Служители на ПроКредит Банк излизат на сцената благотворително

Първият пътуващ театър от непрофесионални актьори събира средства за лечението на деца в нужда
Спонсорирано съдържание | 1 юни 2012 07:24,
Служители на ПроКредит Банк излизат на сцената благотворително
Снимка: ПроКредит Банк

Уникална дарителска инициатива организират служители на ПроКредит Банк с цел да помогнат за лечението на деца в затруднено положение. Те сформират непрофесионална театрална трупа – Пътуващ театър „ПРОтегни ръка”, която ще представя благотворително постановката „Малкият принц” по Антоан дьо Сент-Екзюпери.

В трупата от актьори-ентусиасти участват служители на банката от различни клонове и на различни длъжности. Всички те, обединени от любовта си към театъра, подкрепят каузата на фонда за подпомагане лечението на деца „ПРОтегни ръка” и участват в благотворителния проект доброволно. Целта им е да съберат средства за фонда и осигурят лечението на повече страдащи деца.

СНЦ „ПРОтегни ръка” е благотворителен фонд на служителите на ПроКредит Банк, основан през 2004 г. с ясната цел да подпомага лечението на деца от социално слаби семейства или сираци.

Средствата във фонда постъпват от ежемесечни вноски на служители, еднократни дарения на клиенти и партньори на банката, както и от инициативи, организирани от доброволците. От създаването си досега фондът е подпомогнал лечението на повече от 1620 деца на обща стойност над 900 000 лв.

Организирането на театралната постановка „Малкият принц” е поредната голяма инициатива, с която се набират средства за благотворителния фонд. През 2007 г. фондът издаде книга с кулинарни рецепти за да привлече повече дарители към каузата.

Премиерата на постановката „Малкият принц” ще се състои на 5 юни 2012 г. от 19:00 ч. на голямата сцена на Софийската опера и балет. Оттам представлението тръгва из страната и ще се играе през лятото на големите сцени в близо 20 града – Пловдив, Хасково, Благоевград, Бургас, Стара Загора, Созопол, Приморско, Варна, Поморие и Несебър. Непрофесионалните актьори ще играят „Малкият принц” и през есента на публиката в Русе, Разград, Шумен, Плевен, Велико Търново, Враца и Монтана.

Всеки, който желае, може да подкрепи каузата на трупата, като посети някое от представленията и дари средства за да подпомогне дейността на фонда. Покани се предлагат във всички клонове на ПроКредит Банк в градовете, където театралната трупа гостува. Средствата, събрани по време на представленията, се превеждат директно в сметката на „ПРОтегни ръка”.
 


Още по темата: театърПроКредит Банк
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации