Над 93 000 лв. за Мадарския конник събра кампанията "Ние обичаме България" 2017

Каузата все още може да бъде подпомогната чрез дарения към Историческия музей в Шумен и закупуване на специална брандирана торбичка
Спонсорирано съдържание | Обновена: 12 юни 2017 10:39 | 12 юни 2017 10:32,

Снимка: BILLA България

Виж други галерии »
93 528,61 лв. събра инициативата "Ние обичаме България" 2017. Дългосрочната национална кампания, която обедини хиляди българи, е организирана от BILLA България. Проектът цели осигуряването на финансова помощ за значими паметници на културата. Тази година бе подкрепен един от най-емблематичните български символи – Мадарският конник. Събраната по време на кампанията сума ще бъде използвана за облагородяването на Националния историко-археологически резерват "Мадара", където се намира релефът, и за превръщането на района в атрактивна туристическа дестинация. Средствата ще бъдат преведени по сметката на Регионалния исторически музей в Шумен, който отговаря за Мадарския конник.

Основната част от сумата бе събрана от продадени билети за големия благотворителен концерт в подкрепа на Мадарския конник, който се проведе на 31 май в зала "Арена Армеец" и събра хиляди зрители. На една сцена се качиха някои от най-обичаните български изпълнители – Валя Балканска и Петър Янев, Силвия Кацарова, Теди Кацарова, D2, 100 кила, Орлин Павлов, Панайот Панайотов, 100 каба гайди, ансамбъл "Българе", Преслава, Десислава, Славка Калчева и Ивелина Колева. Всички те се обединиха около каузата за съхраняването на културно-историческото ни наследство и се включиха в инициативата напълно безвъзмездно.

Част от средствата, които ще бъдат дарени за Мадарския конник, са събрани от продажбата на специални брандирани торбички. Те ще продължат да бъдат налични в магазините на BILLA до края на месец август. 1 лев от всяка закупена бройка отива за каузата.

"Благодаря на всички, които подкрепиха инициативата "Ние обичаме България". Благодаря им, че не просто дариха средства, а припознаха каузата и я почувстваха със сърцата си. Успяхме да обединим енергията на хиляди хора и да покажем за пореден път, че сме по-силни, когато сме заедно. Щастлив съм, защото не само подпомагаме съхраняването на културно-историческото ни наследство, но и пазим българския дух и го предаваме на децата си", коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Кампанията "Ние обичаме България" се провежда с подкрепата на Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта и Столичната община. Основен медиен партньор е bTV Media Group.

Инициативата стартира през 2016 г., когато за реставрацията на Паметника на свободата на връх Шипка бяха събрани близо 75 000 лв.

Всеки желаещ да подкрепи кампанията "Ние обичаме България" и Мадарския конник може да го направи и като преведе средства по сметката на Регионалния исторически музей в Шумен:

Банка: ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК АД
IBAN: BG48IABG74773100722900
BIC: IABGBGSF
Основание: Кампания "Ние обичаме България"


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации