"ЧЕЗ Разпределение" ще инвестира в столицата близо 31 млн. лв.

Един от проектите е подмяна на стратегически кабел 110 kV
29 май 2017 11:53, Екип на Dnes.bg
"ЧЕЗ Разпределение" ще инвестира в столицата близо 31 млн. лв.
Снимка: Архив, Reuters

"ЧЕЗ Разпределение" ще инвестира през тази година в столицата близо 31 млн. лв. Това се посочва в съобщение, изпратено от дружеството. Сумата значително ще нарасне в резултат на изкупуванията на енергийни съоръжения на трети страни, които следва да са собственост на дружеството. "ЧЕЗ Разпределение" се ангажира да изкупи всички съоръжения, за които бъдат представени необходимите документи.

Един от проектите в София през 2017 г. с най-важно обществено значение ще бъде подмяната на стратегически кабел 110 kV, който ще подобри надеждността на електрозахранването на 39 000 клиенти от районите "Триадица", "Красно село", "Средец", "Лозенец", "Красна поляна", "Възраждане", "Илинден", "Младост", "Искър". Предвижда се и реконструкция на една от ключовите подстанции на "ЧЕЗ" в столицата с цел да се подобри електрозахранването на 32 000 клиенти от районите "Искър" и "Младост".

Специален акцент в инвестиционната програма в столицата са сателитните населени места, които много бързо се разрастват. Консумацията на електроенергия в тях расте, което налага и съответното адаптиране на мрежата към по-големите потребности от електроенергия там.

Осъществяването на програмата на "ЧЕЗ Разпределение" налага временни изключвания на електрозахранването за подготовка на мрежата за ремонтните работи и въвеждане на новите съоръжения в експлоатация. Компанията е предприела всички необходими мерки за ограничаване на неудобствата на клиентите. Изготвен е план за осигуряване на резервно захранване навсякъде, където има техническа възможност на местата, на които ще се работи, а превключванията ще се извършват нощем.

Инвестиционната програма в столицата е част от планирания обем инвестиции на "ЧЕЗ" в цяла Западна България през 2017 г. в обем на 130 млн. лв.


Още по темата: ЧЕЗ Разпределение
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации