ЗАД "Армеец" покрива капиталовите изисквания по Директива Платежоспособност II

Прегледът на балансите бе извършен от независим външен проверяващ
Обновена: 3 фев 2017 17:54 | 3 фев 2017 17:51, Екип на Dnes.bg
ЗАД "Армеец" покрива капиталовите изисквания по Директива Платежоспособност II

Резултатите от прегледа на балансите на застрахователните дружества в България към 30 юни 2016 г., които бяха оповестени от КФН на 3 февруари, потвърждават финансовата стабилност на ЗАД "Армеец". Това заявиха от застрахователното дружество в позиция на уебсайта си.

Ето и целия текст на позицията:

"Уважаеми клиенти и партньори,

На 3 февруари 2017 г. Комисията за финансов надзор (КФН) обяви резултатите от прегледа на балансите на застрахователните дружества в България към 30 юни 2016 г. Резултатите потвърдиха финансовата стабилност на ЗАД "Армеец".

Прегледът на балансите на Дружеството бе извършен от независимия външен проверяващ КПМГ, Румъния. Както е посочено в обобщения доклад на ръководителя на проекта за преглед Ърнст енд Янг, Гърция, както и в прессъобщението на КФН, при прилагане на единен подход за оценка на балансите ЗАД "Армеец" покрива капиталовите изисквания по Директива Платежосопособност II и Кодекса за застраховането.

Дружеството покрива минималното капиталово изискване за платежособност с 288%, поради което към него не се предвиждат никакви надзорни мерки от страна на КФН.

В хода на прегледа акционерите и ръководството на ЗАД "Армеец" предприеха мерки за допълнително засилване на капиталовата му позиция, като увеличиха собствените средства с 20 милиона лева. Положителният финансов резултат, с който Дружеството приключва 2016 г., гарантира изпълнението на ангажиментите на ЗАД "Армеец" към всички негови клиенти и партньори.

Управителен съвет на ЗАД "Армеец" АД

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: ЗАД Армеец
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации