Българо-американската кредитна банка - партньор на Българската банка за развитие

Споразумението е за финансиране на микро, малък и среден бизнес "Напред"
Спонсорирано съдържание | Обновена: 17 юли 2015 17:54 | 17 юли 2015 15:49, Анисия Иванова
Българо-американската кредитна банка - партньор на Българската банка за развитие
Снимка: Reuters, архив

Българо-американската кредитна банка /БАКБ/ сключи днес споразумение с Българската банка за развитие /ББР/ за участие в партньорската програма на ББР за индиректно финансиране на микро, малък и среден бизнес "Напред".

Основна цел на Програмата е финансиране на микро, малки и средни предприятия в страната при изгодни условия, за подпомагане развитието на икономиката, разкриване на нови работни места и реализиране на инвестиции в области с висока безработица.

БАКБ договори кредитна линия в размер на 25 млн. лв., които ще бъдат използвани за предоставяне на инвестиционно и оборотно финансиране на микро, малки и средни предприятия на преференциална цена 3-месечен EURIBOR плюс годишна надбавка до 4,2%. Като допълнителна отстъпка Банката няма да събира такси за разглеждане на исканията за кредит.

Според условията на Програмата ще могат да се отпускат нови оборотни и инвестиционни кредити. Предвидена е възможност и за рефинансиране на съществуващи кредити, отговарящи на определени критерии.

БАКБ ще отпуска кредити по програмата в лева или евро при максимален размер на експозицията към краен клиент до 3 млн. лв.

Банката ще насочва средствата както за инвестиции, така и за оборотни нужди преимуществено в преработвателната промишленост, така че да се осигури възможности на бизнеса да произвежда повече добавена стойност с високо качество на крайна продукция, както и да се повишава заетостта.

Българо-американска кредитна банка ще работи с Българска банка за развитие по Програма "Напред“ в унисон с основната цел на НПР БГ2020 -  постигането на качествен и балансиран дългосрочен икономически растеж.
 


Още по темата: бизнесБАКБббр
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации