VIVACOM изгради модерна система за видеонаблюдение във Враца

Tакава система за видеонаблюдение съществува в Лондон, Барселона, Брюксел и други големи градове
Обновена: 13 сеп 2017 15:08 | 13 сеп 2017 15:08, Мартин Иванов
VIVACOM изгради модерна система за видеонаблюдение във Враца
От ляво надясно: Мирослав Петров, Георги Арабаджиев, Калин Каменов

Свръх-иновативна система за видеонаблюдение беше открита тази седмица във Враца лично от кметa на града Калин Каменов, зам. главния секретар на МВР Георги Арабаджиев и главния директор „Продажби“ и член на Управителния съвет на VIVACOM - Мирослав Петров.

Системата е изградена по проект на Община Враца  - „Разработване и внедряване на софтуер, на интегрирани решения и IT одит“, реализиран от VIVACOM. По думите на Мирослав Петров „Враца е първият град в България, в който се изгражда система с вграден изкуствен интелект и е плод на стабилното и дългогодишно партньорство на телекома с общината, благодарение на което са реализирани редица ползи за жителите и гостите на града.“

Това, което прави системата уникална за България е, че чрез специален софтуер камерите могат да разпознават номера, хора с маски, както и паднали на улицата хора. Целта е да се подсигури сигурността на жителите на община Враца.

Благодарение на функциониращия мониторинг център за наблюдение в МВР-Враца в реално време се подава информация и се следи постоянно за безопасността и реда на града. Само за период от един месец на територията на Община Враца са засечени грабеж, палеж и няколко нарушения за нередности, свързани с акцизи и ПТП.

VIVACOM изгради модерна система за видеонаблюдение във Враца

В момента такава система за видеонаблюдение съществува в големи европейски градове, като Лондон, Барселона, Брюксел

Видеосистемите са отлична възможност за превенция и контрол от вандализъм и тероризъм, намаляват битовата престъпност и повишават имиджа на общините като добри и сигурни туристически дестинации.
 


Още от

Спонсорирани публикации