Сънят – най-доброто естествено лекарство за човека

Матракът е от голямо значение за здравето
Спонсорирано съдържание | Обновена: 10 фев 2016 11:09 | 8 фев 2016 10:37, Екип на Dnes.bg

Снимка: Magniflex

Напоследък ежедневието ти е станало натоварено, често се оплакваш, че нямаш време за нищо и никого. Работата най-вероятно ти причинява стрес, чувстваш се непрекъснато изнервен, тялото ти е напрегнато и лесно се поддаваш на нежелани емоционални състояния. Много хора в днешно време са добре запознати с тях. Искаш да си починеш за няколко часа, но ето, че се прибираш изморен след дълъг ден в офиса и трябва да сготвиш нещо на семейството си. След това като всяка друга вечер да прочетеш някоя приказка на детето си, докато очите ти неволно се затварят.

Идва най-хубавата част от деня – почивката в леглото. Лягаш си, но с часове наред се въртиш и не можеш да заспиш. Защо? Отговорът е много прост – мозъкът ти работи дори и в покой, ако не можеш да го успокоиш, това ще попречи на здравия ти сън. Напрежението, причинено от начина ти на живот, се отразява отрицателно върху физическото и психическото ти благоразположение, съответно и заспиването вече е твоята мисия невъзможна.

Най-важното е да не се предаваш на отчаянието и умората, защото има много други неща, които правят ежедневието ти значимо и приятно, хубаво е да създаваш навици, които ти носят наслада и радост. Споделянето с близки и приятели също е един чудесен начин да се отпуснеш и да забравиш за грижите си, които те мъчат.

Предлагаме ти следното:

През деня да свършиш всички задачи, които си си поставил за цел, така че вечерта, когато си легнеш, да знаеш, че си спокоен, защото си имал ползотворен ден и заслужаваш почивка.

Също така един чай от мента, липа, лайка, мащерка с мед би могъл да те приспи по естествен начин.

А защо да не прочетеш няколко страници от онази твоя любима книга, която си захвърлил на нощното шкафче от седмици наред?

Изключително важно е преди да заспим е да изчистим съзнанието си от негативни мисли и емоции.

Винаги нещата могат да се оправят стига да имаш волята да се справиш с трудностите. Бъди с позитивна нагласа и вярвай в себе си!

Когато си отпочинал и си спал минимум 8 ч. на следващия ден се чувстваш по-зареден с енергия, имаш желание да отидеш на работа и да свършиш всичко, което трябва. Нямаш търпение да се прибереш вечерта у дома и да посрещеш близките си хора с усмивка на лице. Благодарен си за това, което имаш и искрено го оценяваш. Ако промениш само това – да спиш достатъчно и да си лягаш навреме, сме сигурни, че животът ти ще започне да се нарежда малко по малко. Сънят е най-доброто необходимо лекарство на човека, затова не трябва да го подценяваш в никакъв случай!

Това не е всичко необходимо за спокоен и ползотворен сън! Леглото ти, съответно матракът, на който заспиваш, също е от голямо значение за твоето здраве. Ако спиш на неудобен матрак, който не е съобразен с твоите лични предпочитания за комфорт, е възможно да се появят изкривявания в гръбнака, непрекъснато да си схванат и да чувстваш напрежение в някои части на тялото. Затова те съветваме – избирай внимателно матрака за теб, който ще те накара да се почувстваш по-отпочинал, спокоен и щастлив!

Щом веднъж преоткриеш италианските матраци на Magniflex, несъмнено ще се "преродиш" и ще осъзнаеш, че си направил правилният избор за теб и твоето здраве!

А сега, наспа ли се добре?


Още по темата: Magniflex
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации