Технополис и Практикер започват изграждането на нов склад в гара Елин Пелин

Сградата ще увеличи настоящия склад на компанията с близо 11 000 кв. м.
Спонсорирано съдържание | Обновена: 6 юли 2017 15:47 | 6 юли 2017 15:46,

Ивайло Симеонов, кмет на Елин Пелин разбива бутилка шампанско в кофата на багера за късмет на новия обект.

"Видеолукс Холдинг", собственик на вериги магазини Технополис и Практикер, започна днес изграждането на нов склад в гара Елин Пелин. Новата сграда ще разшири настоящия склад на компанията, заемащ повече от 20 000 кв. м., с допълнителни 10 500 кв. м. Символична първа копка направиха председателят на съвета на директорите на "Видеолукс холдинг” г-н Тодор Белчев и кметът на Елин Пелин доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, след като бе отслужен тържествен водосвет.

Проектът, продиктуван от динамичното развитие на двете вериги, ще обслужва складовата дейност на магазините им и ще подпомага онлайн търговията на компанията. Новият склад ще бъде изграден върху собствен терен на компанията. Едноетажната сграда ще бъде разположена непосредствено до южната фасада на съществуващия склад Технополис и ще има сглобяема, стоманобетонова конструкция с височина до 12,3 м. Предвидено е изграждането на 19 бр. товаро-разтоварни рампи, наземен паркинг за 81 леки и 17 тежкотоварни автомобила.

В обекта ще бъдат обособени две основни функционални части: бърза зона за подово складиране и зона за дълготрайно стелажно складиране. Проектът включва директна връзка към административно-битовата зона на съществуващата сграда и директна връзка между складовите зони на старата и новата сграда. Очаква се строежът да приключи за срок от приблизително 5 месеца, като за изпълнение на проекта е избрана фирма Бараж Груп.

Непосредствено след първата копка на обекта, управителите на "Видеолукс Холдинг" и кметът на общината връчиха официално дарение на средно училище "Васил Левски" в гр. Елин Пелин. Компанията оборудва две нови зали в училището с 23 компютърни конфигурации, състоящи се от компютър, монитор, мишка и клавиатура, и два лаптопа. Дарението цели да повиши технологичните познания и грамотност на децата и да улесни учебната им дейност.

ЗА КОМПАНИЯТА

Българската компания "Видеолукс Холдинг" е собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT "Технополис." През 2014 г "Видеолукс Холдинг" придобива целия бизнес на "Практикер” в България. "Практикер" е специализирана верига хипермаркети за дома и градината, предлагаща над 50 000 артикула в различни категории – строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, бои и декорация, градина и къмпинг. Веригата "Практикер" до момента управлява 10 хипермаркета в страната. Новият склад на "Практикер" ще бъде допълнение към склад Технополис, създаден през 2007 г.


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации