Родна водка притежава иновативна технология за пречистване чрез платина

Flirt Platinum Filtered - изчистен вкус за още по-добро преживяване
Спонсорирано съдържание | 7 юни 2016 11:20, Екип на Dnes.bg
Родна водка притежава иновативна технология за пречистване чрез платина
Снимка: PR

Иновативна технология за пречистване чрез платина е вложена в една българска марка водка от началото на годината. Уникалната преработка на високолакохолната напитка е нововъведение за българския пазар, а на световния са малко производителите, успели да си позволят подобно технологично подобрение на качеството на продукта. Причината е, че не е никак евтино, т.к. платината, както знаем всички, е благороден метал.

Според технолози, запознати с метода, платината е бъдещето в производството на водка в световен план, а към момента е най-съвременната технология за обработка и пречистване. Патентът е руски и се различава от определяната като най-добра досега сребърна филтрация с това, че в активните центрове на въглена вместо сребро е имплантирана платина, която е един от най-силните съществуващи катализатори. Това води до многократно ускоряване на сложните физико-химични процеси, протичащи при контакта на активния въглен с високоалкохолната смес.

През платината преминава готовата напитка, като потокът, скоростта и времето за контакт се определя от сертифициран технологичен екип, който контролира всеки един процес, за да гарантира качеството на получената водка. То се прецизира на базата професионално извършен органолептичен /дегустационен/ анализ и на химични анализи на компонентите, извършени в собствена акредитирана лаборатория. Резултатът е изключително пречистена водка с първокласно качество, която гарантира само приятни мигове при консумация. Предимствата за потребителя са изглаждане на алкохолни нотките в аромата и вкуса на водката, придаване на мекота, баланс и високо качество на напитката. Или създаване на благороден вкус, благодарение на благородния метал.

„За водката се оказа важно не само как ще се почувстваме на сутринта, а как тя се усеща от рецепторите в устата”, коментира в своя статия с възхита по платинената филтрация световното списание Esquire. Стив Райт, консултант по дестилиране на водка с дългогодишен стаж и опит при топ производители на водка по света пък споделя: „Хората едва наскоро започнаха да обръщат внимание на текстурата на водката“, пояснявайки, че платинената водка освен пречистена, е с много богата и мека текстура и всеки опитен познавач може да я отличи от всички други водки.

Не е известно друга марка у нас да притежава тази технология за постигане на съвършено качество освен Flirt Vodka. Тя е първата на българския пазар водка със зърнен произход. Основната й съставка е зърнен спирт, който се извлича от селектирана  пшеница и преминава през няколко фази на пречистване и ферментация. Другата важна съставка при производството на Flirt е кристално чиста изворна вода. На нея се отделя изключително внимание и се спазват всички стандарти за контрол на качеството, защото както казват експертите технолози: „Колкото е по-чиста водата, толкова по-добър е крайният продукт”. Съвсем скоро се очаква да бъде представен и продуктът в България, преминал през новия, високотехнологичен производствен процес на платинена филтрация – Flirt Platinum Filtered. Международните партньори на марката ще могат да я опитат за първи път на ексклузивното й световно представяне в Кан, Франция през октомври.
 


Още от
Спонсорирано съдържание