Природосъобразност на онлайн икономиката - примерът на Кредисимо

"Кредисимо" АД има изключително ниско потребление на хартия
Спонсорирано съдържание | Обновена: 10 фев 2016 16:54 | 10 фев 2016 16:51, Екип на Dnes.bg
Природосъобразност на онлайн икономиката - примерът на Кредисимо
Снимка: Кредисимо

Дейността на „Кредисимо” АД е изцяло онлайн, с минимална употреба на хартия, което рязко подобрява нейната екосъобразност.

Кредисимо е финансово-технологична (ФинТек / FinTech) структура, която развива бизнеса си само и единствено онлайн. Като практически не използва хартиени носители, фирмата има изключително ниско потребление на хартия и други консумативи, свързани с печат и съхранение на хартиена документация.

Всички знаем, че онлайн икономиката и онлайн предоставянето на административни и други услуги пестят нерви, време, средства, правят процесите много по-достъпни и прозрачни. От анализа на завършилата 2015 г., може с реални и нагледни примери да се илюстрира положителния еко отпечатък на конкретна онлайн услуга върху природата, да се види как новите технологии са щадящи, особено за едни от най-важните ресурси на планетата, каквито са водата и горите.

Една от най-популярните услуги на Кредисимо е тази за предоставяне, изцяло онлайн, на кредити. Този тип дейност е силно регламентирана, изисква най-висока степен на прозрачност и осведоменост, на доказуемост и проследимост, което логично поражда голям документооборот, практически винаги в по два екземпляра, както и последващо дългогодишно съхраняване на голям обем документи. Ако услугата по отпускане на кредити от страна на Кредисимо не беше изцяло онлайн, за 2015 г., компанията щеше да е употребила не по-малко от 5 520 000 листа А4.

Благодарения на това, че дейността на Кредисимо по отпускане на кредити, е изцяло онлайн са спестени само за една година, на основата на осреднени разходни норми:

- 5 520 000 листа А4, което представлява около 11 040 стека хартия, което можете да си представите приблизително като колона от стекове с листа А4 с височина 607,2 м. (приблизително колкото две Айфелови кули една върху друга) и с тегло 27 553 кг.

- 2 760 стандартни тонер касети

- 13 776 800 литра вода и са спасени от отсичане 462 дървета, т.е. около 10 до 12 декара гора.

Без да споменаваме около 650-те метра лавици с папки, необходими за съхраняване на описаната документация.


Кредисимо АД (credissimo.bg)

 e иновативна онлайн компания с дейност от 2007 г. Към днешна дата е известна предимно с дейността си в сектора на потребителското кредитиране.

Кредисимо е компанията първа предложила онлайн кредити на българския пазар, както и първа в България предложила одобрение на заеми до минути и заеми с 0% лихва. От пролетта на 2014 г. Кредисимо стана първата българска небанкова финансова институция от сектора на необезпеченото потребителско кредитиране листвана на БФБ-София. От 2015 Кредисимо стана отново първата и засега единствена, от сектора си, фирма с присъден кредитен рейтинг.

С 96% потребителска удовлетвореност и над 158 000 фенове във Facebook, Кредисимо е за трета поредна година №1 за онлайн кредити според специализирания сайт 24пари.

Кредисимо е член-основател на Асоциацията за Отговорно Небанково Кредитиране (АОНК) - обединение на фирми за небанково кредитиране около единни етични правила за защита на потребителите.


Още по темата: хартияКредисимо
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации