Най-големите изложения за хранителната индустрия в България с рекорден брой участващи фирми

120 компании от 16 държави ще участват в бизнес срещи в дните на изложенията
Спонсорирано съдържание | 10 ное 2016 11:54, Екип на Dnes.bg
Най-големите изложения за хранителната индустрия в България с рекорден брой участващи фирми

Рекордните близо 420 фирми участват в най-големите в страната и в Югоизточна Европа изложения в областта на хранително-вкусовата промишленост - Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Итерфуд & Дринк, и Сихре – в хорека сектора. Мащабното събитие е отворено за посетители до 12 ноември в Интер Експо Център – София.

„Това ще е най-големият форум в 10-годишната история на изложението от обединението на 6-те бранша до този момент, ръстът на фирмите е между 10 и 15%, спрямо предходната година, подчерта Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център.

По негови думи 80% от площите във всички 6 зали са продадени още през летния сезон, като голяма част от участниците са резервирали своето място за тазгодишното издание още през 2015 г. „Това ни накара да намалим и зоните за дегустации и демонстрации, за да се освободят допълнителни места за нови изложители“, допълни той.

Очакванията на организаторите тази година са посетителите да са над 20 хил. души.

Колективни и чужди участия

Несъмнено изложението е изключително атрактивно и полезно, а мащабите му са показател за интереса на чуждестранните изложители, посетители и бизнес делегации. Немска бизнес делегация, водена от организацията German Meat, обединяваща едни от най-големите месопроизводители и месопреработватели, ще се срещне с български фирми.

За поредна година в международните изложения ще има колективни участия на български месопреработватели, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци, биопроизводители.

Тази година ще участват над 70 чуждестранни компании от 10 държави - Германия, Катар, Македония, Република Корея, Италия, Австрия, Гърция, Испания, Полша, Франция.

Към събитията има постоянно нарастващ интерес и за международни колективни участия - такива ще има от Италия и Южна Корея, а с щандове отново ще се включат посолствата на Южна Африка и Отдела за промоция на търговията и инвестициите при Посолството на Република Полша.


Още по темата: месомания
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации