Gebrüder Weiss продължава да се придържа успешно към курса на растеж

Международната компания за транспорт и логистика е достигналa оборот от 1,36 млрд. евро
Спонсорирано съдържание | Обновена: 22 мар 2017 12:27 | 22 мар 2017 12:27, Екип на Dnes.bg
Gebrüder Weiss продължава да се придържа успешно към курса на растеж
Снимка: Gebrüder Weiss

Gebrüder Weiss продължава положителното бизнес развитие от предишните години. По предварителни изчисления международната компания за транспорт и логистика е достигналa оборот от 1,36 млрд. евро през финансовата 2016 година.

Това означава увеличение на оборота с около 6,4 процента в сравнение с предходната година (2015 г.: 1278 млн. евро; 2016 г.: 1360 млн. евро).

„Предвид неустойчивата икономическа ситуация сме много доволни от резултата. Зададохме важни насоки за постигането на фирмената си цел, а именно отлично обслужване, и разширихме допълнително услугите си като международен доставчик на цялостно логистично обслужване“, прави равносметка Волфганг Нийснер, председател на управителния съвет на Gebrüder Weiss.

На фокус: високи технологии, автомобилна индустрия, (B2C) и Пътят на коприната

В центъра на дейностите през изминалата година бяха продължаващото развитие на спектъра от услуги на Gebrüder Weiss, предназначени за високотехнологичните отрасли и автомобилната индустрия, както и внедряването на логистични решения за производители на потребителски и маркови стоки. В направлението Home Delivery Gebrüder Weiss затвърди позицията си на лидер на пазара при доставките до крайни клиенти (B2C) в Австрия благодарение на услугите с добавена стойност, като екипна работа помонтажни дейности, и разшири допълнително услугите си в много държави от Източна Европа. През 2016 г. DPD Austria увеличи дела на частните си клиенти при колетните пратки на 17 процента. С общо количество от около 43,8 млн. превозени пратки DPD, чиито партньор е Gebrüder Weiss Paketdienst (GWP), отбеляза повишение от 2,5 млн. спрямо 2015 г.

Други стратегически стъпки Gebrüder Weiss предприе с по-нататъшното разширяване на услугите си в посока Централна Азия – по някогашния Път на коприната. За още по-ефективно достигане до регионите, освен въздушните и морски превози, компанията внедри също и интермодални решения до Китай, както и групажни линии в Кавказ и Иран. За осигуряването на еднакво високи стандарти за качество на местно ниво се грижат новите филиали в Русия, Казахстан и Турция. Освен това бяха разширени логистичните капацитети в съществуващите филиали в Южна Германия.

Бизнес направлението на Gebrüder Weiss за сухопътен транспорт и логистика увеличи оборота си с пет процента и достигна 900,7 млн. евро (2015 г.: 857,7 млн. евро). С оборот от 285,6 млн. евро през 2016 г. бизнес направлението Air & Sea отчете спад от 2,9 процента (2015 г.: 293,9 млн. евро). В дивизията за колетни услуги CEPбе достигнат ръст на оборота от четири процента, а в New Business – от 31,8 процента. Лекото повишение на дела на собствения капитал с около 57,5 процента осигурява значителна финансова независимост на компанията (2015 г.: 56,5 процента). Обемът на инвестициите в дългосрочен план бе средно 33,10 млн. евро. Броят на служителите през 2016 г. се увеличи на близо 6500 FTE.

Прогноза

През 2017 г. Gebrüder Weiss ще продължи международната си стратегия за растеж, и по-специално в Азия и Северна Америка, и ще открие нови филиали. „Решаващите фактори за конкурентоспособност са надеждност, бързина, висока степен на цифровизация и отлично обучени кадри. Ние инвестираме целенасочено в по-нататъшното развитие на тези направления, за да впечатлим клиентите си с още по-атрактивно предложение – и при това по целия свят“, споделя Волфганг Нийснер.

За Gebrüder Weiss

С около 6500 служители, 150 собствени филиала и годишен оборот от 1,36 милиарда евро по предварителни изчисления (2016 г.) Gebrüder Weiss се нарежда сред водещите транспортни и логистични фирми в Европа. Под шапката на Gebrüder Weiss Holding AG със седалище в Лаутерах (Австрия) компанията обединява, наред със своите основни бизнес направления сухопътен транспорт, въздушни и морски превози, както и логистика, също и редица високоспециализирани отраслови решения и дъщерни фирми, включващи логистичната консултация x|vise, tectraxx (браншов специалист за високотехнологични фирми), inet-logistics (софтуерни решения за транспортен мениджмънт TMS), dicall (комуникационни решения, проучване на пазара, обучение), Rail Cargo (железопътен транспорт) и Gebrüder Weiss Paketdienst, партньор на австрийската DPD. Това обединяване дава възможност на концерна да реагира бързо и гъвкаво на потребностите на клиентите. С множество екологични, икономически и социални мерки днес семейната фирма с над 500-годишна история в транспортното дело се счита за пионер по отношение на устойчивото предприемачество.


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации