Дуетът на Sony прави сериозна заявка при смартфоните

И двата нови телефона - Xperia XZ1 и XZ1 Compact, не изневеряват на типичния дизайн на Sony
Препоръчан материал | Обновена: 1 ное 2017 10:31 | 1 ное 2017 10:25,
Дуетът на Sony прави сериозна заявка при смартфоните

Вече е традиция японският производител на потребителска електроника Sony да използва технологичното изложение IFA в Берлин като платформа за представяне на новите си смартфони. Е, тази година не направи изключение и японците представиха своето премиум дуо Xperia XZ1 и XZ1 Compact.

И двата телефона следват безспорно типичния дизайн на Sony. Големи промени няма, а подобренията отново са в детайлите. Sony обаче намери правилните детайли и внимателно, но решително, ги преработи.

XZ1 - последният флагман на компанията вече може да бъде намерен и в търговската мрежа и в България. Впечатление прави преди всичко сполучливият дизайн. Апаратът е по-тесен от предшественика си, което си е съществена разлика. Съставен е от едно парче алуминий. Досегашната изцяло плоска предна и задна страна е леко заоблена – приятен детайл. И така - XZ1 идва със стилен и емблематичен Sony дизайн с гладка повърхност и монолитен метален корпус, който ляга перфектно в ръката.

Джаджата разполага с 5,2 инчов Full HD дисплей, който поддържа ключовите технологии HDR (High Dynamic Range), TRILUMINOS™ Display for mobile, X-Reality™ for mobile и Dynamic Contrast Enhancer – за ярка картина със завладяващ реализъм на цветовете, детайлност и впечатляващ контраст.

Xperia XZ1 е водо-  и прахоустойчив, като дисплеят му е подсилен с Corning® Gorilla® Glass 5, за да издържа на активна ежедневна употреба. Моделът разполага и с интегриран сензор за пръстов отпечатък, за да гарантира сигурността и неприкосновеността на всеки.

Моделът разполага с най-новата Motion Eye™ камера, разработена въз основа на опита от продуктовите серии фотоапарати ‘α’ и Cyber-shot™ на Sony. Нейният Exmor™ RS сензор за изображения с вградена памет дава ново измерение на снимането на движение и произвежда кадри с изключително качество.

Обръща се и сериозно внимание на видеото - камерата може да заснема видеа с 960 кадъра в секунда, а новото предикативно заснемане започва автоматично да буферира изображения /до четири/, когато улови действие или дори усмивка, преди да е натиснат бутонът за снимане. В режим на супер бавен каданс тази камера всеки път улавя 0.184 секунди при 960 fps за възпроизвеждане на видео от 5.9 секунди. Възможен е и 4К видеозапис, а новият Autofocus burst интелигентно следва обекта, настройвайки фокуса, за да гарантира ясни екшън кадри.

Смартфонът разполага и с предна 13-мегапикселова камера с 1/3” сензор и дисплейна светкавица, която осигурява впечатляващи селфита при всякакви условия на осветеност. Това плюс функцията SteadyShot™ и нейното 5-осево стабилизиране на изображението, което компенсира движенията при разклащане на предната и задната камера, гарантира гладки видеоклипове.

За пръв път в мобилен апарат е налична и функцията 3D Creator (уникална собствена разработка на Sony) за бързо и лесно сканиране на 3D обекти. Смартфонът може да заснеме висококачествени 3D изображения на обекти само за 1 минута, използвайки 4 режима на сканиране: сканиране на глава, сканиране на лице, сканиране на храна и сканиране на свободни форми. Готовите изображения могат да се споделят като 3D стикери през messenger приложения или да се качват в 3D общности като Sketchfab; могат да оживеят, като се използват за създаване на аватар, приложения на трети страни или като live wallpaper, дори да бъдат отпечатани на 3D printer.

По отношение на хардуера апаратът също прави сериозна заявка – той идва с осемядрен процесор Qualcomm® Snapdragon™ 835 и мобилна платформа X16 LTE, създадена за да предоставя светкавично бързи гигабитови LTE скорости за сваляне на съдържание (до 1Gbps) и перфектна работа при съвременния активен начин на живот и забавления. Snapdragon 835 Mobile Platform гарантира изумителна графика, гладко представяне и подобрена ефективност на батерията – перфектно за любимите PlayStation®4 игри през PS4 Remote Play.

Свързаността е чрез USB 3.1 връзка, която е 10 пъти по-бърза от USB 2.0 със скорости за пренос от до 5Gbps.

Батерията на XZ1 гарантира спокойна работа с телефона през целия ден, а в дни, когато се използва твърде много допълнителна енергия, функцията Smart Stamina изчислява и оптимизира оставащия живот на батерията. В допълнение, технологиите за зареждане Battery Care (тази функция зарежда телефона до 90%, изчаква и след това го зарежда до 100%, точно преди обичайното време за събуждане на потребителя) и Qnovo Adaptive Charging спомагат за удължаване цялостния живот на батерията на смартфона.

Компактният флагман също не отстъпва по нищо на по-големия си еквивалент. Xperia XZ1 Compact също вече е наличен в търговската мрежа на страната. Той разполага с 4,6-инчов HD дисплей и с поддръжка на технологиите TRILUMINOS™ Display for mobile, X-Reality™ for mobile, функция за подобряване на динамичния контраст, sRGB 138%.

Xperia XZ1 Compact има първокласна металическа текстура и издържлива конструкция против усукване и огъване. С твърда външна част и здраво стъкло Corning® Gorilla® 5 той лесно може да понесе неочаквани удари. За динамичното ежедневие апаратът е подсигурен с IP65/IP68 за водоустойчивост, метална антена отгоре и отдолу за по-добра свързаност.

Motion Eye™ камерата на модела е идентична с тази на Xperia XZ1 като отново може да се насладите на запис на slow-motion видеа с 960 кадъра в секунда, предикативно заснемане, Autofocus burst и 4К видео.

Предна селфи камера със светкавица със супер широк 120° обхват (FoV), който гарантира перфектни самостоятелни или групови селфита и красиви пейзажни кадри, като тя може да премине само с един клик върху екрана към нормален 80° ъгъл.

И тук е налична функцията 3D Creator на Sony за бързо и лесно сканиране на 3D обекти.

Малък, но мощен Xperia XZ1 Compact гарантира бърза работа с помощта на високотехнологичната мобилна платформа Qualcomm® Snapdragon™ 835, която осигурява скорости на сваляне от до 800Mbps, с които един епизод от телевизионен сериал може да бъде свален за 30 секунди. Работата на устройството се подобрява максимално и с помощта на интелигентната функция Smart Cleaner, която автоматично разпознава неизползваните приложения и изчиства кеш паметта.

Батерията на XZ1 Compact е с капацитет 2700 mAh за спокойна работа през целия ден, а в дни, когато се използва твърде много допълнителна енергия, функцията Smart Stamina изчислява и оптимизира оставащия заряд, за да удължи работата с устройството. За допълнително удобство компактният флагман също разполага с технологиите Battery Care и Qnovo Adaptive Charging.

И двете устройства идват в черно, сребърно, синьо и розово.

Имиджова публикация

Още от

Спонсорирани публикации