Болки в гърба? Първа помощ в спешните случаи!

Нов японски метод побеждава бързо и по естествен начин болезнения проблем
Спонсорирано съдържание | Обновена: 5 фев 2015 12:03 | 5 фев 2015 12:03, Екип на Dnes.bg
Болки в гърба? Първа помощ в спешните случаи!
Снимка: архив, Reuters

Схващане, болки в гърба, врата и раменете? 80% от хората на различна възраст и с различен начин на живот се оплакват от неприятния проблем. Болката ни издебва и атакува в най-неподходящия момент.

Болката се появява, когато травмираме гърба при носене на тежко, спорт, настинка или при хроничен проблем със ставите. Но не само - дори наглед невинни ежедневни дейности причиняват болка в гърба. Заседяването в изкривена поза пред компютъра, телевизора и дългото шофиране разтяга прешлените на гръбначния стълб. Усещането за болка идва от раздразнените нервните влакна: при движение на рамото, врата, кръста се обтягат коренчетата на нервните стволове и усещането за болка се усилва. Склонни сме да изтърпим ограничената подвижност, но често се стига да повтаряне на проблема, докато се превърне в хроничен.

Вземете решението в свои ръце! Проензи ТермоТерапия са иновативни японски пластири, които лекуват причината за болката, а не само облекчават симптомите. Те се справят бързо и по естествен начин с болката в мускулите, ставите и с такива от неврологичен произход. Действат чрез натурален процес на топлоотделяне, без агресивни съставки. Лекуват цял спектър от болки: схващания и разтежения при спорт, простуда, обездвижване, остеоартрит, ревматизъм, плексит, радикулит и лумбаго.

Методът на лечение с топлина е изобретен в Япония още в началото на XX-ти век. Загряващите пластири, наречени kairo (огнена торбичка) бързо печелят своите почитатели. Те са предпочитани заради удобството при ползване и бързината на действие.


Проензи ТермоТерапия затоплят до 40°С и лечебният ефект на топлината трае цели 8 часа. Доказано е, че именно продължителното загряване до 40°С постига лечебен ефект. Топлината не трябва да бъде по-висока, каквато например достигат пластири с агресивни съставки като капсаицин или етерични масла. При по-силно и дълго загряване структурата на белтъците в човешкото тяло се променя и се постига обратния ефект: вместо излекуване се стига до влошаване, кожно раздразнение и възпаление. Как реагира човешкото тяло при по-силно нагряване може да си представите с един прост пример - помислете колко бързо се променя белтъкът на едно яйце, пуснато в гореща вода!

Целта на лечението с топлина е да се стимулира кръвния поток към засегнатите участъци. Подобреното кръвоснабдяване възстановява захранването на засегнатите тъкани с освежена с кислород кръв, хранителни вещества и отвежда отпадъчните продукти от клетките. Едновременно с лекуването на засегнатите участъци, топлината, отделяна от Проензи ТермоТерапия пластири стимулира рецепторите за чувствителност в кожата, действа успокояващо, антиспастично и намалява болката.

Пластирите Проензи ТермоТерапия са лесни за ползване, тънки, прилепват удобно към тялото и не отделят миризма. Удобни за съхранение в домашната аптечка и за опаковане в багажа при пътуване, Проензи ТермоТерапия са първа помощ в спешните случаи, когато болката скове!


Още по темата: Проензи ТермоТерапия
Още от
Спонсорирано съдържание