Нека 2017 започне с круиз между Африка и Европа

От Рим през Мадейра до Казабланка – маршрутът е начертан, остава само ти да се качиш на борда
Спонсорирано съдържание | 15 фев 2017 08:00, Екип на Dnes.bg


Европа е интересна сама по себе си, но да се съчетае круизното пътешествие с едни от най-екзотичните и интересни места от Африка носи още по-голяма тръпка, а пътуването се превръща в истинско приключение. Еднo от интересните предложения за началото на следващата година е за приключение по вода, което може да ви преведе през едни от най-красивите места на Средиземно море – градове като Генуа, Рим, Малага, едни от най-очарователните европейски острови – Мадейра и Тенерифе, и да ви позволи да се докоснете до екзотиката на Африка в Казабланка.

Вечният град

Рим е многолик - папата, художници, полента, любовници, поети, политически глупости и владетели. Тук е мястото да се поглезите с удоволствията на живота: първокласната храна, виното и сладкото безделие. Историческият център на града е част от културното наследство на ЮНЕСКО с прелестните си дворци, римски руини, изящни статуи и базилики на хиляди години. Да хвърлите монета в 300-годишния фонтан Ди Треви в Рим е ритуал, без който няма как да мине никое сериозно посещение в града. Традицията повелява да застанете пред фонтана, да се обърнете с гръб към него и да хвърлите монета във водата през рамо. Единственото желание в този момент може да бъде само едно: да се завърнете обратно в този град, защото все пак всички пътища водят към него.

Островът градина

Мадейра е малък португалски остров и архипелаг, разположен в северната част на Атлантическия океан, между Канарските и Азорските острови. Днес той е едно спокойно екзотично място с непокътната природа, невероятни скалисти брегове, край които минава океанското течение Гълфстрийм и феерични цветни градини. Известен е като „Остров градина”. Името му, преведено от португалски, означава „гора”. А в една от многобройните легенди той е наречен „целувката на Господ” заради уникалната си природа. Мадейра е островът, който със своите чудни пейзажи привлича любителите на природната красота, като много идват да се полюбуват дори само на живописните пътечки levadas: канали, които са прокопани, за да се улесни преносът на огромни количества вода от западната и северозападната част на острова към по-сухия Югоизток, който е по-населен и където се произвеждат земеделски продукти и захарна тръстика. Всеки турист ще се зарадва да изучи екзотичната флора, да посети ботаническите градини, а любителите на историята и културата ще оценят високо старинните църкви, красиви сгради и площади.

Марокански приказки

Казабланка е град, в който умело се преплитат модерният градски живот и богатите културни традиции. Без съмнение най-емблематичният обект в града е джамията Хасан II, която е втората по големина джамия в света след Масджид ал-Харам в Мека. Щом слезете от кораба, задължително трябва да видите туристическия комплекс Корниш, централния пазар, площада на Обединените нации, площад Мохамед V, където се намират сградите на пощата и Съдебната палата. Не пропускайте и да отделите малко време да се разходите по крайбрежието, което разкрива една от най-внушителните гледки в света към Атлантическия океан.

С целогодишно слънце и прекрасен климат, със спокойните си води и невероятно много забележителности,  круизните маршрути в този район се превръщат в едно уникално преживяване, съчетаващо в себе си традициите и културите на Стария континент и Африка. Пътуването с круиз ви дава още една възможност – да посетите един от най-екзотичните и изключителни континенти в света от борда на вашия кораб, който ще ви предложи лукс и удобство на много високо ниво и същевременно – достъпно и разумно като цена. Вземете и 5% отстъпка от цената за индивидуални и групови круизи при плащане с кредитна карта Visa Gold, Platinum или Infinite при избор на круизно пътешествие от туристическа агенция Usit Colours, както и от следните допълнителни преференции, които са част от това предложение: 50% отстъпка от таксата за издаване на самолетен билет и 5% от цената за хотелско настаняване. Usit Colours предлага голям избор от круизни пътувания на достъпни цени чрез специализираната си уеб платформа crusit.bg.

Официалният сайт на Visa в България www.visabg.com съдържа повече информация за различните отстъпки и преференции, които картите Visa Premium дават при плащане и при други партньори на Visa в страната и чужбина...
 


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации