Проф. Щолценбург: Всеки мъж над 55 трябва да осъзнае смъртоносната заплаха от късно диагностициран рак на простатата

Лапароскопиите, които извършваме в "Хил клиник" осигуряват намалена травматичност и бързо постоперативно възстановяване. След операцията пациентите са „на крак” за по-малко от 24 часа
Спонсорирано съдържание | Обновена: 26 апр 2012 14:35 | 26 апр 2012 09:34,
Проф. Щолценбург: Всеки мъж над 55 трябва да осъзнае смъртоносната заплаха от късно диагностициран рак на простатата

Немският професор Щолценбург има световна слава като първият хирург, извършил безкръвна лапароскопска операция на простата и в последствие направил редица усъвършенствания на техниката. Той е и създател на роботизираната хирургия на простата, пикочен мехур, уретер и бъбреци. Всеки месец в качеството си на консултант проф. Щолценбург посещава Хил клиник и неговата експертиза помага при лапароскопско отстраняване на простатни карциноми на български пациенти. През април клиниката отправя специално предложение за профилактичен преглед с включени две безплатни изследвания /ехографско и туморен PSA маркер/ към всички мъже, които имат проблеми с простатата си
 
Проф. Щолценбург, в момента се провежда деветата кръгла маса по въпросите на уро-онкологията, организирана от Европейската урологична асоциация (EAU), по време на която се поставя въпроса за скрининга на рака на простатата. Какви са наблюденията на практиците?

Изнесените доклади на срещата в Хамбург недвусмислено показват, че скринингът намалява значително смъртността при тумор на простатната жлеза. Медицината разполага с различни и ефективни методи, за справяне с коварното заболяване, стига то да е открито навреме. Над 700 участника обсъдиха начините за лечение рак на простатата, бъбреците, пикочния мехур и терапевтичните стандарти.

Проф. Щолценбург: Всеки мъж над 55 трябва да осъзнае смъртоносната заплаха от късно диагностициран рак на простатата
Скоро Ви предстои да консултирате именно случаи на рак на простатата в България, в Хил клиник. Какво е главното условие за успешно лечение на тези тумори?

Без съмнение навременното откриване на рака на простатата гарантира в голяма степен ефективността на лечението. Всеки мъж над 55 трябва да осъзнае смъртоносната заплаха от късно диагностициран рак на простатата. За този тип тумор характерно е ранното метастазиране в тазовите лимфни възли, плоските кости и мускули. Злокачествено образувание, което няма метастази и е в границите на простатната капсула може успешно да се премахне чрез лапароскопска операция. Оперативната намеса се извършва през микроскопични разрези. Специалното лапароскопско оборудване дава възможност хирургът да получи отлично увеличение на мястото, където работи и да постигне изключителна прецизност. Така рискът от инконтиненция /изпускане на урина/ се свежда до минимум, защото реално образът е по-добър, отколкото при отворен корем.

Досега традиционната хирургия достигаше до увредения орган чрез голям разрез на коремната стена, най-новите безкръвни методи не налагат отваряне на коремната кухина, спестяват кървете и кръвопреливане. Лапароскопиите, които извършваме в Хил клиник осигуряват намалена травматичност и бързо постоперативно възстановяване. След операцията пациентите са „на крак” за по-малко от 24 часа.

Проф. Щолценбург: Всеки мъж над 55 трябва да осъзнае смъртоносната заплаха от късно диагностициран рак на простатата
Наричат Ви с респект „светкавичен”...

Многогодишният ми опит и лекарски усет ми помагат в извършването на бързи и точни операции. Колкото по-малко време пациентът прекара на хирургичната маса, толкова по-нетравматично ще е за него преживяването. Вярвам, че лапароскопският метод е най-подходящият и затова най-предпочитан  за всички медицински интервенции в урологията. В Хил клиник за по-малко от три години бяха извършени стотици успешни операции със Зелен лазер при доброкачествен аденом. На пациенти с карциноми на простатата бе приложена модерната и щадяща лапароскопска операция за отстраняване на раковите образувания също с отлични резултати, а това е най-важното за мен като професионалист и като човек.

 


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации