Виктория класира България на финал на Евровизия 2021

Страната ни попадна в топ 10 на втория полуфинал
Обновена: 21 май 2021 07:36 | 21 май 2021 06:44, Александър Попов
195

Виктория Георгиева класира България на финал на Евровизия 2021, като това се случва за пети път при участието ни в конкурса.

На втория полуфинал се представиха 17 държави, като 10 от тях се класираха за финала. Нашата страна бе обявена под номер 3, но водещите не ги подреждаха на база вота.

Така българската изпълнителка ще се бори за призово класиране на 22 май, събота.

Виктория впечатли с емоционалното си изпълнение на песента Growing Up Is Getting Old в Ротердам, като тя е определяна като един от фаворитите за победа в тазгодишното издание на надпреварата.  
 
"Направихме го заедно! България е на финал на Евровизия 2021. Емоцията на сцената беше неописуема и не можах да сдържа сълзите си. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и ми дадоха възможността да участвам на Евровизия. На 22-ри май ще взема участие в големия финал на Евровизия и ще пея за всички вас, защото това е нашият момент! Обичайте семейството си и оценявайте всеки миг в живота! Обичам ви!", заяви Виктория след като бе обявено класирането.

"Много се развълнувах. Хората много викаха, много ме подкрепяха и накрая ми излезе картинка в главата как мама и татко гледат и просто всичко тръгна. Беше наистина страхотно, през цялото време усещах една емоция, която няма да забравя. Готова съм за финала, за мен по-трудното беше полуфинала, защото трябва да се бориш повече, за да минеш. Сега съм много по-готова", каза българският представител на Евровизия.

Големият финал на Евровизия 2021 е на 22 май от 22:00 часа и ще се излъчва по БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
Началото на края преди 2 години
Най-хубавото на тази бесен беше краят й. Съжалявам, не ми харесва да е така, но такова беше въздействието й върху мен. Много елементарна, невзрачна и инфантилна. За 14-15 годишни става, но дотам. Класирането й на 11 място беше доста по-високо, отколкото заслужаваше според мен. Пожелавам успех на Виктория по-нататък, защото ми се струва готин човек.
155
0
 
0
 
! Отговори
Много важно преди 2 години
До Гюргя ПенджуроваДа представиш добре една песен, не означава само да я изпееш перфектно. Има още около 100 други компонента за доброто сценично представяне. Най-важна е самата песен. Ако е ***, какво от това, че не си пял фалшиво. Всъщност най-големите световни музиканти не пеят особено правилно наживо. Защото не това е най-важното.
154
0
 
0
 
! Отговори
По-анонимен преди 2 години
До АнонименМай изгладен е твоят мозък. Първо есетата на седмокласниците (имам опит с работата с такива) са по-философски от текста на тази песен. Второ песента е предимно музика, да, добрият текст е приятен бонус, но основното е мелодия, инструменти, аранжимент. Е тук нивото е четвърти клас в музикалното училище.
153
0
 
2
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Естествено гласувах за нея, защото е от Родината. Чудех се, защо е единствената "монахиня", облечена отгоре до долу и то в депресиращ цвят. Немският коментатор се отзова добре за нея, назовавайки я скалата в прибоя. Най-много ми харесаха кравите на зелената поляна и сеното около тях. Все пак не се класира последна...
152
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Песента беше посредствена дори за стандартите на евровизия.
151
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много монотонна, много отегчителна песен, просто трагедия! Като човек Виктория е много добра, но като певица.....посредствена, тя просто увисва на високите тонове.
150
0
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Ако тази отвратителна песен бъде изпята от кьораво и грозно момиче със синдром на даун ,криви крака и 5 зъба в устата със сигурност ще спечелим . НО нямаме такъв участник . Тази година Евровизия ще спечели държавата която е дала най-много жертви от ковид !
149
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сега да видим нашите патриоти в чужбина. Много по-лесно е да пуснете смс за Виктория отколкото да гласувате за "Славиту". Пък и песента й е много по-добра от "Шат на патката главата".
148
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, момиче- ще спечелиш първо място- песента е емоция от сърцето, а при теб се получи.
147
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто ужасно! Песен, музика, изпълнение, глас, представяне, самата Евровидия - от години!Съжалявам, но всичко е една голяма боза!Помня румънците преди години! Ами беше впечатляваща песен. Мелодията и изпълнението - запомнящи се. Веднага мога да я запея и сега.А това човек не го помни и минута, след като се избави от него.Наистина съжалявам. Много.
146
7
 
17
 
! Отговори
Нико преди 2 години
Много фалшиво пеене, ама много фалшиво.Аматьорско от всякъде. Мъкааааа. Къде я намериха тази мома, без излъчване,,,, черна дупка.
145
6
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Отвратителна песен,представила България на отвратителен ...конкурс.
144
7
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Момичето има глас и външни данни,но беше облечена отвратително.Песента също не впечатлява с нищо,провлачена е и незапомняща се.Като цяло тази година 2-ят полуфинал беше много слаб,така че на фона на останалите Виктория изглеждаше прилично.Ако погледнем назад енергичните dance и диско мелодии се харесват много повече,но бг продуценти не искат да го проумеят.
143
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Това далеч не е най-лошото изпълнение, което съм чувала на конкурса, но като цяло всички участници все едно представят една страна... Не е нужно всички роден фолклор да пеят, но поне да си пеят на матерния език, за да се разбере от къде са..
142
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виктория е приятно, талантливо и харизматично момиче. Дано успее и започне да прави стойностна музика
141
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харесват ми нашата и швейцарската, които и двете са балади, двете рок песни на Финландия и Италия, и украинската (?) щура с народното пеене. Не се знае кой ще спечели, но пак хубаво, стилно и достойно участие.
140
9
 
15
 
! Отговори
Трагично е преди 2 години
Виждам красива бяла жена, с излъчване, но е облечена като обитателка на кибуц и , макар да има музикална дарба, пее като на религиозин ритуал. Отвратително е, не може да се принизява така това изкуство!
139
3
 
14
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Песента не става, по мое мнение. Нелошо, но скучно и банално. Виктория иначе си пее добре, но още в Х-фактор ми направи впечатление, че й липсва индивидуалност и се опитва да наподобява някои свои идоли. Не е пораснала в това отношение.
138
6
 
12
 
! Отговори
11 преди 2 години
Нито песен, нито музика виждам. Тва е само за някви музикално кастрирани инвалиди и европейски гейзъри. Пък и кво го фалите момичето - сложило си е няква тел на носа, тва само малoумни го правят. Представям си кви губерки си е сложило на други места.
137
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пее чудесно, но декора и сцените са депресиращи и отвратителни,подтискащи!