Инженерство в действие – призвание, а не просто професия

За четвърта поредна година ще се проведе кариерният форум "Аз, инженерът"
Обновена: 28 мар 2017 17:40 | 28 мар 2017 17:40, Екип на Dnes.bg
Инженерство в действие – призвание, а не просто професия
Снимка: ИЕЦ

"Аз, инженерът" за четвърта поредна година надхвърли рамките на традиционния кариерен форум и се превърна в кауза за реализация на младите инженери в България.

Инициативата намери много последователи и приятели, които откриха своето вдъхновение и призвание в инженерството.

Студенти, млади професионалисти и ученици са сред аудиторията на форума, за които "инженер" не е просто професия, а призвание.

"Инженерство в действие"

е мотото на тазгодишното издание, което ще се проведе на 6 април в зала 5 на Интер Експо Център.

Инженерство в действие – призвание, а не просто професия

От 10 до 18 часа посетителите на форума ще имат възможност да се запознаят с дейностите и технологичните разработки на водещи български компании. Ще могат да се потопят във вдъхновяващи презентации на млади инженери, за които професията е призвание. Да чуят от практици какви са  "Качествата, които могат да помогнат на един инженер за това да бъде по-успешен в това, което прави". Да се включат в работилници, създадени с цел  да дадат  възможност да се докоснат до иновациите и да запалят въображението им.

Въздействаща програма

Работилници, дискусии, състезания и награждаване на победителите от BEST Engineering Week’17 са част от програмата на "Аз,инженерът".

За поредна година Робо Лига България ще бъде част от "Аз, инженерът". Инициативата събира ученици, студенти и професионалисти ентусиасти от техническите училища и университети от цялата страна. Категориите в състезанията дават възможност да се покажат различни хардуерни и софтуерни разработки и решения.

Теми или лекции през погледа на вдъхновители

Теми, които са част от програмата и не трябва да бъдат пропуснати: "Къде са всички жени?", "Какво е това продуктов дизайн и неговата роля в иновациите", "Аз, генният инженер", "Другите Земи – как откриваме извън слънчеви планети като нашата, и може ли да очакваме живот на тях?", "От идеята до успешен бизнес, за по малко от 2 месеца" и много други.

Оргазнизаторите

Интер Експо Център и Фондация "Мечти в действие”.

Събитието е напълно безплатно благодарение на участниците и спонсорите.

Необходима е регистрация на www.iengineer.bg

Къде

6 април в Интер Експо Център!

Очакваме Ви! Бъдете част от каузата

 


Още от
Спонсорирано съдържание