От 250 лв. започват офертите за екскурзии до Гърция и Италия около Гергьовден

Пътуващите за Гергьовден – с 20% повече
Спонсорирано съдържание | 4 май 2017 15:50, Мария Захариева
От 250 лв. започват офертите за екскурзии до Гърция и Италия около Гергьовден

Oколо 20% повече хора са решили да пътуват в дните около Гергьовден спрямо 2016 г. Това показват данните на туристическата агенция "Посока". Най-предпочитаните дестинации за този период са Гърция и Италия и по-точно - Халкидики, о-в Крит, о-в Санторини, о-в Тасос, Римини, Соренто, о-в Сардиния и о-в Сицилия. Цените за почивка там със собствен транспорт в тризвезден хотел и включени 5 нощувки започват от 250 лв. на човек и варират според услугите, които са включени в съответния турпакет.

От "Посока" отбелязват още нарастващ интерес към дестинации като Коста Бланка, Коста Брава, Коста дел Сол и Палма де Майорка в Испания, както и  към все по-предпочитаните курорти в Португалия - Алгарве, Ещорил и други. Не на последно място е и Хърватия с курорти като Ровин, Умаг, Пореч, о-в Крък и Опатия. От 350 лв. започват офертите за пътувания до там.

"Ако трябва да се сравняват пътуванията по Великден и Гергьовден, те определено са повече по Великден. С идването на лятото обаче все повече хора започват да се ориентират към българското черноморие и курортите в Гърция и резервиват сега. Именно в този период са най-атрактивни и предложенията за летни почивки, защото се включват отстъпки при ранно резервиране", категоричен е Пламен Иванов, мениджър "Изходящ туризъм" в "Посока".
 


Още от
Спонсорирано съдържание