БАБ и Flirt излъчиха първия носител на титлата „водка барман на годината”

Световноизвестният барман Васил Колев грабна приза на Flirt и БАБ
Спонсорирано съдържание | Обновена: 25 апр 2013 15:36 | 25 апр 2013 15:36,
БАБ и Flirt излъчиха първия носител на титлата „водка барман на годината”
Снимка: Flirt

За поредна година Варна се превърна в събирателна дестинация на най-добрите бармани от всички краища на България. Тридесет и двама топ „коктейл мейкъри”, членове на Българската асоциация на барманите (БАБ), за първа година застанаха един срещу друг в съревнование за направата на най-добрата напитка с основа най-качествената родна водка - Flirt, като част от националните квалификации за най-добър барман на 2013 г.

Състезанието протече под надслов „Купата на водка Flirt и БАБ”, а участниците бяха подложени на строг регламент – коктейлът да бъде „Фенси”, приготвен за не повече от 4 минути, да съдържа от 2 до 4 алкохолни съставки, като задължителна основа да е водка Flirt.

Приготвените коктейли за надпреварата бяха десетки, а победителят само един, приготвен от 40-годишния световно известен барман Васил Колев, който освен с първия приз за най-добър Flirt водка барман, е по-познат като двукратен световен и дванадесетократен национален шампион в категория Фенси коктейли. Освен че спечели „Купата на водка Flirt и БАБ”, той ще има възможността да представи страната ни за пореден път в 62-то Световно първенство по барманство, което ще се състои в Прага през месец август.

Състезанието на Flirt бе първото, което се организира като част от Национално първенство на Българската асоциация на барманите. Още при самото откриване президентът на БАБ Пенчо Пенчев изказа своята благодарност към новия си партньор, чиято водка е първата българска марка, взимаща участие в националния шампионат.

Националната надпревара има за цел да налага стандарти, да открива нови лица и да развива младите таланти в бранша. Журито на конкурса беше съставено от редица експерти, сред които Джорджо Фада от Международната асоциация на барманите, който бе и негов председател.


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации