Революционна технология в онкологията

Анализът на циркулиращите туморни клетки e ефективна опция за скрининг на рака
Спонсорирано съдържание | Обновена: 23 фев 2016 14:34 | 23 фев 2016 13:53, Екип на Dnes.bg
4
Революционна технология в онкологията
Снимка: PR

Кръвен тест разпознава раковите клетки и идентифицира типа рак много по-рано от ПЕТ-скенер, ЯМР, компютърна томография, биопсията и др. Анализът на циркулиращите туморни клетки (CTC - circulating tumor cells) в кръвта е ефективна, минимално инвазивна опция за скрининг на рака.

Проф. д-р Хюсеин Балоглу, патолог в Анадолу Медицински център, обяснява приносите, които СТС-технологията има в ранната диагностика и процеса на персонализирано лечение на рака:

-СТС е бърз и лесен метод, който може да се приложи към всеки пациент, а резултатите може да се получат до един ден.

-СТС може да даде точна диагнозата на рака - новия метод позволява прецизно разпознаване на раковите клетки в най-ранна фаза.

-СТС позволява персонализирано лечение на рака - промяна в броя на туморните клетки в кръвта преди и след лечение може да се определи с точност след първите 2 седмици, а това да доведе до съвсем точно персонализиране на лечението.

-СТС-методът дава по-благоприятни условия за лечение на тумори със затруднен достъп или тумори, изискващи критични за здравето и живота интервенции.

-СТС подобрява ефективността на лечението - анализът позволява онколога редовно и бързо да отчита дали терапията работи и ако да, да продължи да проследява дали ракът не е резистентен.

-СТС превъзхожда стандартните методи за оценка – за разлика от традиционното сканиране с CT и ЯМР и биопсията, СТС тестът позволява често проследяване на туморите като обхват, мутация или развиване на резистентност към лечението.

-СТС предсказва риска от рецидив - анализът може да бъде по-точен от стандартните био маркери в определяне на прогнозата при пациенти с метастазен рак, а това да подобри лечението и прогнозата им.

Тази революционна технология, призната от списание The Scientist в Топ 10 иновации за 2015 г., се предлага за пръв път в нашия регион от Анадолу Медицински Център.

За повече информация, моля посетете www.anadolumedicalcenter.com


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какъв ...... ти трябва да сравняваш медицината в Турция с тази в Русия или Руската федерация?А защо не я сравниш с тази у нас?Там където има средства нещата се развиват рано или късно... А при нас всяка година бюджета на ЗК се увеличава и все не стига това какво говори?

Спонсорирани публикации