Хипермаркет "Практикер" отвори врати в град Шумен

Хипермаркетът посрещна първите си клиенти с модерна визия и невероятни оферти
Обновена: 9 ное 2017 20:05 | 9 ное 2017 19:57, Мартин Иванов
Хипермаркет "Практикер" отвори врати в град Шумен

Днес, 9 ноември, г-н Тодор Белчев – председател на съвета на директорите на "Видеолукс Холдинг" и г-н Любомир Христов, кмет на община Шумен, прерязаха лентата на хипермаркет за дома и градината "Практикер" в Шумен - 11-ти поред обект на веригата за страната.

"Аз се радвам за това, което се случва днес в Шумен. Градът си заслужава, градът е жив, градът се развива и има нужда от такъв магазин. Той е 11-ти поред, но не и последен. Нашата политика за развитие продължава. Тази година открихме магазини в Бургас и в Ямбол, сега започваме с много бързи темпове обновяване на магазините в София и Велико Търново", каза г-н Белчев на откриването.

"Практикер" - Шумен се помещава в нова модерна сграда, заемаща площ от над 7200 кв. м. На повече от 5000 кв. м. търговска площ, просторният хипермаркет ще зарадва клиентите си с приветлива атмосфера и функционална подредба и организация, така че потребителите лесно да разгледат и да открият това, което им е необходимо, за да създадат и подобрят своите мечтани дом и градина.

На достъпни цени те ще могат да избират от богат асортимент от над 50 хил. продукта на водещи световни и български производители в различни категории – строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, бои и декорация, градина, къмпинг, авто- и велоаксесоари.

Клиентите ще могат да се възползват и от полезни услуги като застраховка "Удължена гаранция" на продуктите, 3D проектиране на бани, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане и безплатен паркинг с над 150 паркоместа. За доброто обслужване и консултация на клиентите ще се грижат над 70 служители.

"Практикер" - Шумен отвори врати на бул. "Симеон Велики" 37 на удобно и комуникативно място, част от голяма търговска зона. В приятна обстановка, клиентите ще получават внимателна и професионална консултация и ще могат бързо и лесно, на едно място, да намерят всичко, от което се нуждаят, за да направят дома и градината си по-красиви, уютни и комфортни. Реализацията на проекта е дело на строителнaтa фирмa "Бараж Груп" ЕООД.
   
ЗА КОМПАНИЯТА
"Практикер" е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. За 10 години "Практикер" изгражда 9 хипермаркета – два в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен и Велико Търново.

През 2014 година българската компания "Видеолукс Холдинг", собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT "Технополис", придоби целия бизнес на немската верига "Практикер" в България. Плановете на компанията предвиждат обновяване на всички съществуващи хипермаркети "Практикер" в страната, както и разширяване на веригата с нови обекти. През 2017 г. "Практикер" обновява магазина си в Бургас, отваря два нови хипермаркета в Ямбол и Шумен и започва обновяване на магазините в столичния квартал Люлин и във Велико Търново. Предвижда се те да бъдат отворени с нови облик и концепция през пролетта на 2018 г.


Още от