Виктория класира България на финал на Евровизия 2021

Страната ни попадна в топ 10 на втория полуфинал
Обновена: 21 май 2021 07:36 | 21 май 2021 06:44, Александър Попов
195

Виктория Георгиева класира България на финал на Евровизия 2021, като това се случва за пети път при участието ни в конкурса.

На втория полуфинал се представиха 17 държави, като 10 от тях се класираха за финала. Нашата страна бе обявена под номер 3, но водещите не ги подреждаха на база вота.

Така българската изпълнителка ще се бори за призово класиране на 22 май, събота.

Виктория впечатли с емоционалното си изпълнение на песента Growing Up Is Getting Old в Ротердам, като тя е определяна като един от фаворитите за победа в тазгодишното издание на надпреварата.  
 
"Направихме го заедно! България е на финал на Евровизия 2021. Емоцията на сцената беше неописуема и не можах да сдържа сълзите си. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и ми дадоха възможността да участвам на Евровизия. На 22-ри май ще взема участие в големия финал на Евровизия и ще пея за всички вас, защото това е нашият момент! Обичайте семейството си и оценявайте всеки миг в живота! Обичам ви!", заяви Виктория след като бе обявено класирането.

"Много се развълнувах. Хората много викаха, много ме подкрепяха и накрая ми излезе картинка в главата как мама и татко гледат и просто всичко тръгна. Беше наистина страхотно, през цялото време усещах една емоция, която няма да забравя. Готова съм за финала, за мен по-трудното беше полуфинала, защото трябва да се бориш повече, за да минеш. Сега съм много по-готова", каза българският представител на Евровизия.

Големият финал на Евровизия 2021 е на 22 май от 22:00 часа и ще се излъчва по БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименФЕН ТВ и Слави не знам кои са. Знам обаче много други музиканти, ама истински, от онези, които сами си пишат песните, без да са ходили на музикални лагери и без да са в съавторство с още петнайсетина пръдльовци и съответно знам, че нашата песен е абсолютна шитня - безлична и еднодневна като мухите винарки. Както и всички останали на този конкурс впрочем; не е само наш грях. Жалко за Виктория, която иначе е талантлив изпълнител, но явно не и добър /съ/автор на песни.
115
2
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 години
Нс мен песента не ми харесва и май не познавам някой на който да му харесва. Но пък аз не съм критерий, трябва да харесва на Европа не на България.......... парадокс!
114
3
 
7
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
"Няма как да пораснеш, без да остарееш" ? Ако това е философията и посланието, то това е най-вредното и най-глупаво нещо, на което можете да научите децата си. Ще ги обречете да бъдат млади старци и ще ги върнете в Ранното Средновековие. Това е издигане на цивренето и интроверзията в култ.
113
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еди кой си "представя" еди коя си страна! Извинете за консерватизма ми, но толкова политкоректност ми идва в повече! Както е казал народът -"Бива, бива, но бивол курбан не бива!" Швеция се представя от конгоанец, Русия от таджикистанка, Чехия от мулат, Австрия от филипинец, Гърция от нидерландка и много други. Друго - парад на ЛГБТ обществото, дори дават в публиката размахване на неговия флаг.
112
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
На конкурсът за политическа песен Евровизия, Азърбейджан са избрали интересна тематика. Samira Efendi изпълнява песента "Мата Хари".
111
6
 
6
 
! Отговори
Петев преди 2 години
Отново недоволни.Ако не се класираш казват - излагация. Като се класираш пак сме сме за смях....Какво ли точно желае нашенският българин? А то си е човешко.Просто да се радваме и забавляваме.
110
2
 
16
 
! Отговори
Музикант преди 2 години
Това на практика е антиконкурс. Колкото са по-гадни песента, изпълнителят и изпълнението, толкова по-големи шансове имат. И в този ред на мисли, българското участие с право е оценено високо.
109
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво българско има в тази песен?
108
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интересен финал - от 17 участници, 10 се класират. То трябва да си ептен зле, за да не прескочиш летвата...
107
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поздравления за българката!!! С такава потресаващо неприятна "песен" да стигнеш до финала си е майсторство на изпълнителката!!! Дано спечели!
106
4
 
15
 
! Отговори
В СТУПОР преди 2 години
Е не, извинявам се, но аз съм в ступор. С удоволствие започнах да гледам "мероприятието", надявах се на нещо УАУ, но уви! Тъпня до тъпня и до тъпнята пак тъпня. Включително и нашата песен, много съжалявам за което. Не мога да разбера как е възможно 10 човека да участват в написването на една 3-минутна песен и накрая да изкарат едно голямо @ко. То или си музикант като музикант и сам сътворяваш нещо благодарение на таланта си, или въобще не се захващаш. Ег***ти бездарието!
105
1
 
24
 
! Отговори
Азимов преди 2 години
Песента е напълно издържана в съвременните световни музикални тенденции. А именно - постно, безлично и незапомнящо се мрънкане. Има шанс за успех, защото е отвратителна. Ако е нещо качествено, изобщо нямаше да е допуснато под прожекторите.
104
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква мелодия не можах да хвана през цялото време на говорене.
103
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швейцарецът и нашата бяха единствените снощи които пяха добре. Всичко друго е една боза, ***, шоу и нищо друго.
102
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая що е по пижама ?
101
11
 
24
 
! Отговори
Оспорване на факта преди 2 години
До Факт И аз се разплаках - от мъка, че такава песньовка може да се харесва. И не, не слушам чалга, но тази песен ми е горе-долу на същото ниво.
100
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази песен има нещо, което го няма в другите. Абсолютно уникална е! Снощи я чух за първи път и ми хареса веднага. Това повярвайте ми не се случва често :). Изключително трудна за изпълнение песен. Страхотен текст. Страхотно послание. Страхотно сценично представяне.Да си сам на сцената си е доста трудно. Виктория беше брилянтна. Бяхме на световно ниво.
99
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.....българските завистници веднагазапочнаха бясна да плюят..... Ми не е точно така. Хората просто сравняват сегашното ни представяне с това на Поли Генова, Кристиян, Елица и Стунджи, дори Жана; независимо, че там стана боза със заемкитe, Bones си беше супер яка песен. Е, ако сравняваме сегашното изпълнение с бутехафтеманге или прозяването на онзи, каффеджията, сегашната песен поне се търпи, но нищо повече.
98
10
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
По принцип тази песен докосне ли те до душата се превръща в номер едно за теб. Мен ме докосна и от вчера я слушам непрекъснато. Снощи дори плаках на нея. Това не ми се беше случвало през последните години.
97
6
 
14
 
! Отговори
ВКУС И УМ преди 2 години
До БРАВО!Защо решихте, че само чалгаджиите не харесват песента? Аз например слушам рок. Песента на Виктория е абсолютна боза, супер елементарна и невзрачна. Мое мнение, разбира се. Иначе да, Вики е великолепна, но творението й - точно обратното на великолепно. Все пак стискам палци, само и само заради хубавото преживяване, което ще остане на момичето.