Почти цялото човечество гледа песента Despacito

Хитът пише история, мина границата от 6 милиарда
26 фев 2019 12:38,
67
Почти цялото човечество гледа песента Despacito
Снимка: Reuters

Хитовата песен Despacito на пуерториканската регетон звезда Луис Фонси, записана в сътрудничество с Деди Янки, постави нов рекорд по гледаемост в YouTube, съобщават "Форбс" и ЮПИ.

Още по темата

Бавно, но сигурно, хитът продължава да "пише" история. На 24 февруари клипът към "Despacito" е преминал границата от 6 милиарда гледания в популярната платформа за видеосподеляне. През следващите няколко дни клипът е гледан още 4,3 милиона пъти, пише БТА.

Малко над две години бяха необходими на хитовия сингъл, за да отбележи знаковото постижение. Оригиналното видео към Despacito беше качено в Ютюб през януари 2017 г. Впоследствие клипът стана първият в историята на платформата, отбелязал 3 милиарда, 4 милиарда и 5 милиарда гледания.

Despacito намери място и в Книгата на рекордите на Гинес през 2018 г., когато Луис Фонси беше почетен със седем титли за хитовата си песен.

С новото си постижение хитът Despacito изглежда недостижим сред клиповете с милиарди гледания в YouTube. Най-близките му конкуренти са Shape of You на Ед Шийран с 4,09 милиарда гледания и See You Again на Уиз Калифа в сътрудничество с Чарли Пут с 4,02 милиарда гледания.

В пика си хитът Despacito отбелязваше до 25,7 милиона гледания на ден, припомня "Форбс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
17
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Ами аз това се опитвам да обясня. Реалните хора, които са гледали клипа са В ПЪТИ по-малко, а джурналята виждат 6 милиарда гледания и си мислят, че 6 милиарда души са гледали видеото по веднъж.
8
2
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Не забравете, че това се случва благодарение на г-н Борисов, който поръча навремето да я напишат.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Няма значение колко сме като население. От значение е дали хората ще слушат една песен отново и отново и така постоянно - имам такива съседи които на ден може би правят по над 40 стрийвания на песни на Криско.
6
1
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Е ти пък сега! Каква новина ще е, виж колко е интересно така :) Като мине 10млрд, ще докажем, че има извънземни
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и на Криско клиповете правят по 20 милиона гледания месец след пускането им, ама сме 7 милиона в България и е изключено всеки един българин да влизал в ютюб да ги гледа.
4
6
 
8
 
! Отговори
пецата преди 5 години
записваш песен качваш я и си плащаш на ютуб те ти слагат 2 милиона гледания уж че много се харесва , останалото е стаден инстинкт
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2В бъдеще ще има песни с над 10 милярда гледания. Хората имат Ютюб навсякъде и оттам гледат музикални клипове.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Определено много хора са гледали Деспасито. Иначе един човек ако гледа клипа по няколко пъти на ден може да направи няколко гледания.
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Почти цялото човечество гледа песента Despacito"Това са пълни глупости. На един потребител се падат по няколко гледания в зависимост от броя на устройствата, които ползва. Като включим и мъртвите души, тоест ботове и групи от хора с по няколко профила, чиято работа е да генерират гледаемост, надали и половината гледания са реални.