Започна продажбата на ниви в цялата страна с търгове

Услугата се предлага в офисите на българската компания Агрион
Спонсорирано съдържание | Обновена: 14 яну 2016 15:13 | 14 яну 2016 15:12, Екип на Dnes.bg
Започна продажбата на ниви в цялата страна с търгове
Снимка: Агрион

Българската компания за купуване и наемане на земя Агрион ще организира търгове за продажба на ниви на нейни партньори в цялата страна, съобщиха от дружеството.. Аукционите за имотите ще се проведат в офисите на компанията в цялата страна. За целта на сайта на Агрион, в секцията „търгове” са публикувани всички пакети имоти и нужната документация за участие в търговете.

„Получихме доверието на огромен брой наши партньори и направихме сериозен анализ, за да предложим атрактивни земи, с които земеделците да разширят своите масиви. Предлаганите парцели дават възможност и за инвестиции от хора, които намират този актив за атрактивен. Това е нова и уникална възможност за българския пазар. Процедурите ще се проведат при напълно прозрачни условия подобно на търговете на частните съдебни изпълнители”, коментираха от мениджмънта на Агрион. Целта на дружеството е да продължи да инвестира в развитието на нови услуги, в собственото си стопанство и за купуване на земя на база възможно окрупняване и изграждането на напоителни съоръжения.

Започна продажбата на ниви в цялата страна с търгове
Снимка: Агрион

„Смятаме, че новата услуга ще даде възможност на фермери, земеделци и обикновени хора с желание да инвестират в добра земя, на наистина добра цена”, допълват експертите. За последните две години българската фирма откри 25 офиса в цялата страна и се наложи като едно от най-динамично развиващите се дружества в сектора. Данните й за пазара сочат, че собствениците живеят на над 100 км разстояние от имота си, поверили са я на управление на роднини, а всеки пети не знае какво се случва с нивите му.

„Вярваме, че всяка  земя трябва да намери своя  най-точен стопанин, така че да  носи доходи както на собственика, така и да се обработва и  да генерира добавена стойност. Затова й една от основните  ни цели е окрупняването и  комасацията”, коментираха от Агрион. Подобна мащабна акция чрез организирането на сделки за земи в цялата страна се прави за първи път у нас.

Започна продажбата на ниви в цялата страна с търгове
Снимка: Агрион

 


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации