяне в международния конкурс с подкрепата на партньори - продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането.

Независимо от това, разходите за подготовката на българския участник, създаването и продуцирането на песен, сценичното представяне, производството на телевизионен клип и включване в събитията от програмата на конкурса, значително надхвърлят разумните разходи, които обществената телевизия би могла да си позволи. Освен преките разноски за подготовка на съответния представител, държавите – участнички си поделят и част от разходите за самото провеждане на конкурса, които тази година са в размер на 5 300 000 евро.

В Европейския съюз за радио и телевизия членуват 73 компании от 56 държави в Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Всеки от обществените оператори взема своето независимо решение за участие в конкурса за всяко отделно издание.

През тази година страната ни бе представена от сборната формация Equinox, която се класира на 14-то място. Най-големият ни успех на този форум е второто място на Кристиан Костов, а година преди него Поли Генова остана четвърта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БНТ отдавна трябваше да спрат харченето на луди пари от нац. бюджет за този опорочен конкурс!, при условие че България е най -бедната страна в ЕС и има толкова хора които се нуждаят от животоспасяващи средства (инвалиди, жертви на насилие, сираци и т.н) или от предавания които да им помагат да намерят разбиране . А нашата телевизия ги харчи за кого?! Поне да бяха изпратили свестни певци или песни. А не кич като П.Генова и този грозноват и бездарен азиатец Костов, който обявиха за нац.герой. И не з/то толкова го обичат, а з/то си е платил за. всичко и го уредиха.в Евровизия с яки връзки
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Азис е бил на Евровизия, като бек вокалист на Мариана Попова.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отиде сега никога няма да разберем колко може да ни изложи Гъзис на евро визия.Их знаех си.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оптимизиране на разходи, глу.пости. Просто Симфоникс обявиха, че тази година няма да участват на конкурса и дават шанс на някой друг да пише песента. А без Симфоникс пак ще има "яхабиби, жотем" и "самодиви, само шампиони", които отпадат на първия кръг. Решението е разумно, но едва ли причината е друга.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А можеше да се обосноват с девалвиране качеството на конкурса.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко, Медикус тъкмо се загримирва. Само неговия жанр не е чалга. Всъщност не знам какъв е. Другите ни певачки все ги влече към противния жанр с маанета и въртене на микрофон с две ръце. А и след последните победители - брадатата дама, човекът без сърце и кръстоската на мечка с кокошка, конкуренцията ще ни отвей.
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без България на Евровизия, БНТ оптимизира разходи--------------Добра новина!
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Драго чая,ми пак ще правиш репортажи за изгорелия софийски цирк и за Лилето Иванова,спокойно.Иначе в интерес на истината БНТ е все по-гледаема и интересна за мен лично за разлика от ония другите две "национални" а според мен антибългарски псевдотелевизии "Б"ТВ-ту и Нова тв,само риалити буламачи,истерии,кло/шари.роми и тъ/пи реклами.Турските им сериали са допълнителен "разкош"МЕРСИ!!
55
4
 
4
 
! Отговори
Радост за душата преди 5 години
Най-добре е БНТ-то да се опита да стартира "Мелодия на годината" или "Златният Орфей".
54
2
 
11
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Все си мислех,че след Кончита няма да може да се покаже нещо по-пошло,но победата на еврейката ме опроверга!Направо да го закриват тоя конкурс.Първо някакви си държави са с предимство и се класират директно.После си гласуват по роднински и накрая-печели най,ама най-изненадващо тоя,дето хич не съм разбрал,че е пял!
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е второ отказване и дано тоя път е окончателно.По-тъ/п конкурс не може да има,бившите югославяни и бившите съветски хора си гласуват един за друг а накрая възможно най=тъ/пата песен спечелва, особено ако певеца е с неизяснен пол.
52
1
 
14
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Няма смисъл да се трошат държавни пари за недоразумението Евровизия пълно с халтура. В Европа се провеждат голям брой фестивали с далеч по-стойностно изкуство без стотинка държавна субсидия като Metal Gates, Rockstadt, Artmania, Dark Bombastic Evening, Graspop, Damnation, веригата Doom Over в няколко градове, Wacken и т.н.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а на Евровизия в ЮАР ще участваме ли?
50
1
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Някой знае ли защо са 4 БНТ -та като всичките дават все едни и същи предавания? Колко милиона субсидия всяка година получава от Борисов същата БНТ и за какви *** предания ги харчи? Какво са за пребогатите евреи едни 5.3 милиона евра бълха ги ухапала , та трябва и страните да си плащат? А ,че Евровизията се превърна в абсолютно политически конкурс с главни кукловоди хората от САЩ е ясно на всички. Изборът за победители на Кончита Вурст и украинката милото издание за какво гонори?!
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето едно прагматично решение най после! След като убедително си доказал че не ставаш за нищо, поне не троши пари да поправяш стореното.
48
1
 
13
 
! Отговори
йи преди 5 години
след като миналата година такова противно пар4е спе4ели ,щеше да е мазохизъм да у4астваме!! стана ясно 4е конкурса е нещо като /даже и по-зле/ от нашият ален мак!!защото на нашият конкурс имаше стойностни песни!!
47
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време беше. Този конкурс е толкова противен, че няма накъде.
46
0
 
12
 
! Отговори
Оптимизатор преди 5 години
Нали знаете какво да правите ако на работатното ви място във фирмата се заговори за "оптимизацията на разходите"? Спирате да харчите, да ходите насам натам, бройте всяка стотинка, актуализирайте си CV-то и се подготвяйте за въпросите на интервюто, защото може да минат месеци докато намерите нова работа.
45
2
 
4
 
! Отговори
кончита вурст преди 5 години
Ами сега?
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ееееииииийййй БРАВО много правилна позиция от България, ако може и повече държави да не участват. Евреите опорочават всичко до което се докоснат.