Металният Huawei Mate7 е безкомпромисен

Той печели все повече фенове с дизайн и характеристики
Спонсорирано съдържание | 15 яну 2015 09:50, Екип на Dnes.bg

Снимка: Huawei

Изминалата година се оказа фантастична за всеки, оглеждащ се за телефон на достъпна цена, който не прави компромис с качеството на изработка, използваните материали и производителността. Едно от най-интересните предложения дебютира през есента по време на изложението за потребителска електроника IFA и дойде от китайския технологичен гигант Huawei. Разбира се, става дума за модела Huawei Mate7, който веднага ни спечели с дизайн и характеристики и чиито фенове се увеличават непрестанно.

Както подобава на истински флагман, изработеният от масивен блок алуминиева сплав заден панел, който приляга перфектно в ръката, е с дебелина едва 7,9 мм. Въпреки металната конструкция безпроблемната работа на антените за безжична комуникация е гарантирана благодарение на интелигентния софтуер за управление на приемника, който превключва между двете антени за получаване на най-силен сигнал. Към момента устройството е носител на няколко престижни европейски награди.

Mate7 е първият смартфон с осемядрения чипсет HiSilicon Kirin 925, който включва 4 ядра с честота 1.8GHz и 4 с честота 1.3GHz, които се активират според нуждата от производителност. Добавено е и още едно с ниска консумация на енергия, което се грижи за обработката на данните от различните сензори. Откриваме и безжичен модем, поддържащ 4G LTE Cat6 мрежи за изтегляне на данни с максимална скорост до 300 Mbps. За качественото цветопредаване се грижи 6” IPS дисплей с full HD резолюция, който запълва почти изцяло предната част на телефона. Ширината на страничната рамка е толкова малка, че съотношението между площта на екрана и корпуса е цели 83%.

Добри новини има и за феновете на мобилната фотография. Основната камера използва BSI сензор Sony с резолюция 13МР и апертура f/2.0, а за селфи маниаците е предната 5-мегапикселова камера с широкоъгълна оптика и функции за разкрасяване и панорамни селфита. Включени са и още фотографски режими, така че със сигурност няма да скучаете, докато щракате. Една от отличителните черти на Huawei Mate7 се намира върху задната му страна. Там под камерата е разположен сензор за пръстови отпечатъци с висока разделителна способност, с който може бързо да отключите телефона само с едно докосване.

И за финал – в устройството е поместена батерия с капацитет 4100 mAh, която не е нужно да зареждате всеки ден, а допълнителните технологии за пестене на енергия гарантират още много часове на работоспособност с едва 10% от капацитета на батерията. Всичко това се управлява от обвиващия Android 4.4 интерфейс Emotion UI 3.0, който е с освежен и изчистен дизайн и е по-лесен за употреба.


Още по темата: телефонHuawei Mate7
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации