Вашият дом в IZTOK PARKSIDE - мечта и реалност

Модерен, практичен, красив и умен дом в сърцето на столицата, но далеч от напрежението на мегаполиса
Спонсорирано съдържание | Обновена: 16 ное 2017 10:52 | 16 ное 2017 10:51,

Новият комплекс на Arco Real Estate - IZTOK Parkside, се състои от три модерни сгради в единен комплекс. Строителството започна и планът на инвеститорите е през 2018-а новите собственици да празнуват Коледа в своя нов дом.

Местоположението му е в престижния столичен квартал "Изток", създаден през 60- те години на 20 век. Тук съжителстват в изненадваща за София хармония някогашни аристократични еднофамилни къщи със собствена дворна зеленина, малки тухлени кооперации – всяка със собствен интелигентен облик (напук на правените по същото време панели) и нова стилна градска архитектура, взела най-доброто от модерността.

В последните десетилетия именно в този квартал бяха направени и едни от първите елегантни столични затворени комплекси – белег на съвременната  западна урбанизация, създаваща усещане едновременно за индивидуален дом и за живот в  предпочитана общност.

Метрото – спирка "Жолио Кюри" е на хвърлей място от комплекса на Arco Real Estate - IZTOK PARKSIDE. На кратко пешеходно отстояние са и много други транспортни връзки. В същото време вътрешните улици, както и излазите към големите пътни артерии, са добре организирани и регулирани. Паркирането е изненадващо достъпно за характера на столичния град.

Кварталът е привлекателен още заради многото елитни училища, детските градини с традиции, разнообразието от магазини, ресторанти, уютни малки кафенета и заведения с характерния за квартала облик. Близостта до Японската градина и реката носят голяма добавена стойност на комплекса в една, иначе, много градска среда.

Трите модерни сгради в новия жилищен комплекс на Arco Real Estate в столичния квартал "Изток" са проектирани в среда с обширни зелени пространства и площадки. За сигурността и удобството на живеещите тук са осигурени подземен паркинг и наземни паркоместа, както и контролиран достъп с постоянно видео наблюдение.

Сградите в IZTOK PARKSIDE имат индивидуално присъствие в хармония със съседните. Апартаментите са просторни, с големи прозорци със специални стъклени елементи, което размива границата между интериор и екстериор, отличителен стилов белег на комплекса.

Най-голямата сграда е сертифицирана по BREEAM (BRЕ Environmental Assessment Method) -  водещият и най-широко използван, съвременен метод за измерване на защитеното въздействие на сградите върху околната среда.

Девет са базовите критерии на BREEAM: цялостна енергийна ефективност, добро управление (на строителния процес и на експлоатацията на вече готовата сграда); здравословна среда на обитаване (вътрешни и външни фактори - светлина, шум, качество на въздуха, топлинен комфорт и т. н.); транспортни комуникации (близост до обществен транспорт, осигуреност на комунални услуги, осигуряване на транспортни услуги, условия за намаляване на използването на моторни превозни средства чрез насърчаване на алтернативни методи за транспорт).

Сертификатът BREEAM гарантира още мониторинг и добро управление на консумацията на вода, използване на строителни материали с екологични показатели. Външната термоизолация е най-висок стандарт.

Висококачественият двукамерен стъклопакет е с максимално ниво на соларна защита, подобрява допълнително термоизолацията на апартаментите и намалява необходимостта от охлаждане през летните месеци. Отлична шумоизолация и в пода, и в стените, окачена вентилируема фасада от висококачествени HPL екоплоскости, гарантиран дълъг експлоатационен живот, здравословна среда.

Възможността за изграждане на системи "Умен дом" позволява на собствениците да наблюдават и контролират дома си отвътре, независимо къде се намират.

Новият комплекс отговаря на високия стандарт за качество на Arco Real Estate  с оптимално добро сградно проектиране и изпълнение, съвременна екологична среда и условия за модерен бит и живот.

IZTOK PARKSIDE е истински добрият дом, семейна мечта на една ръка разстояние - в сърцето на столицата,  но далеч от напрежението на големия град.

Arco Real Estate е част от Естонската група Arco Vara - най-големият доставчик на услуги за имоти в балтийските държави и един от основните инвеститори в жилищния сектор. Има активни проекти в Естония, България и Латвия, със специална насоченост днес към пазара в българската столица. 

В София компанията работи с голям екип с богат опит, предлага качествени консултантски и посреднически услуги, собствено наблюдение и анализ на имотния пазар, собствени регистри и база данни. Дългосрочната стратегия на Arco Real Estate включва най-малко едно придобиване на земя всяка година и съответно годишно реализиране на на най-малко един строителен проект.


Още от

Спонсорирани публикации